Πολλά τα προβλήματα στο «Βοστανειο» καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Μυτιλήνης


Ανακοίνωση και σοβαρές καταγγελίες από τον σύλλογο εργαζομένων νοσοκομείου Μυτιλήνης κατά την χθεσινή επίσκεψη Παλλη στο Βοστανειο..

Η ανακοίνωση:

Μια σειρά προβλημάτων που έχουμε θέσει κατ’επανάληψη από την αρχή της θητείας μας, όχι μόνο δε δρομολογήθηκαν αλλά βλέπουμε ότι μεγεθύνονται και διευρύνονται και ενόψη και της επίσκεψης του κυβερνητικού βουλευτή στα γραφεία μας σήμερα κου Γ.Πάλλη, μετά από πέντε χρόνια σχεδόν !! επανερχόμαστε , θυμίζουμε επισημαίνουμε και απαιτούμε :
           
 Καταρχήν την ....δυσκοιλιότητα απέναντι στη σημερινή διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων την έχουμε εμπεδώσει και εντοπίσει αλλά καθήκον μας είναι να αναδεικνύουμε προβλήματα και να απαιτούμε λύσεις από οιανδήποτε βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας.  
            
 Για  τον περιορισμό της προσφυγής ροής που εξακολουθούν να βαραίνουν  πολλαπλώς το νοσοκομείο μας  καμία ενέργεια δεν είδαμε. Είχαμε προτείνει δημιουργία εξωνοσοκομειακών δομών  μαθαίνουμε ότι και οι υφιστάμενες διαλύονται ,ενίσχυση των υπαρχόντων ,έλεγχος των εισερχόμενων εξετάσεων και τα ραντεβού από επιστημονική ομάδα του νοσοκομείου.
            
Επιπλέον από την 1η Απριλίου φεύγουν και οι δυό-τρεις μεταφραστές που ούτως η’ άλλως δεν επαρκούσαν. 
            
Το αναισθησιολογικό παραμένει χωρίς ανάνηψη! ,είχαμε προτείνει τη μεταφορά της από εκεί εγκατεστημένης ιματιοθήκης στον παρακείμενο χώρο  της πρώην αίθουσας πολλαπλών χρήσεων ,αντιθέτως πεισματικά η διοίκηση προτίμησε και ήδη ξεκίνησε για να την μετατρέψει σε μουσειακή αίθουσα!!!
           
Οι φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό , μια ανακατανομή έστω  που πιθανά θα διόρθωνε ορισμένα πράγματα ,ούτε αγγίχτηκαν. Εντός του επόμενου μήνα ενδέχεται το νοσοκομείο να απολέσει έως και  δεκαπέντε (15) άτομα!!! από την νοσηλευτική υπηρεσία  λόγω της εσπευσμένης δημιουργίας των αμφιβόλου χρησιμότητας ΤΟΜΥ .Στο νοσοκομείο μας  υπηρετούν περί τους δέκα+ επιτυχόντες στα ΤΟΜΥ και ήδη ξεκίνησαν οι παραιτήσεις τους για ανάληψη υπηρεσίας, από τους τέσσερις ΠΕ καταρχήν και προχωρούν στους επόμενους ΤΕ και ΔΕ.
           
Παράλληλα με νόμο που ήδη ψηφίστηκε παρέχεται στους πρώην σχολικούς φύλακες που υπηρετούν στο νοσοκομείο μας ως βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό δώδεκα (12) τον αριθμό  από αυτούς ενδέχεται να χάσουμε τρεις -τέσσερις ,με παρότρυνση της διοίκησης! Παράλληλα εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η έλλειψη προσωπικού, τραυματιοφορείς στα ΤΕΠ και όχι μόνο, ψυχιατρική κλινική, χειρουργεία,παθολογική…..αλλά ακόμα και σε τμήματα της διοικητικής υπηρεσίας. Η δυνατότητα άμεσης πρόσληψης επικουρικού προσωπικού κατά περίεργο τρόπο δεν αξιοποιείται.
          
Οι χιλιοεξαγγελθείσες προσλήψεις γιατρών σε νευραλγικές ειδικότητες που λείπουν όπως ακτινοδιασώστης στον κλειστό μαγνητικό τομογράφο, νεφρολόγος στη Μ.Τ.Ν., ψυχίατρος στη Ψυχιατρική. παιδίατρος , Γενικής ιατρικής στα ΤΕΠ,  κ.λ.π. παραμένουν κολλημένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας χωρίς καμιά αποφασιστική ενέργεια από μέρους των ιθυνόντων  να προχωρήσουν και μία –δύο που περαιώθηκαν με δικές μας ενέργειες περαιώθηκαν.
         
 Να πάμε στην περιβόητη και επιτακτική ανακαίνιση της ψυχιατρικής ,θα έχει ενδιαφέρον να μας μάθουμε  εάν πέραν της επαφής με τη περιφέρεια Β.Αιγαίου που με δικιά μας επιμονή έγινε και  προσφέρθηκε να τη χρηματοδοτήσει,  εάν παραδόθηκε η μελέτη εκ μέρους της ΔΥΠΕ που ζητήθηκε από τον Δεκέμβριο του 2018.
         
Είχαμε προτείνει να ξεκινήσει η εκπαίδευση και η προετοιμασία γενικά του ανθρώπινου δυναμικού που θα επανδρώσει το ταλαίπωρο αιμοδυναμικό όταν κάποια στιγμή θα παραδοθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του, που αλήθεια, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ;
          
Επίσης τι γίνεται με την δημιουργία μονάδας παραγωγής  οξυγόνου που όλο εξαγγέλλεται και δε τη βλέπουμε; 

Κατόπιν των παραπάνω περιμένουμε πράξεις πλέον,όχι δικαιολογίες και ασκήσεις επί χάρτου! 

Υ.Γ. Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα ,εάν με τις άμεσες παρεμβάσεις του που υποσχέθηκε μιάς και κατανόησε έως απόρησε με μερικά πράγματα ! έχουμε αποτέλεσμα τότε μπορούμε γενναία να την αποκαλέσουμε εποικοδομητική.


                                      ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ                   ΨΟΥΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ