«Η Λέσβος όπως της Αξίζει»-Παρουσιάστηκαν πρόγραμμα και 33 υποψήφιοι με επικεφαλής τον Π. Ζαφειρίου (PICS, VID)


Ο Π. Ζαφειρίου «σύστησε» στους Λέσβιους τα πρώτα μέλη του συνδυασμού του, στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές κάλπες.


Η παράταξη «Η Λέσβος όπως της Αξίζει» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Ζαφειρίου, «σύστησε» στους Λέσβιους τους πρώτους υποψήφιους και υποψήφιες του συνδυασμού, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019.


Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο θέατρο ΦΟΜ, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών» στην παρουσίαση και γνωριμία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Η Λέσβος όπως της Αξίζει», «σηματοδοτώντας έτσι την αρχή μιας σχέσης εμπιστοσύνης και φιλίας την οποία επιθυμούμε να δημιουργήσουμε» όπως ανέφερε ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Ζαφειρίου.

Διάφοροι υποψήφιοι που θα δείτε στο βίντεο αναφέρθηκαν αναλυτικά στους βασικούς πυλώνες που στηρίζουν το πρόγραμμα, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν και επίσημα οι 33 πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.


Για το θέμα του τουρισμού μίλησε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μαρία Θεοδωρέλλη, για το προσφυγικό ζήτημα, το οποίο ανέλυσε λεπτομερώς μίλησε η επίσης υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μαρία Σπυρέλλη και για το θέμα της επιχειρηματικής αξιοποίησης του Δήμου Λέσβου αναφέρθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Λύμπος. Για τις αναγκαίες παρεμβάσεις με στόχο την αλλαγή και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της Λέσβου τοποθετήθηκε ο συντονιστής της παρουσίασης Χαράλαμπος Βερβέρης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Π. Ζαφειριού παρουσίασε βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος αλλά και εξειδικευμένες δράσεις και πρακτικές για την ευρύτερη περιοχή της Λέσβου τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο πρόγραμμα το οποίο προέκυψε έπειτα από επίπονη προσπάθεια μίας μεγάλης ομάδας έμπειρων επιστημόνων οι οποίοι λαμβάνοντας υπόψη τους τη συγκυρία, τις προκλήσεις της εποχής, τις ευκαιρίες και δυνατότητες της περιοχής κατέληξε σε άμεσα εφαρμόσιμες και υλοποιήσιμες προτάσεις οι οποίες θα μεταμορφώσουν την Λέσβο και την εικόνα της στα μάτια όλων»


Παράλληλα ο κ. Ζαφειρίου αναφερόμενος στα πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού υπογράμμισε ότι «προέρχονται από όλη την επικράτεια του νομού μας για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση, και το σημαντικότερο ότι πρόκειται για ανθρώπους με όρεξη και διάθεση για δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά»

«Το ψηφοδέλτιό μας το στελεχώνουν άτομα με εμπειρία αλλά και άτομα νέα με όραμα και διάθεση για προσφορά στον τόπο μας» τόνισε στην σύντομη ομιλία του ο Επικεφαλής του Συνδυασμού κ. Παναγιώτης Ζαφειρίου, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους πολίτες της Λέσβου να στηρίξουν την υποψηφιότητά του στο Δήμο Λέσβου «για να φέρουμε όπως τόνισε ξανά το χαμόγελο στα χείλη μας, για να δώσουμε τέλος στις χαμένες ευκαιρίες» και συνέχισε λέγοντας «για εμάς δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Ο στόχος είναι κοινός και ένας: το μέλλον του Δήμου μας. Γιατί για εμάς πάνω απ' όλα είναι η Λέσβος μας».


Στο τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Ζαφειρίου, δεσμεύτηκε για την άμεση επισκευή του υπάρχοντος κολυμβητηρίου και ένταξη αυτού σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, ώστε και πάλι ο αθλητισμός της κολύμβησης να βρει ένα σπίτι μέχρι την δημιουργία νέων πληρέστερων εγκαταστάσεων, τη δημιουργία γραφείου του Δήμου Λέσβου στις Βρυξέλλες για άμεση απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων για κάθε τομέα που αφορά στην αυτοδιοίκηση και τέλος -ένα από τα πιο μεγάλα εγχειρήματα- την καθιέρωση πτήσης σε εβδομαδιαία βάση από Μυτιλήνη προς Αθήνα μετ’ επιστροφής σε συγκεκριμένες ημέρες, με συγκεκριμένο ειδικό χαμηλό ναύλο αποκλειστικά για τους δημότες της Λέσβου.


Στο τέλος η εκδήλωση έκλεισε με μουσική από τους Γ. Λημναίο, Ε. Κονταρα και την φωνή του Ν. Αλεξανδρή

Όλο το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμοί, θα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα  www.zafeirioulesvos.com  για συζήτηση με τους δημότες.


Δείτε μεγάλα αποσπάσματα βίντεο που κατέγραψε η LesvosPost WEB TV από την παρουσίαση του προγράμματος και 33 υποψηφίων του συνδυασμού «Η Λέσβος όπως της Αξίζει» . Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Ζαφειρίου μίλησε στην κάμερα της LesvosPost WEB TV για την παρουσίαση, για το σπάσιμο του δήμου άλλα και για τις εκλογές.


Οι πρώτοι 33 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την σειρά παρουσίασης.


Αντωνακελλης Χρίστος (Επιχειρηματίας)

Βουχλης Κων/νος (Αστυνομικός)

Βρανης Ιάκωβος (Ιδιωτικός υπάλληλος)

Κουκελλη Μαρία (Οικιακά)

Ζαργκλης Αντώνιος (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος)

Ζαφειρίου Παναγιώτης (Ιατρός)

Ζηκος Παναγιώτης (Κοινωνιολόγος)

Θεοδωρελλη Μαρία (Στέλεχος επιχειρήσεων)

Καλλιτσας Νικόλαος (Δάσκαλος)

Καραπιαζης Δήμος (Επιχειρηματίας)

Κονταρας Χαράλαμπος (Καθηγητής φυσικής αγωγής)

Κουρουνης Παναγιώτης (Υδραυλικός)

Λυμπος Παναγιώτης (Στρατιωτικός)

Μολυβιατης Ιωάννης (Πρόεδρος Επάνω Σκάλας)

Μουρογιαννης Χριστόφορος (Καθηγητής Πληροφορικής)

Νέστορας Κων/νος (Αυτοκινητιστής)

Νέστορας Μιχαήλ (Φανοποιός)

Παντελιδου Μαρία (Επιχειρηματίας)

Παπαφιγκου Άννα (Βοηθός Φυσιοθεραπευτή)

Πατρελλης Δούκας (Καθηγητής)

Παυλακελλης Αργύρης (Αρχιτέκτων)

Πελεκος Χάρης (Στρατιωτικός)

Σιβρης Ιγνάτιος (Επιχειρηματίας)

Σουγλανης Μιλτιάδης (Γυμνασιάρχης)

Σπυρελλη Μαρία (Νομικός-Υπάλληλος τελωνείου)

Σταθόπουλος Μιχαήλ (Στρατιωτικός)

Στεφάνου Κων/νος (Οικονομολόγος)

Σωτηρχος Τελης (Καθηγητής φυσικής αγωγής)

Τηνελλης Γρηγόριος (Καθηγητής)


Αργύρης Ντηνιακός  (ιδιωτικός υπάλληλος)

Χλιμπος Παναγιώτης (Στρατιωτικός)

Φικιας Ευάγγελος (οικοδομικές εργασίες)

Εμμανουήλ Ιωάννης (Έμπορος)