Στην ΔΔΕ Λέσβου γονείς του 5ου Γυμνασίου και του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης για το στεγαστικό πρόβλημα


Με πρωτοβουλία του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, κ. Καπιωτά Μιχαήλ

Με πρωτοβουλία του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, κ. Καπιωτά Μιχαήλ, και με αφορμή τα δημοσιεύματα στον Τοπικό Τύπο σχετικά με τη συστέγαση του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, συνάντηση στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Λέσβου, μεταξύ των Δ/ντών των εν λόγω σχολείων και των δύο Προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την εξομάλυνση της έντασης που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στα δύο σχολεία και την επίλυση των διαφορών που το μόνο που προκαλούν είναι διαταραχή στην ομαλή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων και έχουν αρνητικές συνέπειες στη ψυχολογία των μαθητών.

Ο κ. Καπιωτάς υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης λύσης του στεγαστικού προβλήματος οπότε θα πρέπει να επικρατήσει κλίμα ηρεμίας προκειμένου τα παιδιά να εστιάσουν στις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες και να μην αναλώνονται σε διαμάχες με την παράκληση το ίδιο να πράξουν εκπαιδευτικοί και γονείς.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι οι επαφές με φυσικά πρόσωπα, φορείς και Υπηρεσίες είναι απαραίτητο να συνεχιστούν για να δοθεί μία μόνιμη λύση προς το συμφέρον των δύο Σχολείων.