Στους ρυθμούς του Αγ. Βαλεντίνου η αγορά της Μυτιλήνης- Η «βόλτα» της LesvosPost WEB TV (PICS,VID)


Παρέες και ζευγάρια κατέβηκαν στην αγορά για να κοιτάξουν τις βιτρίνες και να αγοράσουν τα δώρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο εμπορικός χαρακτήρας της 14ης Φεβρουαρίου αποτυπώνεται στην κίνηση των καταστημάτων, με τα λουλούδια και τα γλυκά να διατηρούν σημαντική θέση στις προτιμήσεις των ερωτευμένων κάθε ηλικίας.

Λουλούδια, ευφάνταστες σε σχήμα και υλικά τούρτες, αλλά και διάφορα δώρα προσιτά για όλα τα βαλάντια, κοσμούν την αγορά της Μυτιλήνης και περιμένουν τους ερωτευμένους να τα αποκτήσουν, σήμερα, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τη σημερινή μέρα... την τιμητική τους έχουν πρωτίστως τα λουλούδια, με πρωταγωνιστές τα κόκκινα τριαντάφυλλα, δήλωσε ο κος Μπάμπης Παλαιολόγου, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου (Ανθοπωλείο Μ&Β), στην Μυτιλήνη. «Τα κόκκινα τριαντάφυλλα αποτελούν την πρώτη επιλογή των ερωτευμένων και η τιμή τους κυμαίνεται από δύο έως τρία ευρώ (έκαστο). Ακολουθούν άλλα λουλούδια όπως οι ορχιδέες, με λίγο μεγαλύτερη τιμή και οι συνθέσεις λουλουδιών ή εκείνες που περιέχουν και άλλα είδη όπως μπαλόνια, λούτρινα αρκουδάκια, σοκολάτες κ.ά» πρόσθεσε.


Βέβαια δεν λείπουν εκείνοι που προμηθεύτηκαν από χθες τα λουλούδια που ήθελαν να χαρίσουν στο ταίρι τους. «Πολλοί πελάτες μας ήρθαν χθες και αγόρασαν άνθη για να τα χαρίσουν στον/στην σύντροφό τους, για να τ’ αντικρίσουν νωρίς το πρωί, μόλις ξυπνήσουν» λέει ο κος Μπάμπης.


Υπάρχει όμως και μια μερίδα πελατών, που σήμερα αρνούνται να αγοράσουν λουλούδια για τους αγαπημένους τους. Πρόκειται –όπως εξηγεί ο κος Μπάμπης– για πελάτες οι οποίοι καθημερινά αγοράζουν έστω ένα τριαντάφυλλο για να το χαρίσουν στο ταίρι τους. ‘Ομως, τη σημερινή ημέρα δεν αγοράζουν ούτε ένα, επειδή –όπως λένε– τη θεωρούν εμπορική γιορτή, που τρόπον τινά προσβάλλει τον έρωτα.

Στα ζαχαροπλαστεία της Μυτιλήνης, πολλοί ήταν αυτοί, άντρες και γυναίκες, που έσπευσαν να αγοράσουν τούρτες σε σχήμα καρδιάς, άλλες σε σχήμα πύργων που πρέπει να «σκαρφαλώσουν» για να φθάσουν στην καρδιά του συντρόφου τους, αλλά και μικρών γλυκών ή κέικ με σχήμα καρδιάς. Γλυκά με γέμιση κυρίως σοκολάτα και κόκκινο χρώμα περιμένουν όλους τους ερωτευμένους να γιορτάσουν τη σημερινή μέρα και οι ζαχαροπλάστες έχουν παρασκευάσει προϊόντα σε προσιτές τιμές.

Πολλά είναι τα εμπορικά καταστήματα με προϊόντα για τη γυναικεία περιποίηση, που κάνουν προσφορές έως και 40% για την αγορά προϊόντων, με στόχο οι ερωτευμένοι να κάνουν δώρο στη σύντροφό τους κάτι που πραγματικά θέλει. Σε άλλα, με την αγορά γυναικείων προϊόντων οι αγοραστές παίρνουν δώρο και ένα ανδρικό προϊόν, ούτως ώστε τα ζευγάρια των ερωτευμένων να μην έχουν λόγο…αντιπαράθεσης τη σημερινή ημέρα.

Σε καταστήματα εστίασης(κυρίως καφέ), υπάλληλοι κερνούν μαζί με το ρόφημα που παραγγέλνει ο πελάτης και κέικ (και εδώ πρωταγωνιστεί το σχήμα καρδιάς) για να γλυκαθούν οι ερωτευμένοι, αλλά και όσοι περιμένουν τα βέλη του θεού Έρωτα να τους «πετύχουν»


Και εκδηλώσεις στην Μυτιλήνη…

Να σημειώσουμε ότι στις 18:00 το απόγευμα Χoροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου κ. Νικολάου, θα τελεστεί ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, θα ακολουθήσει κατανυκτική λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου, με κάθε τιμή στο κέντρο της πόλης. (διαδρομή λιτανείας: Ερμού, Νιάνια, Κουντουριώτη, Παλαιό Λιμεναρχείο, Ερμού).    

Ενώ στις 8.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί “Συναυλία αγάπης” στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο , Μπαρμπάτης Παναγής Μαέστρο, Ελένη Δάβου Σοπράνο, Αντώνης Κορωναίος Τενόρο, Μάκης Ψαραδέλλης τραγουδοποιό. Οι προσκλήσεις που διατίθενται είναι χωρίς αντίτιμο και οι έχοντες πρόσκληση θα εισέρχονται ελεύθερα εντός του Δημοτικού θεάτρου. Χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο των προσκλήσεων αφού δυστυχώς ο χώρος του Δημοτικού θεάτρου δεν μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη όλων των συμπολιτών μας να παρακολουθήσουν τις συγκεκριμένες συναυλίες