Η Λέσβος Όπως της Αξίζει: «Οι ένδοξοι αγώνες των προγόνων μας αποτελούν φωτεινό παράδειγμα»


Το μήνυμα του συνδέσμου «Η Λέσβος Όπως της Αξίζει» με επικεφαλή υποψήφιο δήμαρχο Μυτιλήνης τον Π. Ζαφειρίου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Όλο το μήνυμα:

«Η εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821 δεν αποτελεί μια ακόμη -ίσως την πιο λαμπρή- σελίδα στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Αποτελεί κυρίως τρανή απόδειξη πως το δικαίωμα για ελευθερία και ο αγώνας μέχρις εσχάτων γι'αυτή είναι αρχές που χαρακτηρίζουν το γένος των Ελλήνων και που περνάνε από γενιά σε γενιά.

Οι επί 400 χρόνια σκλαβωμένοι πρόγονοί μας περίπου δυο αιώνες πριν, επιθυμώντας διακαώς να αποτινάξουν από πάνω τους το ζυγό του Τούρκου δυνάστη προχώρησαν σε μια πράξη, που σπανίζει στις μέρες μας. Μπρος στη λαχτάρα τους για λευτεριά παραμέρισαν έχθρες, έριδες και εγωισμούς και με κοινό σκοπό το συμφέρον της πατρίδας πραγματοποίησαν ένα ακατόρθωτο για εκείνη την εποχή επίτευγμα. Επαναστάτησαν, πολεμώντας ενωμένοι απέναντι σε έναν κατά πολύ ισχυρότερο εχθρό. Θυσιάστηκαν, νίκησαν και ελευθερώθηκαν προκαλώντας δικαίως παγκόσμιο θαυμασμό. 

Το σπουδαιότερο όμως όλων είναι, ότι πέραν της δικής τους ελευθερίας κατάφεραν κι άλλα δυο πράγματα. Ελευθέρωσαν με τις θυσίες και το αίμα τους τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων, μα το σημαντικότερο είναι, ότι απέδειξαν πως με κοινό αγώνα και ομόνοια όλα είναι εφικτά.

Αυτό το τελευταίο θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε όλους μας. Οι ένδοξοι αγώνες των προγόνων μας αποτελούν φωτεινό παράδειγμα, του τί είμαστε ικανοί να κατορθώσουμε, εφόσον μείνουμε ενωμένοι. 

Δυστυχώς όμως η διαρκής παρουσία της εθνικής διχόνοιας αποτελεί για τη χώρα μας μια διαχρονική "αχίλλειο πτέρνα", μια αγιάτρευτη ανοιχτή πληγή, που πολλοί έχουν συμφέρον να εμποδίζουν την επούλωσή της. Είναι από τη μια οι ίδιοι γείτονες, που όπως και τότε έτσι και τώρα ασκούν επεκτατική πολιτική αδιαφορώντας για διεθνείς συνθήκες και νόμους. Είναι από την άλλη οι ίδιοι εγχώριοι εγωιστές συμφεροντολόγοι που ωσάν άλλος "Πήλιος Γούσης" διαπραγματεύονται με σκοπό να προδώσουν την Πατρίδα, δίνοντας για άλλη μια φορά "το Σούλι στα χέρια του Αλή Πασά".

Ευχή όλων μας είναι να μη βιώσει το Έθνος των Ελλήνων άλλες χαμένες πατρίδες. Ευχή όλων είναι να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας που πολέμησαν ηρωικά βάζοντας πάνω απ'όλα τη λευτεριά της πατρίδας και το συμφέρον των Ελλήνων. Ευχή, τέλος, όλων είναι να πάψει επιτέλους το χτικιό της εθνικής μας διχόνοιας, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εθνική προδοσία και στον μαρασμό.

Άραγε πόσο δικαιωμένοι να αισθάνονται οι πρόγονοί μας για τις θυσίες τους βλέποντας τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας; 

Άραγε πόσο πιο ελεύθεροι αισθανόμαστε εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες από τους σκλαβωμένους προγόνους μας;

Ο υποψήφιος δημοτικός συνδυασμός
"Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ"»