Ημερίδα για τον Οδυσσέα Ελύτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης


«Ο Οδυσσέας Ελύτης, μας ταξιδεύει σε τόπους ιστορικούς :Μεσολόγγι και Μυτιλήνη, Φύση και Λογοτεχνία».

Με γνώμονα ότι η αλληλεπίδραση είναι σημαντικός παράγοντας μάθησης για μικρούς και μεγάλους, η Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Λέσβου στο πλαίσιο της υλοποίησης εκπαιδευτικού Προγράμματος, συνδιοργανώνει με το  Πανεπιστήμιο Βαρσοβίας , τις  Δ/νσεις  Α/θμιας  Εκπ/σης Ν. Αιτωλοακαρνανίας,   Άρτας, το  Δήμο Λέσβου, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού & Τουρισμού Δήμου Λέσβου, το Δήμο Ιερά Πόλεως Μεσολογγίου, και την Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτης   ημερίδα με τίτλο «Ο Οδυσσέας Ελύτης, μας ταξιδεύει σε τόπους ιστορικούς :Μεσολόγγι και Μυτιλήνη, Φύση και Λογοτεχνία».


Τη περσινή χρoνιά υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Πολιτιστικού Προγράμματος «Μονή Σέλτσου-Μεσολόγγι-Μυτιλήνη” διήμερο φεστιβάλ στη Μυτιλήνη, το οποίο παρουσιάστηκε στις 3 Δεκεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από ομάδα εκπαιδευτικών των τριών νομών που συμμετείχαν  σ΄αυτό.

Παρουσιάσαμε την ιστορία της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Μανταμάδου από το νομό Λέσβου καθώς και δραστηριότητες των σχολικών μονάδων (2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, και Δημοτικό Σχολείο Μόριας.)

Εκεί συζητήθηκε η συνέχεια της συνεργασίας η καινούρια θεματική ενότητα: «Λογοτεχνία και Οδυσσέας Ελύτης» και αναζητηθήκαν εταίροι από το εξωτερικό.

Εξέφρασε ενδιαφέρον το εργαστήριο ελληνικών σπουδών του τμήματος Artes Liberales του Πανεπιστημίου Βαρσοβίας. Τα συνεργαζόμενα σχολεία 2ο Μυτιλήνης, Δημοτικό Σχολείο Μόριας και 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης ασχολήθηκαν με τη θεματική αυτή ενότητα «Λογοτεχνία και Οδυσσέας Ελύτης» την τρέχουσα σχολική χρονιά στο πλαίσιο των προγραμμάτων  σχολικών δραστηριοτήτων.  Σε συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω skype  αποφασίστηκε η διοργάνωση της παραπάνω ημερίδας με στόχο την διάχυση των αποτελεσμάτων και εμπειριών των σχολικών ομάδων, την αλληλεπίδραση και την έμπνευση για ακόμη μεγαλύτερα βήματα στην κατεύθυνση των ομαδοσυνεργατικών διαθεματικών καινοτόμων δημιουργιών

            Η  Δ/τρια  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

                               Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη