Η βόλτα των ποδηλατων από την Γαλλία στον Μανταμαδο με προορισμό το Ιράν


O Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηλιαχτίδα Μανταμάδου, την Πέμπτη 7 Μαρτίου, φιλοξένησε στο
γραφικό χωριό Μανταμάδο τους Manuel Falempin και Celine Ohnenstetter

O Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηλιαχτίδα Μανταμάδου, την Πέμπτη 7 Μαρτίου, φιλοξένησε στο
γραφικό χωριό Μανταμάδο τους Manuel Falempin και Celine Ohnenstetter οι οποίοι ξεκίνησαν, τον Ιούλιο του 2018, με τα ποδήλατά τους και τις δυο τους κόρες από τη Γαλλία, ένα ταξίδι στον κόσμο με προορισμό το Νότιο Ιράν, με ενδιάμεσο σταθμό τη Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ξεναγήθηκαν στις ομορφιές και τα αξιοθέατα του χωριού ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Πολύκεντρο Μανταμάδου διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση όπου ο Manuel και η Celine μίλησαν για το ταξίδι τους, και για το πως είναι να ταξιδεύεις τον κόσμο ποδηλατώντας με την οικογένεια σου.Μέχρι τώρα έχουν διανύσει 5.000 χλμ. διασχίζοντας τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη
Γερμανία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Ποδηλατούν περίπου 55-70 χλμ. την ημέρα και τα ποδήλατά τους ζυγίζουν 80 και 120 κιλά μεταφέροντας τα απαραίτητα που έχει ανάγκη μια τετραμελής οικογένεια ώστε να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο απαιτητικό ταξίδι.Την ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δεκάδες παιδιά και νέοι αλλά και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου όπου τα μέλη του τίμησαν την εκδήλωση και τους φιλοξενούμενους μας, ποδηλατώντας από τη Μυτιλήνη στο Μανταμάδο.

Συναρπαστικά τα όσα μοιράστηκαν μαζί μας: «Σχεδιάσαμε αυτό το ταξίδι για να περνάμε
περισσότερο χρόνο όλοι μαζί, σαν οικογένεια, κάτι που το είχαμε ανάγκη αφού ήταν μέρες που δεν
βλεπόμασταν καθόλου. Τώρα είμαστε κάθε στιγμή της ημέρας μαζί». Σε άλλο σημείο της συζήτησης ανέφεραν «Θέλουμε να ανοίξουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά όλου του κόσμου ένα παράθυρο στον κόσμο, διαφορετικό από εκείνο που δείχνουν τα ΜΜΕ. Αν τα παιδιά παρακολουθούν μόνο τηλεόραση, η εικόνα που έχουν για τον κόσμο είναι αυτή των πολέμων και των προβλημάτων.  Θέλουμε να τους δείξουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί και ευγενικοί και φιλόξενοι, και να δουν τον κόσμο μέσα από τα δικά μας μάτια».
Τέλος, «τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μας κάνουν να φοβόμαστε τους μουσουλμάνους, αλλά εμείς θέλουμε να ταξιδέψουμε με τα κορίτσια και να τους δείξουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν». Επόμενες πόλεις που θα επισκεφτούν, Τουρκία, Γεωργία, και μέσω Αζερμπαϊτζάν θα κατευθυνθούν στο τελικό προορισμό τους το Ιράν._