"ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019" Συναγερμός στα Δαφια με εγκλωβισμένους στο κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ (PICS, VID)


Σήμερα, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο κτίριο ΚΕΦΙΑΠ  στα Δάφια Καλλονής άσκηση ετοιμότητας απ' τον Πυροσβεστικό Σταθμό του Λεκανοπεδίου.

Η άσκηση, με την επωνυμία "ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019", βασιζόταν στο σενάριο: "Έρευνα και διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων σε σχολικό συγκρότημα που έχει υποστεί μερική κατάρρευση, καθώς και πρόκληση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο συνεπεία της σεισμικής δόνησης".

Αγαστή η συνεργασία Κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος Μυτιλήνης, του Παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που εδρεύει στη Λέσβο, του Κέντρου Υγείας Καλλονής, της 98 ΑΔΤΕ καθώς και της Ομάδας Εθελοντών Πυροσβεστών, που έδωσαν ηχηρό "παρών".

Συντονιστής της άσκησης ο πυρονόμος Άρης Μανταμαδιώτης, υπό το άγρυπνο βλέμμα του πυράρχου κ. Θρασύβουλου Ζαγγογιάννη, διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, καθώς και του επιπυραγού κ. Γρηγορίου Πέτρου, διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Καλλονής.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο πανάξιο Πυροσβεστικό Σώμα, που σε ακραίες συνθήκες κοινωνικο-οικονομικής κρίσης κρατά ψηλά τον δείκτη του λειτουργήματός του και του ιερού καθήκοντός του.


ΠΗΓΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΦΩΤΟ ITVPETRA
ΒΙΝΤΕΟ: Kalloninews.gr