Γ. Παλλης: «Επικίνδυνη αυθαιρεσία ο σταυρός στου Απελή- Οι αρμόδιες αρχές να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες»


Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε χτες ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παλλης στην ιστοσελίδα του σχετικά με την ανύψωση του σταυρού..

Με δήλωση του, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, σχολιάζει την υπόθεση της τοποθέτησης τα χαράματα της περασμένης Κυριακής, υπερμεγέθους μεταλλικού σταυρού στη βραχώδη παραλία-αρχαιολογικό χώρο στου Απελή, πολύ κοντά στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ο κος Παλλης εν μέσω πλην σαφώς ζητάει από τις αρχές να γκρεμίσουν τον σταυρό καθώς είναι παράνομη η κατασκευή του...

Αναλυτικά όλη η δήλωση:...

«Ο μεταλλικός σταυρός που στήθηκε στου Απελή στη Μυτιλήνη τα ξημερώματα της Κυριακής δεν αποτελεί δήλωση χριστιανικής πίστης. Εκδηλώσεις της χριστιανικής πίστης αντίθετα, αποτελούν η έμπρακτη αγάπη, η ανοχή και η αλληλεγγύη. 

Ένας μεταλλικός σταυρός ύψους 10 μέτρων, που στήνεται σε έναν δημόσιο χώρο με το έτσι θέλω, χωρίς καμία άδεια και καμία προδιαγραφή ασφαλείας, αποτελεί μια επικίνδυνη αυθαιρεσία – για να μην αναφερθούμε στην αισθητική, και μάλιστα σε έναν χώρο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Όταν μάλιστα για την αυθαιρεσία αυτή έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες άτομα κι έχουν χρησιμοποιηθεί βαριά μηχανήματα, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για μια αυθόρμητη ενέργεια, αλλά για την υλοποίηση ενός πολιτικού σχεδίου όξυνσης.

Ποιους βολεύει μια νέα πόλωση γύρω από το μεταναστευτικό, μια περίοδο που τόσα χρόνια προβλήματα του τόπου, μικρά και μεγάλα, διευθετούνται κι επιλύονται; Ποιους βολεύει η επαναφορά της μισαλλόδοξης ατζέντας της ακροδεξιάς, και μάλιστα με τόσο χοντροκομμένο τρόπο, κόντρα σε κάθε έννοια νομιμότητας και σεβασμού του δημόσιου συμφέροντος;

Είμαι βέβαιος ότι οι δημοκρατικοί πολίτες της Λέσβου θα απομονώσουν για άλλη μια φορά τους φυσικούς αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της εξόφθαλμης πρόκλησης. Και είμαι εξίσου βέβαιος ότι οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες θα προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες για την προάσπιση του δημόσιου χώρου και της ασφάλειας των πολιτών.»