Ακόμη πιο κοντά στο όνειρο | Αιολικός-Πανθηραικος 2-1 (PICS, VID)


Ποιος θα το πίστευε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο Αιολικός είχε μείνει πίσω 8 ολόκληρους βαθμούς από την δεύτερη θέση στον 7ο όμιλο της Γ Εθνικής, ότι σήμερα μια αγωνιστική πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, θα είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου στην Β Εθνική?

Ελάχιστοι.

Και όμως οι παίκτες του Απόστολου Στύλου και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Και δικαιούνται να πανηγυρίζουν αφού μετά την μεγάλη νίκη επί του Πανθηραικού ,με 2-1, και σε συνδυασμό με την νέα ήττα του Ηλυσιακού, «κλείδωσαν» την δεύτερη θέση και ετοιμάζονται για τα μπαράζ.


Ο Αιολικός παρουσία περίπου 1300 οπαδών του που έδωσαν μαζικό παρών, είχε στριμώξει από νωρίς την ομάδα της Σαντορίνης και μετά από δυο καλά σουτ που έφυγαν ελάχιστα άουτ, άνοιξε το σκορ στο 42ο όταν ο Τσουβαλτζίδης κέρδισε πέναλτι και ο Βουτσιώτης ευστόχησε για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τα μαντάτα από το Αιγάλεω ήταν καλά, ο Αιολικός έχοντας κόντρα τον άνεμο στην επανάληψη προσπάθησε να κρατήσει το προβάδισμα, αλλά στο 79ο ο Τσίγκρος με εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ακόμα και η ισοπαλία ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, ωστόσο ήθελαν την νίκη για να τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα με την δεύτερη θέση και τα κατάφεραν.


Στο 82ο ο Κατσίκης με ένα περίεργο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1 το οποίο διατηρήθηκε μέχρι τέλους στέλνοντας τον Αιολικό στα μπαράζ και τον κόσμο του μετά από πολλά χρόνια στα ουράνια της ελπίδας.

Αντίπαλοι του Αιολικού στα μπαράζ θα είναι σίγουρα ο Διαγόρας Ρόδου που και μαθηματικά είναι δεύτερος στον όμιλο του, ενώ η Καλαμάτα μετά την συντριβή της από τον Ασπρόπυργο, δυο στροφές πριν το τέλος, μάλλον θα καταλήξει δεύτερη.


 Τέλος στον όμιλο του Πειραιά, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, Ιωνικός και Εθνικός έμειναν σήμερα στο 0-0 και θα πάνε μέχρι τέλους για το πια θα πάρει την δεύτερη θέση, με την Ιεράπετρα να έχει προβάδισμα στην κορυφή βρισκόμενη στο +3.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Απ. Στύλος): Κουμπάς, Μπουζούρας, Βουτσιώτης (70′ Λαλάς), Τάχιας, Βαλιός, Κατσίκης, Τσουβαλτσίδης, Τσομπανέλλης, Ποτουρίδης (93′ Καλόμπο), Διαμαντίδης (86′ Καπταγιάννης), Τζόρνταν (66′ Λαμπράκης)

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Σιλεβίστας): Ζώντος, Χουζούρης, Τσίγκρος (86′ Βλαβιανός), Μπιρμπίλι (46′ Αγοραστός), Παληγεώργος, Κεσίδης, Πολυκρέτης, Πέκα (46′ Λαμπρόπουλος), Γαϊδαρτζής, Κόντι, Μπουρούς.

Δείτε όλη την συνέντευξη τύπου όπως την κατέγραψε Live το LesvosPost.com ενώ σε λίγο θα αναρτηθεί στην σελίδα μας στο Facebook πλούσιο φωτογραφικό υλικό από αυτήν την ιστορική αναμέτρηση… μέχρι την επόμενη..