ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ:«Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019- Ποιοι πάνε με ποιους | ΟΝΟΜΑΤΑ» (PICS)



Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Τρίτη 19 Μαρτίου 2019»

ΟΝΟΜΑΤΑ Κάποτε κατέβαινες στην αγορά, φώναζες πρόεδρος και γύριζαν οι μισοί. Τώρα οι μισοί γυρίζουν όταν φωνάξεις «με ποιόν είσαι;»! Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει κι έναν  υποψήφιο.  Να το πεις η χαρά της δημοκρατίας; Να το πεις πληγή; Όπως θέλει ο καθένας το λέει. Σίγουρα όμως ο βομβαρδισμός των ονομάτων καλά κρατεί και με εκπλήξεις που κάνουν αίσθηση. Κάτι το ξεπέρασμα των κομματικών τειχών. Κάτι η απλή αναλογική όλα είναι τόσο ρευστά που ενδεχομένως κι ένα καλό όνομα να παίξει ρόλο.  Έχουμε και λέμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΤΟΣ Παλιά καραβάνα του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΚΙΝΑΛ θα κατέβει με τον Μιχάλη Μαμάκο. Αντιδήμαρχος με τον Δημήτρη Βουνάτσο (2010-2014)  είχε εκλεγεί με 743 σταυρούς.  Στις εκλογές του 2014 στελέχωσε το Περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Νάσου Γιακαλή όπου έλαβε 1.726 σταυρούς αλλά δεν εκλέχτηκε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Κατεβαίνει με τον Στρατή Κύτελη. Με αυτοδιοικητική εμπειρία στον Δήμο Πλωμαρίου. Το 2010 είχε κατέβει με τον Παντελή Πατερέλλη παίρνοντας 665 σταυρούς. Το 2014 με τον Φώτη Ξύδα και πήρε 622 σταυρούς. Θα κατέβει στην Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης ή στου Πλωμαρίου όπου γίνεται χαμός;

ΒΑΣΩ ΧΟΧΛΑΚΑ Κατεβαίνει με τον Μιχάλη Μαμάκο. Το 2010 ήταν υποψήφια με τον Παντελή Πατερέλλη πήρε 1.237 σταυρούς. Το 2014 με τον Φώτη Ξύδα λαμβάνοντας 796 σταυρούς. Κόρη του πρώην Δημάρχου Μυτιλήνης Θόδωρου Χοχλάκα (1994-1998) δίνει πάντα το παρών της σε εκλογικές αναμετρήσεις της παράταξης της.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΤΕΣΤΟΣ Να πούμε η έκπληξη; Κατεβαίνει με τον Στρατή Κύτελη!  Χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πολλούς ψήφους. Στις προηγούμενες εκλογές δεν πήρε μέρος, όμως σ΄ αυτές του 2010 κατέβηκε με τον Δημήτρη Βουνάτσο λαμβάνοντας 1.173 σταυρούς. Όμως τάσπασε μαζί του κι έκτοτε οι σχέσεις των δύο δεν έχουν εξομαλυνθεί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΕΣΗΣ Πρωτάρης στις εκλογές! Γνωστός από την καριέρα του στην Αστυνομία αλλά και τα τελευταία χρόνια με την έντονη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα του τόπου. Κατεβαίνει με τον Στρατή Κύτελη φιλοδοξώντας σε μια παρουσία έκπληξη.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Γνωστότατος παράγοντας από τον Μανταμάδο έχοντας διατελέσει Δήμαρχος του χωριού ενώ στις εκλογές του 2014 είχε κατέβει με τον Σπύρο Γαληνό παίρνοντας 669 σταυρούς. Δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα αλλά σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα κατέβει με τον Στρατή Ζαφείρη στην Δυτική Λέσβο.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ Θεωρείται το βαρύ πυροβολικό της παράταξης της Χριστιάνας Καλογήρου. Το 2006 ήταν υποψήφιος με τον Νομαρχιακό συνδυασμό του Παύλου Βογιατζή όπου και εκλέχτηκε όγδοος με 2.112 σταυρούς. Σε έναν συνδυασμό όπου πρώτος σε σταυρούς ήταν ο Σπύρος Γαληνός με 6.634 σταυρούς, δεύτερος ο Σταύρος Ψαρόπουλος με 3.961 και τρίτη η Πόπη Γόμου με 3.459 σταυρούς.  Δηλαδή όλη η δύναμη και τα ονόματα της Νέας Δημοκρατίας. Στις Περιφερειακές  εκλογές του 2010 ήταν ξανά υποψήφιος με τον Παύλο Βογιατζή αλλά ως  γεωγραφικός υποψήφιος   δεν χρειαζόταν σταυρό. Ο συνδυασμός έχασε από τον Νάσο Γιακαλή. Στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με την Χριστιάνα Καλογήρου όπου και αναδείχθηκε πρώτος και με διαφορά λαμβάνοντας 4.163 σταυρούς όταν ο δεύτερος Μάκης Αξιώτης από τον συνδυασμό της Αγλαΐας Κυρίτση είχε πάρει 2.417 σταυρούς. Έχοντας έντονη δραστηριότητα ως Αντιπεριφερειάρχης Έργων, χαμηλών τόνων, χωρίς να συγκρούεται και με καθημερινή παρουσία στα social media, έχει καταφέρει να είναι αποδεκτός από όλες τις πλευρές της Νέας Δημοκρατίας. Με χθεσινή δήλωση του, που αλλού στο facebook, γνωστοποιεί την κάθοδο του στις εκλογές επισημαίνοντας: «Με βαθιά πίστη στις ίδιες αρχές & αξίες, θα είναι ιδιαίτερη τιμή να μου δώσετε και πάλι την δυνατότητα να συμμετέχω στην νέα αυτή προσπάθεια για τον τόπο μας & για τα νησιά μας με Περιφερειάρχη την Χριστιάνα Καλογήρου και με μια νέα δημιουργική ομάδα συνεργατών του Συνδυασμού μας “Εμείς για το Αιγαίο”»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ Μιλώντας μαζί του χτες, ναι μεν μας επιβεβαίωσε ότι έχει στις προθέσεις του  να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος αλλά προς το παρόν ως σκέψη και μόνο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι γύρω του έχει σχηματισθεί μια ομάδα νέων ανθρώπων που δεν έχουν ξανασχοληθεί με τα κοινά και οι οποίοι έχουν παρακινηθεί από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού  να ενεργοποιηθούν, να  δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν στην πόλη. Σαφώς και η βασική πρόθεση του είναι η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης. Όμως, όπως μας επεσήμανε, πρώτα θα συζητήσει μαζί τους και μετά θ΄ αποφασίσει.  Οπότε ενδεχομένως να τον δούμε και υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης σ έναν συνδυασμό που θα βρίσκονται και στελέχη της παράταξης του Σπύρου Γαληνού με κυρίαρχο όνομα αυτό του Γιώργου Κατζανού. Και όπως και να το κάνουμε, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας είναι ένα πρόσωπο δημοφιλές λόγω της πολύ καλής δουλειάς που έκανε στον τομέα που του ανατέθηκε. Οπότε κι εδώ έχουμε μια εκκρεμότητα και αναμένουμε…

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Πρωτάρης κι αυτός από το Πλωμάρι στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα στελεχώσει  τον συνδυασμό του Παναγιώτη Παρασκευαίδη. Είναι εθελοντής πυροσβέστης στο κλιμάκιο Πλωμαρίου. Ευχάριστο να μπαίνουν και νέα παιδιά στην περιπέτεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης..

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νομίζετε πως θ΄ αφήσει το θέμα της Χριστιάνας Καλογήρου να κυλίσει μόνο του; Εκτός από τις δημοσκοπήσεις που διεξάγει το κόμμα στην Περιφέρεια, θα συνεχισθούν οι παρεμβάσεις υποστήριξης της νυν Περιφερειάρχη. Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο κλιμάκιο της Ν.Δ. επισκέπτεται την Σάμο. Επικεφαλής θα είναι ο  Γιώργος Κουμουτσάκος,  υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ και βουλευτής Β΄ Αθηνών.  Στη συνέχεια και παρακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις αναμένονται κι άλλες παρεμβάσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΝΗΣ Ο Πρόεδρος του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου θα στελεχώσει τον συνδυασμό του Παναγιώτη Παρασκευαίδη. Στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 703 σταυρούς. Ένα δυνατό όνομα που  μαζί με τον Σταύρο Πολίτη και  Γιώργο Φλώρο θα σχηματίσουν μια ισχυρή ομάδα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ Μίλησε χτες βράδυ στο Καρλόβασι όπου τον παρουσίασε ο πρώην Δήμαρχος Σάμου Μανώλης Καρλάς. Εκεί διακήρυξε για μια ακόμα φορά τους άξονες του προγράμματος του που στηρίζονται στην συμμετοχική Διακυβέρνηση, στην βιώσιμη δίκαιη ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη. Σήμερα το βράδυ θα μιλήσει στο Βαθύ ενώ θα συνεχίσει τις επαφές του προκειμένου να ολοκληρώσει τη στελέχωση του συνδυασμού του στην Σάμο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΜΑΡΑΣ Τον θέλουν και οι τρεις!  Έχει δεχθεί πρόσκληση να στελεχώσει το συνδυασμό τους από τρεις υποψηφίου Δημάρχους Δυτικής Λέσβου. Ο Ταξιάρχης Βέρρος, ο Νίκος Χείρας και ο Στρατής Ζαφείρης. Τι επέλεξε; Να πάει συνοδεύσει στην Λήμνο τον φίλο του και σσυναγωνιστή Παναγιώτη Χριστόφα. Για να δούμε θα έχει αποφασίσει όταν γυρίσει;

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ Θα κατέβει με τον Στρατή Κύτελη. Γνωστός παρών από τη Μόρια είχε πάρει 595 σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές με τον συνδυασμό του Φώτη Ξύδα

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ  Είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την στελέχωση του συνδυασμού του κι αυτό του δίνει αισιοδοξία για ένα ποσοστό έκπληξη. Ήδη αύριο στο ΦΟΜ θα παρουσιάσει την πρώτη φουρνιά των υποψηφίων του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.  Στις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει το βασικό πρόγραμμα του αλλά και τους υπόλοιπους του συνδυασμού του. Ετσι απερίσπαστος θα ξεκινήσει τις περιοδείες του σε χωριά του Δήμου αλλά και σε περιοχές

ΜΙΧΑΛΑΣ ΜΑΜΑΚΟΣ Συνεχίζεται η στελέχωση του συνδυασμού του με συνεχώς νέα ονόματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ακούγονται και τα εξής ονόματα. Θόδωρος Βουνατσής πρώην Δήμαρχος Ευεργέτουλα.  Άλλος ένας πρώην Δήμαρχος. Αυτός της Αγιάσου ο Παναγιώτης Ψυρούκης. Επίσης ο Παναγιώτης Πιττός πρώην Πρόεδρος του Τεχνικού Παραρτήματος καθώς και ο Γιώργος Λεμονός Διευθυντής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Τέλος  ο Δημήτρης Μουτζούρης από το Πλωμάρι Αντιδήμαρχος επί Δημαρχίας Δημήτρη Βουνάτσου. Αυτές είναι οι πληροφορίες των ονομάτων που πιθανόν θ΄ ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες ενώ ήδη κλείνουν και οι υπόλοιπες θέσεις του συνδυασμού.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Από αύριο μέχρι το Σάββατο θα βρίσκεται στην Λήμνο προκειμένου να επισκεφθεί φίλους και συνεργάτες. Θα περιοδεύσει σε όλα τα χωριά του νησιού πραγματοποιώντας ομιλίες και παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του. Νοιώθει ιδιαίτερη αισιοδοξία που πηγάζει από το γεγονός ότι βλέπει να συσπειρώνονται στον συνδυασμό του τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα βλέπει ότι το μήνυμα της μετριοπάθειας, του ήρεμου λόγου και των νέων παιδιών που στελεχώνουν τον συνδυασμό, βρίσκει ανταπόκριση στις τοπικές κοινωνίες.

ΝΙΚΟΣ ΧΗΡΑΣ Με.. άνωθεν βοήθεια ετοιμάζει την στελέχωση του συνδυασμού του. Μαθαίνουμε ότι ναι μεν υπάρχει ενδιαφέρον αλλά από την άλλη υπάρχουν κι αντιδράσεις. Όπως αυτές γαλάζιων παραγόντων από τον Μόλυβο. Αλλά μόνο εάν δούμε ονόματα τότε θα μπορέσουμε να δούμε την διείσδυση του συνδυασμού στους Νεοδημοκράτες του Δήμου. Διότι ήδη ο Ταξιάρχης Βέρρος έχει ήδη «αγκαζάρει» γνωστά μπλέ ονόματα…

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ Τουλάχιστον αυτός έχει χιούμορ. Οπότε ανήρτησε στο facebook τον εξής κείμενο: « 1ον Πολεμικό Ανακοινωθέν(?) . Από της 8ης πρωινής του Σαββάτου τα τμήματα προκαλυψεως του συνδυασμού δέχονται σφοδρα επίθεση, με καταδρομικες ενέργειες που έλαβαν χώρα στην πλατεία της Καλλονής και αλλαχού, καθώς και με μπαράζ τηλεφωνικών κανιοβολισμων βαρέως Πυροβολικού από παρακείμενα υψιπεδα. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους. Υ. Γ. Βέβαια η απάντηση έχει δοθεί πριν κάποιες δεκαετίες από τον Ιωσήφ Βησσαριωνοβιτς όταν τον ενημέρωσαν ότι κινδυνεύει η πρωτεύουσα από τα στρατεύματα του Αδολφου.»

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Ολοκληρώνοντας. Μην ξεχάστε να ψηφίστε στην δημοσκόπηση του LesvosPost που αφορά την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Θα κρατήσει μια εβδομάδα και μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μια φορά. Και βέβαια θα επακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δημοσκοπήσεις οι οποίες κι αυτές θα μας μεταφέρουν τον παλμό των αυτοδιοικητικών εκλογών. ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Αυτοδιοικητικές εκλογές ΛΕΣΒΟΥ ΜΑΙΟΣ 2019 by LesvosPost
Ομάδα με ρύθμιση απορρήτου "Δημόσια" · 271 μέλη
Γίνετε μέλος της ομάδας
Όλα τα νέα των αυτοδιοικητικων εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφει τα δημοσιογραφικο επιτελείο του LesvosPost.com... Για επικοινωνία lesvospo...