Π. Ζαφειρίου: Αποστομωτική απάντηση στους επικριτές του συνδυασμού «Η Λέσβος Όπως της Αξίζει»


Αποστομωτική η απάντηση στους επικριτές του

Αποστομωτική  απάντηση δίνει ο συνδυασμός «Η Λέσβος Όπως της Αξίζει» με υποψήφιο δήμαρχο Μυτιλήνης τον Π. Ζαφειρίου για όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο πράσινο «στρατόπεδο» αλλά και για τους υπόλοιπους συνδυασμούς που όπως αναφέρει συνεχίζουν να διατηρούν  το καθετί παλιό, κομματικό και πελατειακό σύστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού «Η Λέσβος Όπως της Αξίζει»   

«Αγαπητοί συνδημότες,

Ο υποψήφιος συνδυασμός μας "Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ" με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτη Ζαφειρίου χωρίς να παρεκκλίνει από τις θεμελιώδεις αρχές, σύμφωνα με τις οποίες δημιουργήθηκε, έθεσε από την πρώτη στιγμή το συμφέρον των δημοτών (δηλαδή το δικό σας συμφέρον) ως βασική προτεραιότητα. Κύριος στόχος μας ήταν, είναι και θα παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε δημότη.

Ερχόμενοι σε επαφή με τους συνδημότες μας έχουμε μάθει να ακούμε και να συνειδητοποιούμε τα προβλήματά τους σε σχέση με τον Δήμο, τα οποία αποτελούν και δικά μας προβλήματα. Το πιο βασικό όμως είναι, ότι δεν έχουμε μάθει να καταθέτουμε τα όπλα, αλλά είμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε προτείνοντας εφικτές λύσεις.

Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουμε να αλλάξουμε το Δήμο Μυτιλήνης ανατρέποντας και καταργώντας καθετί παλιό, κομματικό και πελατειακό σύστημα, που οι αντίπαλοι συνυποψήφιοι επιθυμούν να το διατηρήσουν.

Για έναν πιο ανθρώπινο, λειτουργικό Δήμο και για ένα πιο δημιουργικό και ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά μας επιλέξαμε να στελεχώσουμε το ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου κομματικά συνδυασμού μας με νέους, άφθαρτους ανθρώπους, οι οποίοι προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, δίχως να έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα. Αυτό είναι που διατηρεί τον χαρακτήρα τους αυθεντικό και ακέραιο και τη ματιά τους καθαρή απέναντι σας.

Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι μορφωμένοι ή και του μεροκάματου
. Όλοι όμως με διάθεση να προσφέρουν στον τόπο που γεννήθηκαν.

Άνθρωποι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά κοντά στις δυσκολίες, στα προβλήματα και στις προκλήσεις της εποχής. Στο συνδυασμό μας άλλωστε δεν έχουν θέση "πολιτικοί", που έχουν αναγάγει σε τέχνη τις διάφορες μεθόδους ψηφοθηρίας αναπηδώντας από παράταξη σε παράταξη και που εμφανίζονται μόνο σε κάθε προεκλογική περίοδο για να καρπωθούν ψήφους και στη συνέχεια να αποστασιοποιηθούν απ'όλους. Έχουν παρέλθει προ πολλού οι εποχές, που σε εκλογικές αναμετρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης αναβίωναν σκηνικά πολιτικής συσπείρωσης με τον "εκλεκτό" υποψήφιο Δήμαρχο να παίρνει ρητή ή σιωπηρή κομματική γραμμή και χρίσμα. Δυστυχώς όμως για τον τόπο μας τέτοιου είδους μέθοδοι προσπαθούν και πάλι να αναβιώσουν.
Όμως δεν πρέπει να λησμονούμε πως η σύνδεση των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις εθνικές δεν αποτελεί μονάχα πολιτικό σφάλμα. Είναι εγγυημένη καταδίκη για τον Δήμο και τους κατοίκους του για τον πολύ απλό λόγο: Η εκάστοτε κομματική ή κυβερνητική γραμμή και τα συμφέροντα του Δήμου είναι τις περισσότερες φορές ευθείες παράλληλες, που ποτέ δεν τέμνονται.

Έχοντας ο συνδυασμός μας όλα αυτά υπόψη του εκπόνησε εξ'αρχής ένα πρόγραμμα με βάση τα άλυτα προβλήματα ενός αδιαιρέτου Δήμου Λέσβου. Στα νέα όρια πλέον του Δήμου Μυτιλήνης καλούμαστε να σταθούμε δίπλα σε κάθε δημότη, σε κάθε χωριό και οικισμό, δίνοντας μέσω του προγράμματός μας ανθρώπινες λύσεις επαναφέροντας την αισιοδοξία και το χαμόγελο στους συνδημότες μας. Αυτός για εμάς είναι ο μόνος στόχος, δίχως οι θέσεις και τα αξιώματα να αποτελούν αυτοσκοπό.

Κλείνοντας σας λέμε, ότι επιθυμία του συνδυασμού μας είναι μέσα από τις ιδέες και τις λύσεις που προτείνουμε, να κάνουμε πολλούς να μας εμπιστευτούν, να εμνευστούν από τις θέσεις μας και να ξεκινήσουν να ονειρεύονται το μέλλον τους μέσα σε ένα σύγχρονο και εξελίξιμο Δήμο, όπου ο σεβασμός στον Δημότη ως ξέχωρη προσωπικότητα θα αποτελεί κίνητρο προσφοράς για εμάς και πρόοδο για τον τόπο.

Με απεριόριστη εκτίμηση σε όλους εσάς.
Ο υποψήφιος δημοτικός συνδυασμός "Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ"

Αν οι πράξεις σου εμπνέουν τους άλλους να ονειρεύονται, να μαθαίνουν, να πράττουν περισσότερα και να προοδεύουν, τότε είσαι ηγέτης.
Τζον Κουίνσι Άνταμς»