Έλαμψαν τα αστέρια του στίβου- Λαμπρή η γιορτή βραβεύσεων του Κλασικού Αθλητισμού στην Καλλονή (PICS, VIDS)


Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Η γιορτή του κλασικού αθλητισμού γίνεται κάθε χρόνο για την επιβράβευση των προσπαθειών των αθλητών και αθλητριών των νησιών μας, αλλά και όλων όσοι συμβάλλουν για την πρόοδο του στίβου και βρίσκονται κοντά σε σωματεία και αθλητές.


Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στις εγχώριες και παγκόσμιες διοργανώσεις. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν τα τρία πρώτα σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου σύμφωνα με την αγωνιστική αξιολόγηση του 2018, τα ακριτικά σωματεία της Λήμνου, μέλη του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Λέσβου αλλά και άτομα, φορείς, ομάδες, δημοσιογράφοι και χορηγοί για τη βοήθεια, προσφορά και στήριξή τους στον κλασικό αθλητισμό της Λέσβου.


Νωρίτερα, την ίδια μέρα, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου διοργάνωσε Αναπτυξιακούς Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος, στη Σκάλα Καλλονής από τις 9 το πρωί έως λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Ακολούθως, ξεκίνησε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής η τιμητική εκδήλωση των βραβεύσεων, με την κοπή της πίτας για το 2019, αλλά και τις απονομές των επάθλων στους νικητές των πρωινών αγώνων σε κάθε κατηγορία.


Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος του sportlesvos.gr Βαγγέλης Παπαντώνης.

Στην 1η θέση του Νομού Λέσβου αναδείχθηκε η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης, η ΑΕ Λέσβου Καλλονής στη 2η θέση και ο Αρισβαίος Καλλονής στην 3η θέση, ενώ αναφορα εγινε και στις ομάδες της Λήμνου, Ηφαιστία Κοντοπολίου και ΑΕ Λήμνου.


Κατά την διάρκεια της γιορτής τιμήθηκε η ολυμπιονίκης της Λέσβου Όλγα Φιάσκα ενώ συγκίνηση στο κοινό προκάλεσε η προβολή αποσπάσματος του ντοκιμαντέρ από το sportlesvos.gr με την πορεία της Όλγας από τα Παμφιλα στο βάθρο των Ολυμπιονικών.


Στην εκδήλωση πέρα από το Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ Λέσβου παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βαλσαμιδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέξανδρος Ροδίτης, εκπρόσωπος της 98 ΑΔΤΕ, εκπρόσωπος από το λιμεναρχείο , προπονητές και φορείς της Λέσβου..


Έκπληξη σε όσους παραβρέθηκαν στην γιορτή προκάλεσε η απουσία της δημοτικής αρχής αλλά και της Δ.Ε Καλλονής. Απών από την εκδήλωση ήταν και οι…. Πιθανοί υποψήφιοι δήμαρχοι της Καλλονής αν φυσικά σπάσει ο Δήμος Λέσβου.

Στην μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού βραβεύτηκε και ο δ/ντης του LesvosPost.com Στεφάνου Γεώργιος εκ μέρους όλης της ομάδας της ιστοσελίδας μας για την συνεχή προβολή και στήριξη που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια στον κλασικό αθλητισμό της Λέσβου


Το μήνυμα του Δ/ντη του LesvosPost Στεφάνου Γεώργιου

«Είναι μεγάλη μου τιμή η σημερινή βράβευση από τον Ε.Α.Σ. Σεγας Λέσβου για την προβολή και στήριξη του κλασικού αθλητισμού μέσω του LesvosPost.com … Ευχαριστώ για την βράβευση τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ και ιδιαίτερα έναν ακούραστο άνθρωπο ο οποίος έχει εξελίξει τον κλασικό αθλητισμό στην Λέσβο με αποτέλεσμα να έχουμε αμέτρητες επιτυχίες σε πανελλήνιο ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο τον Παναγιωτης Δεμερτζης… Πολλά μπράβο για αυτές τις επιτυχίες αξίζουν τα σωματεία αλλά και οι προπονητές των αθλητών μας.. Το LesvosPost και εγώ προσωπικά θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον κλασικό αθλητισμό της Λέσβου και φυσικά τις προσπάθειες των αθλητών μας σε κάθε αγώνα. Γιατί αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο η μπάσκετ. Δυστυχώς στην Λέσβο υπάρχουν πολλά ξεχασμένα αθλήματα που έχουμε αμέτρητες επιτυχίες αλλά δίχως τις κατάλληλες υποδομές… Εύχομαι ο στίβος, ο κλασικός αθλητισμός που πλέον έχει ανέβει σε άλλο επίπεδο σε top επίπεδο να είναι ο δρόμος ώστε κι αλλά αθλήματα που είναι ξεχασμένα να αρχίσουν να φαίνονται περισσότερο και στα ΜΜΕ αλλά και γενικά με την στήριξη από τους αρμόδιους φορείς…. Ευχαριστώ τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ και το Δ.Σ του για την τιμή που μου έκανε….»


Αξίζει να σημειώσουμε ότι η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου αφιέρωσε την τιμητική πλακέτα που της δόθηκε σε όλους τους γονείς που έχουν παιδιά στον αθλητισμό ενώ την παρέδωσε τιμητικά στην μητέρα της Όλγας Φιάσκα, Μυρσίνη Φιάσκα


Δείτε αποσπάσματα από την όμορφη εκδήλωση αλλά και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που κατέγραψε η LesvosPost WEB TV






Απονεμήθηκαν βραβεία στους

Ακολουθεί  ονομαστική κατάσταση των ατόμων που βραβεύτηκαν.  

Α) ΑΘΛΗΤΕΣ-ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ  ΣΕ  ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2018

1. ΦΙΑΣΚΑ ΟΛΓΑ (ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ Α.Σ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ) 
2. ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ-ΔΕΣΠΟΤΕΡΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ (Α.Ο ΗΦΑΙΣΤΙΑ ΛΗΜΝΟΥ)
3. ΧΑΤΖΙΟΥ  ΠΕΤΡΟΣ (ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ Α.Σ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
4. ΚΕΛΕΜΕΝΗ   ΔΕΣΠΟΙΝΑ - ΜΠΑΡΙΜΕ (ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ Α.Σ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ) 
5. ΑΝΘΟΥΣΑ  ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ (Α.Ε.Λ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ Γ.Σ.)
6. ΜΠΑΡΑΚΗ  ΜΕΛΠΩΜΕΝΗ (ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ Α.Σ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
7. ΝΤΕΡΒΙΣΗ  ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ (ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ Α.Σ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
8. ΣΕΛΛΟΥΝΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ-ΜΑΡΙΑ (ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ Α.Σ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
9. ΚΑΣΣΟΥ  ΜΑΡΙΑ (ΑΡΙΩΝ Γ.Σ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
10.ΤΖΙΝΙΕΡΗ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Α.Ο. ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ)
11. ΑΘΗΝΕΛΛΗΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ (ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ Α.Σ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
12. ΤΣΑΛΙΚΗ  ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ Α.Σ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
13. ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ  ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ (ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ Α.Σ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
14. ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (Α.Ο. ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ)

Β) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

1. ΚΟΝΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ ΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΣΕΓΑΣ)
2. ΖΟΡΜΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΟ ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ)
3. ΚΑΝΛΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ (ΑΡΙΩΝ ΓΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)



Γ) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ  ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΑΣ

1. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ  (Χατζίου Πέτρο - Αθλοκίνησης)
2. ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ     (Μερτζανίδη-Δεσποτέρη Μιχαήλ - Ηφαιστίας )
3. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  (Κελεμένη Δέσποινα – Μπαριμέ - Αθλοκίνησης)


Δ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ  ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  

1. ΚΙΟΥΛΑΦΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ Γ.Σ.)
2. ΨΟΥΧΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΟ ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ)
3. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ ΑΣ)

Ε) ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ  ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  ΕΤΟΥΣ  2018 

1ο Σωματείο ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ Α.Σ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
2ο Σωματείο Α.Ο ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
3ο Σωματείο Α.Ε.Λ.  ΚΑΛΛΟΝΗΣ Γ.Σ. 

ΣΤ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΙΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Ζ) Μ.Μ.Ε. :  RunningNews,  KalloniNews,  LesvosPost