ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Γάμοι διαζύγια και η «καυτή πατάτα» του Χαράλαμπου Αθανασίου...» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΩΝ (1) Δεν σας τα έλεγα χτες για τις πιέσεις θα δεχόταν από τους κυβερνητικούς βουλευτές  ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης για το σπάσιμο των Δήμων; Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που δημοσιεύει το πολύ καλά ενημερωμένο site  aftodioikisi.gr, στον πυρήνα των αντιδράσεων βρίσκεται ο αιφνιδιαστικός και περιορισμένος χαρακτήρας της ρύθμισης. «Μπορούμε να δεχθούμε το σπάσιμο των δήμων στα νησιά, μπορεί να έχει κάποιο νόημα, όμως το να γίνει μόνο στην Κοζάνη για την ηπειρωτική χώρα είναι προκλητικό», σημειώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ορισμένοι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι θα έχουν πρόβλημα στις εκλογικές Περιφέρειες τους, αφού θα υπάρχουν διαμαρτυρίες πολιτών για επιλεκτική ρύθμιση. Άρα το θέμα πλέον ανάγεται σε ένα κλασικό θρίλερ μέχρι όχι μόνο να ψηφισθεί, αλλά να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ψηφισθεί και να δημοσιευθεί εκπρόθεσμα!
ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΩΝ (2) Κι αν οι κυβερνητικοί βουλευτές κάνουν ότι έκαναν οι αντίστοιχοι της κυβέρνησης του 2013-2014, ερωτηματικά μας δημιουργεί  η στάση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η δε δήλωση της εκπροσώπου της ότι  «Για τη ΝΔ οι δήμαρχοι που θα επιλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στα όρια των δήμων που θα εκλεγούν», είναι προϊόν συζήτησης στο κόμμα ή απλός  επιφανειακός  αντιπολιτευτικός λόγος; Ρωτήθηκε ο Χαράλαμπος Αθανασίου επί του θέματος; Πως θ΄ αντιδράσει ο ίδιος και τι στάση θα κρατήσει σε όλη αυτή την κατάσταση;   Δεν νομίζω να κάνουν καμιά «πατάτα» οι της Ν.Δ. και δεν ψηφίσουν την τροπολογία; Διότι άλλο το καθαρό τοπίο που ζητεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι άλλο η τακτοποίηση μιας χρόνιας εκκρεμότητας.
ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΩΝ Μη ικανοποιητική η τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ο οποίος έδειξε αμηχανία στον επιθετικό λόγο του Πάνου Σκουρλέτη και δεν απάντησε με σαφήνεια δίνοντας την αίσθηση ότι ενδέχεται να μην ψηφίσουν την τροπολογία.  Χαράλαμπε Αθανασίου μήπως πρέπει να παρέμβεις άμεσα να προλάβεις δυσάρεστες καταστάσεις;
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΙΝΑΛ. Δεν μας φτάνουν τα τρεχάματα με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουμε και τις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων του ΚΙΝΑΛ. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τούτη την Κυριακή 3 Μαρτίου και οι πράσινοι βρίσκονται στο στοιχείο τους! Διαβουλεύσεις, ζυμώσεις, ξεψάχνισμα εκλογικών καταλόγων, συγκεντρώσεις σε καφέ και γραφεία κι όλα αυτά που τους παραπέμπουν στις προηγούμενες νοσταλγικές δεκαετίες που κυριαρχούσαν. Θα εκλεγούν από την Λέσβο 8 σύνεδροι εκτός εάν αυτοί που ψηφίσουν ξεπεράσουν τους 300. Τότε μπόνους θα πάρουν άλλους 8 συνέδρους! Και σε όλους αυτούς βέβαια προσθέστε και τους αριστίνδην! Οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε..
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ Σιωπά αλλά οργανώνεται. Έχοντας εμπειρία από την προεκλογική περίοδο του 2014 τότε με την Χριστιάνα Καλογήρου, επισκέπτεται χωριά, δημιουργεί πυρήνες ενώ συνεχίζει κάθε απόγευμα να δέχεται τους ασθενείς στο ιατρείο του. «Το καλύτερο εκλογικό κέντρο» όπως είπε σε φίλο του.  Περιμένει υπομονετικά την οριστική έκβαση του σπασίματος, έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον συνδυασμό του και απλώς αναζητεί  την κατάλληλη ώρα για να τον ανακοινώσει. Σίγουρα ονόματα ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, Βασίλης Μουζάλας, Παναγιώτης Τσακίρης, Στρατής Δαγκλής, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης ενώ ενδέχεται να είναι στον συνδυασμό και ο Νίκος Κατράνης. Κάποιες προσθήκες ονομάτων πέραν της γαλάζιας παράταξης, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αργότερα.  Αυτό που πρέπει ειναι ο συνδυασμός να εξετάσει τρόπους αντιμετώπισης επικοινωνιακών επιθέσεων που ετοιμάζεται να εξαπολύσει ο όποιος συνδυασμός στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και να μην μοιράζουν από τώρα τις καρέκλες περιμένοντας να κερδίσουν με τα ψέματα τον Δήμο. Γιατί διαφορετικά θα βρεθούν μπροστά σε τεράστιες εκπλήξεις….
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ  Ο ίδιος με τους συνεργάτες του καταστρώνουν την στρατηγική τους. Θεωρούν δεδομένο ότι πρώτος βγαίνει ο Στρατής Κύτελης και επίσης δεδομένο ότι είναι σίγουροι δεύτεροι. Κι αυτό γιατί οι πράσινοι ειναι διασπασμένοι οπότε δύσκολα κάποιος να προσεγγίσει το 20% όταν οι ίδιοι βλέπουν κάπου 20% με 25%. Από εκεί και πέρα θα λειτουργήσουν οι … «γέφυρες». Όπου το μήνυμα τους θα είναι αυτό που λανσάρουν οι Συριζαίοι περί ακροδεξιάς ανόδου και αναγκαίας συσπείρωσης του … δημοκρατικού μετώπου. Θα χρησιμοποιήσουν ως …. μπαμπούλα ένα δυο  πρόσωπα του συνδυασμού Κύτελη με ακραία συμπεριφορά. Επίσης, μέσα από το facebook θα χτυπούν κατά ριπάς τον αντίπαλο με αποκαλύψεις από το παρελθόν. Παράλληλα θα ξεψαχνίζουν αρχεία με εξυπηρετήσεις και άλλα ρουσφέτια προκειμένου ακόμα κι αυτά να χρησιμοποιηθούν. Προφανώς δύσκολο να διεμβολίσουν τους συνδυασμούς Μιχάλη Μαμάκου και απίθανο λόγω κόντρας Ζερδελή τον συνδυασμό του Παναγιώτη Παρασκευαίδη. Δεν στοχεύουν όμως στους επώνυμους. Στοχεύουν σ΄ αυτό που αρέσει να λένε, «πλατιά λαϊκή μάζα».
ΣΥΡΙΖΑ  Οπότε ανακύπτει εύλογο ερώτημα μετά τα δημοσιεύματα περί «συναινετικού διαζυγίου» ΣΥΡΙΖΑ και Σπύρου Γαληνού. Πότε είχε συναφθεί ο «γάμος»; Με ποιους όρους και συμφωνίες είχε γίνει ο «γάμος»;  Μήπως το «διαζύγιο» δεν είναι συναινετικό αλλά είναι άλλο συριζαίικο σχέδιο στρατηγικής ώστε να οικοδομηθεί μια άλλη σχέση που να παραπέμπει στο ανεξάρτητο του συνδυασμού; Μήπως θα πρέπει να ενημερωθούν και οι συνεργάτες του Δημάρχου οι οποίοι συνεχίζουν να μιλάνε για γάμο κι όχι για διαζύγια; Υπάρχει τρίτος που μπήκε ανάμεσα στο … ζευγάρι κι έκανε την χαλάστρα; Μήπως κάποια ονόματα που εμφανίστηκαν στο … δημοκρατικό μέτωπο της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, πάρουν μεταγραφή για τον Δήμο; Κι ενδεχομένως κάποιο απ΄ αυτό τεθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος μιας ευρύτερης Αριστεράς; Και τελικά πιστεύουν ειλικρινά ότι με καθαρόαιμο Συριζαίο, ορίτζιναλ ή μη, θα προσεγγίσουν το ποσοστό τους στις πάλαι ποτέ καλές μέρες του 2014 που ο Στράτος Γεωργούλας είχε πάρει 18%.  Όλα αυτά είναι απόρροια των αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν από το γεγονός ότι δεν …τσίμπησαν Πασόκοι κι άλλοι κεντροαριστεροί για να υπηρετήσουν το κάποιο αόριστο πλατύ δημοκρατικό πνεύμα…. Με αδημονία περιμένουμε τον επόμενο … γάμο!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Την προηγούμενη εβδομάδα περιόδευσε στα νησιά Χίος, Σάμος και Ικαρία όπου είχε την δυνατότητα να συναντηθεί με αρκετό κόσμο με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα έκλεισε ονόματα για τη στελέχωση του ενώ για μια ακόμα φορά διαπίστωσε την συσπείρωση των πράσινων. Παρόλα αυτά, αύριο φεύγει και πάλι για Χίο προκειμένου να συνεχίσει την προεκλογική του πορεία κι ενδεχομένως να …. τσικνίσει και κανέναν ψηφοφόρο!
ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΡΜΕΝΑΚΑΣ Έκδηλη η απογοήτευση του, που το Πλωμάρι δεν έγινε Δήμος την οποία την εκφράζει με ανάρτηση του στο facebook λέγοντας: «Δεν άρχισε καλά η εβδομάδα, λόγω της δημιουργίας δύο Δήμων στο νησί. Τα κατάφεραν αυτοί που πάλεψαν. Πάντως δεν βλέπω και κανέναν στεναχωρημένο, ειδικά Πλωμαρίτη. Το κατάπιαμε κι αυτό; Να δούμε τι θα γίνει στην ψηφοφορία τη Πέμπτη έτσι για το γαμώτο» Και καταλήγει με χιούμορ «Μειονότητα Πλωμαριτών ανταπόκριση BBC». Το ερώτημα είναι τι κάνεις τώρα Μανώλη. Κατεβαίνεις πάλι με Γαληνό;
ΚΟΥΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  Πράσινος μεν πλην όμως στενός φίλος του γαλάζιου Στρατή Κυρατζή όπου και θα στελεχώσει τον συνδυασμό του. Κινείται στα χωριά της περιοχής του αλλά πραγματοποιεί και πολλές συναντήσεις σε καφέ της Μυτιλήνης. Πρόσφατα τον εντοπίσαμε με τον Παναγιώτη Ανδριώτη τον γνωστό παράγοντα του ποδοσφαίρου, να συζητάνε με κυρίαρχο θέμα τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Παναγιώτης Ανδριώτης εξέφρασε τη βούληση του να στελεχώσει τον Περιφερειακό συνδυασμό του Παναγιώτη Χριστόφα.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΟΥΣΣΗΣ Ξεκάθαρα εκείνος στηρίζει Ταξιάρχη Βέρρο. Και πρόσφατα οργάνωσε την μάζωξη φίλων σε ταβέρνα της Ερεσού όπου συζήτησαν με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου. Κι ενώ πράγματι ο υποψήφιος δήμαρχος αλωνίζει τα χωριά, το πρόβλημα του είναι άλλο. Ότι δεν έχει δεξαμενή άντλησης ψηφοφόρων. Και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, σ΄ ένα κλίμα έντονα πολιτικά φορτισμένο, θα έχει δυσκολίες διεμβόλισης των παραταξιακών συνδυασμών. Αν μπορέσει και τα διεμβολίσει τότε θα έχει τύχη…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ Για να δούμε πόσους Πολιχνιάτες θ΄ αγγίξει η έκκληση του για μεταδημοτεύσεις στον Δήμο Μυτιλήνης;  Τουλάχιστον ο Σταύρος Πολίτης δεν χρειάζεται να κάνει εκκλήσεις γιατί ως γνωστόν το Πλωμάρι παραμένει Δήμο Μυτιλήνης. Και το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να ξεκινήσει από τώρα τον προεκλογικό του αγώνα γιατί και λίγες οι έδρες της περιοχής του και αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός. Καθότι αρκετά βαρβάτα Πλωμαρίτικα ονόματα θα θέσουν υποψηφιότητα στην περιοχή του…

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Την ατάκα την είπε άνθρωπος της αυτοδιοικητικής πιάτσας που ξέρει πρόσωπα και πράματα. «Μεγάλη η πίτα πολλά τα στόματα». Κοίτα να δεις κάτι κακίες….

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ. Ποιο είναι το θλιβερό τούτης της προεκλογικής περιόδου; Ότι ενώ γίνεται τέτοιος … τζερτζελές με ονόματα και συνεργασίες, απουσιάζουν οι ιδέες και τα προγράμματα. Οι υποψήφιοι κάνουν …. περιοδεία σε φορείς του τόπου  για να συζητήσουν (λες και δεν τα ξέρουν) τα προβλήματα τους. Κάποιοι και σε κινηματογράφους! Και μετά; Βγάζουν μερικές φώτο, τις ανεβάζουν στο facebook και νομίζουν ότι έτσι θα πάρουν την ψήφο του κόσμου. Είναι όμως θλιβερή η ένδεια της ουσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης Δεν λέμε, παίζουν ρόλο τα ονόματα, παίζουν ρόλο οι καρέκλες. Αλλά να υπάρχει και η δυνατότητα συζήτησης για την ανάπτυξη του νησιού μας. Στις Περιφερειακές εκλογές όλοι ασχολούνται με την απορρόφηση των πόρων. Ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής. Στις Δημοτικές δεν άκουσα κάποιον να εκφράζει μια διαφορετική στάση για το προσφυγικό πέρα από διαπιστώσεις και ευσεβείς πόθους;

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ. Για ποιο λόγο οργανώνονται  καρναβάλια στο νησί μας; Δεν μας φτάνουν αυτά που έχουμε;
ΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Το τελευταίο όπλο του Δημάρχου. Οι Games of Throne αναλαμβάνουν την προεκλογική καμπάνια του!
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ