ΧΑΛΑΣΑΝ τον κόσμο τα κουδούνια στο Μεσοτοπο Λέσβου-Ένα διαφορετικό καρναβάλι (ΦΩΤΟ)


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 11 το πρωί το 34ο Μεσοτοπίτικο καρναβάλι όπου το παρακολούθησε πλήθος κόσμου και πολλοί επώνυμοι συμπολίτες μας.


Το έθιμο των "Κουδουνάτων" είναι μοναδικό στην μορφή του , παλαιότατο , με χαρακτήρα "Διονυσιακής Λατρείας".Οι «Κουδουνάτοι» συμβολίζουν τις ψυχές πεθαμένων, που έχουν το χάρισμα να γονιμοποιούν τη γη.


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Καρναβάλι του Μεσοτόπου, που, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στο χωριό το πρωί και το μεσημέρι της Κυριακής. Με άφθονη και εύστοχη σάτιρα και πλούσια κεράσματα, φιλοξένησε και έναν αριθμό εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου, που τίμησαν το έθιμο με την παρουσία τους.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοτόπου Λέσβου “Ο ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ”, για ακόμα μια φορά διοργάνωσε το 34ο Μεσοτοπίτικο Καρναβάλι την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 στις 11 το πρωί στο Μεσότοπο Λέσβου.

Την παράσταση έκλεψαν όπως και κάθε χρόνο οι «Κουδουνάτοι», οι παραδοσιακοί μασκαράδες του Μεσοτόπου. Μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του χωριού, ζωσμένοι με κουδούνια - και όχι μόνο - και κρατώντας τις «κουτσκούδες» τους, έκαναν τη σκηνή του Καρναβαλιού να... τρέμει!Στο Μεσοτοπο βρέθηκαν πολλά μέλη της Δημοτικής Αρχής και υποψήφιοι μνηστήρες τών νέων ΔημωΔ

Το 34ο Μεσοτοπίτικο καρναβάλι περιλάμβανε σάτυρα, παραδοσιακή μουσική, χορούς και παραδοσιακά εδέσματα της Καθαρής Δευτέρας.