Για 33η χρονιά.. με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ακόμα ένα Μεσοτοπίτικο καρναβάλι


Για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοτόπου « ο Μεσότοπος» διοργάνωσε το καθιερωμένο παραδοσιακό 33ο  καρναβάλι την Κυριακή 10 του Μάρτη. 

Με σύμμαχο το καλό καιρό και το απέραντο μεράκι των ανθρώπων που συμμετείχαν έφτασε εις πέρας άλλη μια  μοναδική εκδήλωση. Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας στηρίζουν κάθε χρόνο * ο καθένας με τον τρόπο του ξεχωριστά, ώστε να μπορέσει να συνεχίζει να πραγματοποιείτε το καρναβάλι μας.  

Αρχικά να ευχαριστήσουμε το κοινό, που όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίζει από όλο το νησι, δίνοντας μας το κουράγιο με την παρουσία του να συνεχίσουμε τη προσπάθειά μας αυτή. Στο κοινό αυτό κάθε χρόνο, έτσι και φέτος παρίστανται πολιτικοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου και της περιφέρειας.          



Συνεχίζοντας να ευχαριστήσουμε τους οικονομικούς μας χορηγούς, ξεκινώντας από το Δήμο Λέσβου, την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, Κολιός Α.Ε ,Αμερικάνος Παναγιώτης, Μαλιόντα ΑΤΕ, Αναστασία Δαούση, Αφοί Σαλαγκούδη- Εργοστάσιο Ζοωτροφών, Γιαλούρης Βασίλειος, Μεταφορική Καλλονής, Γενική Μεταφορική Μυτιλήνης- Αφοί Βερβέρη,  ,Γεωπονικό- Κτηνιατρικό Γραφείο- Γιαννίκου- Σαχανα, Αγροτική Στέγη, Repanis Tours,  Ηλιοδυναμική Μεσοτόπου, Αλβανός Ι- Παπαδόπουλος Χρ,Μασααντ Γεώργιος – Μικροβιολογικό εργαστήριο, Δουκάκης Αντώνιος- Λογιστικό Γραφείο, Κωνσταντιδέλλης Εμμανουήλ- κατασκευαστής, Δελημήτρος Δημήτρης, Καφετέρια Ραντεβου, Ρήγας ΑΕ, Café Αποψη- Ευπραξία Βακάλη, Δήμος Βουρνάζος, Ιωσηφέλλης Φώτης- Πάλλας, Κορδούτης Κώστας, Κορδούτης Ιωάννης, Αφοί Αθανασίου, Παντελής Βακάλης, Οικογένεια Ιωάννου Καξηρή – Βιολογικά προιόντα .

Μεγάλη όμως ήταν και φέτος η προσφορά του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Μεσοτόπου, που πρόσφεραν εργασία και οργάνωση του εξαιρετικού μπουφέ την ημέρα αυτή, κερνώντας τον κόσμο με πολλά εδέσματα και άφθονο ούζο. Το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του μπουφέ, ήταν δωρεές επαγγελματιών και μη που αξίζει να τους αναφέρουμε. Ξεκινώντας με τις ποτοποιίες Βαρβαγιάννη, Σαμαρά, Ποτοποιία  Ε.Λίνου , Δουδωνής Farm- οικογένεια Γεωργίου Δουδωνή- Ψίλου, Σοφία Κωνσταντιδέλλη, Βασίλη Ευστρ. Βασίλα  καθώς και τους Γεώργιο Τρυγώνη και τον Ιωάννη Αν. Βουδούρη που κερνούσαν  τον κόσμο. Ευχαριστούμε επίσης  τους  Αγροκτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου , Γρηγορίου ΑΕ, το Φουρνάκι του Χατζή- Κουρλή Παναγιώτη, Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στύψης, Σελάχας ΑΒΕΕ , Χατζέλλη Μανώλη, Κωνσταντιδέλλη Νικ. Δημήτρη, Γιώργος Βασίλας – Τυροκομικά προϊόντα, Δουδωνής Παναγιώτης- Κρεοπωλείο,  Γαβριήλ Πιπίνης, Θεόδωρος Πίτσας,  Κωνσταντιδέλλης Χρήστος, Βουδούρης Κώστας, Καξηρής Ιωάννης, Λουκά Ζαγκούλη     



Επίσης ευχαριστούμε τους δωροθέτες μας:  Αναστασία Δαούση-Γρηγόρης Βασίλας,  Αφοί Γώγου, Δελημήτρος Μιχάλης,  Προδρόμου Electronet, Μυρσίνη βουδούρη- Φαρμακείο, Καβα Σάντο, Χιωτέλης Λευτέρης, Φωτίου Ιωάννης, Θεώνη Σάλιακα, Αντωνία Σάββα,  Σταύρος βλωτιδέλλης,  Φώτης Κάκκαρος, Καρντάσια Μυτιλήνη, Ιωσηφέλλη Γιάννα «Παλούκος», Καμπάς Τηλέμαχος, Repanis Tours,  Καλύμνιος ΑΒΕΕ, Μοσχόβης Χρήστος, Βουδούρης Αρτέμης,  Βασίλα Μαγδαληνή, Κων Ζα, Λουκάς Βακάλης, Οικογένεια Καξηρής Ιωάννης, Γεωπονική Καλλονής- Μιχάλης Αλεξίου, Δουδωνής Farm, Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών, Μηχαναγροτική ΑΕ- Γόμος Ευστράτιος, Περικλής Δαφνάς, Μασαάντ Γεώργιος- Μικροβιολογικό εργαστήριο.   

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Τζοάννα Κάλφα   που κάθε χρόνο με το ταλέντο και την φαντασία της κατασκευάζει τα άρματα του καρναβαλιού καθώς και στους οδηγούς των αρμάτων Δημήτριο Κωνσταντιδέλλη -Μάρκο Βακάλη και  Νίκο Παπουτσή- Ιωάννη Ιωσηφέλλη  που προσέφεραν  τα οχήματά τους.  Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την Παναγιώτα Πλωμαρίτου και τη Γεωργία Βαλελή  που παρουσιάζουν ακούραστα  το καρναβάλι, πάντα ετοιμόλογες σε κάθε απρόοπτο . 

Κάθε χρόνο όλα αυτά τα χρόνια, ένας άνθρωπος, μια γυναίκα πάντα χαμογελαστή ανοίγει το σπίτι της και υποδέχεται όλους τους κουδουνάτους, τους κερνάει κολοκυθόπιτα φτιαγμένη από τα χεράκια της και ούζο παραγωγής της. Είναι η Ελένη Καλαιτζή και το ευχαριστώ είναι λίγο μπροστά στη φιλοξενεία που προσφέρει και σε όλους τους θαυμαστές των κουδουνάτων που πηγαίνουν εκεί για να παρακολουθήσουν από την αρχή την ιεροτελεστία του ντυσίματος. Επίσης άνθρωποι που είναι από το πρωί παρόν να βοηθήσουν εθελοντικά στο στήσιμο των σκηνικών, στο καλωσόρισμα του κόσμου πάντα με το χαμόγελο είναι οι Λουκάς Βακάλης, Μπάμπης Νικ. Κωνσταντιδέλλης και τα κορίτσια μας Νίκη Βαλελή, Σαπφώ Βαλελή , Μαρία Μοσχόβη , Δέσποινα Ζουμπουνέλλη και Σούλα Βακάλη. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.  



Τέλος  αφήσαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες του καρναβαλιού, ξεκινώντας από τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου, που με την επιμέλεια του συλλόγου γονέων και των νηπιαγωγών Εμμανουέλλα Βλάχου, Ντόκου Λαμπρινή και Σίμιντη Ελευθερία  πλημμύρισαν με χρώμα την σκηνή, δίνοντας το δικό τους μήνυμα στο κόσμο. Συνεχίζουμε με τα νιάτα, τα δροσερά κορίτσια με την ζωντάνια τους πρόσφεραν χαρούμενες στιγμές στο κοινό παρασέρνοντας το σε ξέγνοιαστα «μονοπάτια». Τα κορίτσια είναι οι:  Ιωάννα Βαλελή, Γεωργία  Βλωτιδέλλη, Νιόβη Βουρνάζου, Ελένη Γουγή, Μαρίνα Ζαγκούλη,  Μυρσίνη Ζουμπουνέλλη, Ελένη Καβρουματζή, Θεοδώρα  Καξηρη, Έφη Κωνσταντιδέλλη, Ευδοκία Κουρλή, Μαλακού Ταξιαρχούλα.                      

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους σατιρογράφους μας , που κάθε χρόνο ακούραστα γράφουν, καυτηριάζουν και σχολιάζουν την επικαιρότητα με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.   Τον Δημήτρη Νοικοκύρη, την Αθηνά Πιπίνη( μαζί της η Αφροδίτη Καμπέρου) , τον Ευθύμιο Βασίλογλου ( μαζί του ο Γρηγόρης Πιπίνης,η Δήμητρα Σιβρή, ο Στράτος Βουδούρης , ο Δημήτρης Βακάλης)καθώς και τον Γιάννη Ζαγκούλη με την παρέα του . Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που ντύνονται την τελευταία στιγμή, αυθόρμητα και ξεχωρίζουν με την χιουμοριστική και πολλές φορές καυστική τους εμφάνιση και   δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τους μοναδικούς Κουδουνάτους διαφόρων ηλικιών   που χρόνο με το χρόνο αυξάνονται και προσφέρουν μοναδικό, καθηλωτικό θέαμα, όπως και τους ανθρώπους που τους ντύνουν.  Ζητάμε την κατανόησή σας σε περίπτωση που ξεχάσαμε κάποιον. Σας ευχαριστούμε θερμά και δίνουμε ραντεβού για του χρόνου…..