Δημιουργία και στέγαση της λαογραφικής συλλογής στο Δημοτικό Σχολείο Πελόπης- Εκδήλωση σήμερα για τις γυναίκες…Το Δημοτικό Σχολείο Πελόπης παραχωρήθηκε κατά χρήση από το Δήμο Λέσβου στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών του χωριού «Προφήτης Ηλίας», για τη δημιουργία και στέγαση λαογραφικής συλλογής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σήμερα Παρασκευή 8 Μάρτη, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 6:30 το απόγευμα, θα παρουσιάσει στις γυναίκες της Πελόπης τις πρώτες εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί για τη δημιουργία του λαογραφικού μουσείου.
Μετά την παρουσίαση της προόδου των εργασιών και των πρώτων εκθεμάτων, θα ακολουθήσει εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες.


Σημειώνεται ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πελόπης «Προφήτης Ηλίας», έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μάρια Κιαχαγιά
Αντιπρόεδρος: Φρειδερίκη Αξή
Μέλη: Ευστρατία Βουδούρη, Ευστρατία Καραγιαννάκη, Γεωργία Καρμίρη, Δέσποινα Αξή, Κατερίνα Πρέκα, Μαρία Γιαννή, Ευστρατία Μαραγκού, Ιωάννα Καρμίρη.


Αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια δημιουργίας του λαογραφικού μουσείου είναι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Μανταμάδου Στέφανος Αποστόλου, τον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά.