Κάνουν «πάρτι» τα βαποράκια στην Μυτιλήνη- 19χρονος έκρυβε πάνω από 1κιλ κάνναβης μέσα σε κουβά με μπογιά


Λίγο πολύ, η κατάσταση με τα ναρκωτικά στην πόλη της Μυτιλήνης είναι αρκετά γνωστή στους περισσότερους.

Βέβαια, το πρόβλημα με τα ναρκωτικά δεν περιορίζεται μόνο στο κέντρο της πόλης αφού τα Αστυνομικά Δελτία είναι σχεδόν καθημερινά με ένα μάλλον μεγάλο δίκτυο εμπόρων, χρηστών να εμπλέκονται στην ευρύτερη περιοχή…

Στην Λέσβο όσο η Αστυνομία συλλαμβάνει μετά βγαίνουν και τριγυρνούν πάλι στη πόλη. Η ουσία είναι να τους οδηγήσουμε στην απεξάρτηση και στο να μην υπάρχουν χρήστες και να μειωθεί δραστικά η παραβατικότητα. Και είναι βέβαιο ότι τα ναρκωτικά και η παραβατικότητα έχουν αυξηθεί  στην περιοχή…. Με την επισήμανση των παραπάνω τα θέτουμε ως τροφή για σκέψη τόσο των πολιτικών φορέων όσο και των κοινωνικών με την καταγραφή της πραγματικότητας τον τελευταίο καιρό…

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Στη σύλληψη ενός 19χρονου Αφγανού, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για παράβαση του Νόμου 4139/13 περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

ΦΩΤΟ Κ.Λ.Μ
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβαση του ανωτέρω από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης και μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένη εντός πλαστικού δοχείου που περιείχε χρώμα (μπογιά), μια (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού βάρους ενός κιλού πεντακοσίων δεκατεσσάρων γραμμαρίων και σαράντα πέντε εκατοστών του γραμμαρίου (1.514,45gr).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ένα (01) κινητό τηλέφωνο, ένα (01) ακτοπλοϊκό εισιτήριο και η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.