Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 6.500.000 ευρώ στην περιοχή του Μεσοτόπου


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε τις συμβάσεις για 2 έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε χειμάρρους στην περιοχή του Μεσοτόπου


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε τις συμβάσεις για 2 έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε χειμάρρους στην περιοχή του Μεσοτόπου, συνολικού προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
• «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/ΤΑΒΑΡΙ», συνολικού προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι 6 μήνες.

• ΧΡΟΥΣΟΣ - ΠΟΔΑΡΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 4,1 εκατομμυρίων ευρώ. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι 9 μήνες.

Στο πλαίσιο των έργων πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

Επένδυση – προστασία πρανών με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια σε τμήματα των χειμάρρων Χρούσου, Ποδαρά και Ταβαρίου.

Επένδυση – προστασία πρανών με τοιχία βαρύτητας σε τμήματα των χειμάρρων Ταβαρίου εντός του οικιστικού ιστού.

Καθαρισμός κοίτης χειμάρρων από φερτά υλικά.



Τα έργα χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθούν με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Σε μια περιοχή που συνεχώς δοκιμάζεται από ακραίες καιρικές συνθήκες, που πολλές φορές οδηγούν σε πλημμυρικά φαινόμενα υλοποιούμε δύο σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για να διαφυλάξουμε τη ζωή, την περιουσία και το περιβάλλον. Η κλιματική αλλαγή έχει διαμορφώσει νέες συνθήκες και εμείς ως Περιφέρεια κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τις επιπτώσεις και τους κινδύνους».