Εντυπωσίασαν οι γεύσεις του Λεσβιακού πρωινού στην 14η HO.RE.CA. (PICS)


Ολοκλήρωση παρουσίασης “Πρωινού της Λέσβου”, στη “14η HO.RE.CA.” (8 – 11 Φεβρουαρίου 2019).

Μετά από 4 ημέρες λειτουργίας και με την παρουσία πολλών χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα, έκλεισε τις πύλες της η εξειδικευμένη  έκθεση για ξενοδοχεία και μαζική εστίαση (hotels, restaurants & cafes) “14η HO.RE.CA” (8 – 11 Φεβρουαρίου 2019, εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo”, Αθήνα), με τη Λέσβο να συμμετέχει δυναμικά για ακόμη μία χρονιά, εντός του ενιαίου περιπτέρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο οποίο παρουσιάστηκε το γνωστό project “Ελληνικό Πρωινό”.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (στον οποίο συμμετέχουν ο Δήμος Λέσβου, η Π.Β.Α., το Επιμελητήριο Λέσβου, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, η Ένωση Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου και άλλοι φορείς του τόπου), κατόπιν της τιμητικής πρότασης που δέχθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ανέλαβε την οργάνωση της συμμετοχής του νησιού στην κορυφαία αυτή έκθεση της χώρας και στο πλαίσιο του παραπάνω project, παρουσίασε το “Πρωινό της Λέσβου”. 

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής της Λέσβου, ήταν o Όμιλος Ακτοπλοϊκών Εταιρειών “ATTICA GROUP” (Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Superfast Ferries), ενώ η παρουσίαση του “Πρωινού της Λέσβου” υποστηρίχθηκε έμπρακτα από τις διατροφικές επιχειρήσεις του νησιού, καθώς και από το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης & Ψυχαγωγίας Δ/Κ Μυτιλήνης “Η ΑΣΠΙΔΑ”.

Τον Πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου και Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, καθώς και τους παραπάνω φορείς, εκπροσώπησε ο συντονιστής του Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. & Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, ο οποίος σε στενή συνεργασία με τον εκπρόσωπο των διατροφικών επιχειρήσεων του νησιού Φώτη Ξενέλλη, τη συντονίστρια των Λέσβιων απόδημων εθελοντών της Αθήνας Μυρσίνη Ανδριώτη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Ψυχαγωγίας Δ/Ε Μυτιλήνης “Η ΑΣΠΙΔΑ” Νίκο Γιαννάκα, είχε αναλάβει το συντονισμό της συμμετοχής & παρουσίας της Λέσβου στην εν λόγω έκθεση.   


Τη συμμετοχή του “Πρωινού της Λέσβου” στο περίπτερο του Ξ.Ε.Ε., συνέδραμαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι ακόλουθοι Λέσβιοι απόδημοι εθελοντές – μόνιμοι κάτοικοι της Αθήνας: Νατάσσα Σαμαρέλλη (Αντιπρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας Αθηνών), Ευστρατία Καρυοφύλλη (Πρόεδρος του Συλλόγου Μηθυμναίων Αθήνας & μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Σ.Α.), Άννα Κουνιάρη, Νίκη Σερέτη & Σοφία Μεσσηνέζη, Άννα Τυμπάνη & Βάσια Μπαλτά (μέλη του Συλλόγου Μηθυμναίων Αθήνας), Αικατερίνη Βγενά (Γραμματέας του Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας),  Ευστρατία Καραγεώργη, Τάσος Νοδαράς, Ταξούλα Ζάχου & Χριστίνα Καμπισιούλη (μέλη του Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας), Κωνσταντίνα Στρογγυλού (μέλος του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Αθήνας) και Ειρήνη Ζαχαρείου (μέλος του Συλλόγου Πλωμαριτών Αθήνας). Επίσης την όλη εξαιρετική παρουσία της Λέσβου, στήριξαν με την παρουσία τους οι απόδημοι Ιωάννης Καράμαλης (εκ Καλλονής, μόνιμος κάτοικος Καλύμνου), Στέλλα Εσκιτζή (εκ Φίλιας, διοικητικό στέλεχος Ξ.Ε.Ε.) και Έφη Κουτμάνη (εκ Πηγής, στέλεχος Ξ.Ε.Ε.).   


Το stand της Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Χαράλαμπος Καρίμαλλης, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός, η Αντιπρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Χριστίνα Τετράδη, η Διευθύντρια του Ξ.Ε.Ε. Αγνή Χριστίδου, ο πρώην Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Γιώργος Τσακίρης, ο εμπνευστής & υπεύθυνος του project “Ελληνικό Πρωινό” μέχρι το 2018 Γιώργος Πίττας, ο νυν και ο πρώην Πρόεδρος του “Chef’s Club of Greece” Τάσος Πρωτοψάλτης & Μίλτος Καρούμπας αντίστοιχα, Έλληνες και ξένοι εμπορικοί  επισκέπτες – επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού (ιδιοκτήτες εστιατορίων, εκπρόσωποι ξενοδοχείων, προμηθευτές, χονδρέμποροι – λιανέμποροι προϊόντων, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι γαστρονομίας & τουρισμού, γευσιγνώστες – chefs, tour operators & τουριστικοί πράκτορες, κ.α.), καθώς και το πολυπληθές κοινό που επισκέφθηκε τη “HO.RE.CA.”.


Επίσης, το stand της Λέσβου επισκέφθηκαν οι ξενοδόχοι του νησιού Δημήτρης Αβαγιανός, Περικλής Αντωνίου, Θεολόγος Αποστόλας, Γιώργος Ασημακόπουλος, Βάλια Ασημακοπούλου, Δημήτρης Βατής, Φανή Γαληνού, Αντώνης Μπερτόλης, Στράτος Κεφαλαδέλλης, Σάββας Σαμαρίδης, Δημήτρης Σπανέλλης, Κατερίνα Σπανέλλη, Μαρία Τιρπιντίρη, Μαριάνα Φραντζή, κ.α., οι οποίοι συμμετέχοντας στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που παραδοσιακά διεξάγεται στο συνεδριακό κέντρο του “Metropolitan Expo” κατά τη διάρκεια της “HO.RE.CA”, βρισκόταν στους χώρους της έκθεσης.


Όλοι όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του Ξ.Ε.Ε. και το stand της Λέσβου, είχαν την ευκαιρία καθόλη τη διάρκεια του τετραημέρου, να γνωρίσουν τις τοπικές λιχουδιές του νησιού, που περιλαμβάνονται στο μπουφέ του “Πρωινού της Λέσβου”, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από το 2012 – 13 από την Επιτροπή του “Τοπικού Συμφώνου Ελληνικού Πρωινού… Λέσβου” και όπως μπορούν να τις απολαύσουν στο πρωινό των ξενοδοχείων του νησιού, αναβαθμίζοντας την ταξιδιωτική τους εμπειρία. Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την γενικότερη τοπική διατροφική παράδοση και το γαστρονομικό πλούτο της Λέσβου, καθώς και για την ιδιαιτερότητα των προϊόντων και της κουζίνας του νησιού.  


Κορυφαίες στιγμές της συμμετοχής της Λέσβου, ήταν τα 8 “live cooking” σε ειδικό παρασκευαστήριο, τοπικών παραδοσιακών συνταγών που περιλαμβάνονται στο “Πρωινό της Λέσβου”, υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου και βραβευμένου πολλαπλώς chef Μιχάλη Μάρθα και υπό την επιμέλεια του Λέσβιου executive chef Στράτου Ιωσηφέλλη. Και τα 8 “live cooking”, καλύφθηκαν κινηματογραφικά και  φωτογραφικά, από εξειδικευμένο στη γαστρονομία τεχνικό συνεργείο τηλεοπτικών παραγωγών και θα περιλαμβάνονται πλέον στο γαστρονομικό αρχείο του “Ελληνικού Πρωινού” του Ξ.Ε.Ε.

Οι 8 παρασκευές των τοπικών εδεσμάτων, συνοδευόταν από σύντομες ομιλίες της σημερινής υπεύθυνης του project για όλη τη χώρα Σίσσυς Αγγελοπούλου και του εκπροσώπου της Λέσβου Πάνου Πίτσιου, οι οποίες αναφερόταν: α) στους στόχους του  εμπνευσμένου εγχειρήματος του Ξ.Ε.Ε. “Ελληνικό Πρωινό”, που είναι, αφενός η προώθηση της γαστρονομικής κληρονομιάς του κάθε τόπου, μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα και σπεσιαλιτέ από την κάθε περιοχή και αφετέρου η διασύνδεση του τουριστικού με τον πρωτογενή τομέα, ώστε τα οφέλη που προσπορίζεται ο πρώτος, να διαχέονται στο δεύτερο και γενικότερα στις τοπικές κοινωνίες, και β) στο “Τοπικό Σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού … στη Λέσβο” και τις ιδιαιτερότητες που αυτό παρουσιάζει. 


Η ζωντανή μαγειρική, που εντυπωσίασε επαγγελματίες και κοινό της έκθεσης, περιλάμβανε τις ακόλουθες συνταγές:

·      Χάχλες με αυγά, λουκάνικα & λαδοτύρι: Στρατής Ιωσηφέλλης (chef από το Μεσότοπο).

·      Γκιουσλεμέδες: Μυρσίνη Ανδριώτη (μαγείρισσα από το Μόλυβο).

·      Παραδοσιακή τραχανόσουπα: Στράτος Ιωσηφέλλης (chef από το Μεσότοπο).

·      Τραχανάς με μέλι, πετιμέζι & σύκα: Παναγιώτης Μελιδώνης (chef από το Σκαλοχώρι).

·      Ομελέτα με παστουρμά: Μυρσίνη Ανδριώτη (μαγείρισσα από το Μόλυβο).  

·      Κριθαρώτο με καβουρμά:  Στράτος Ιωσηφέλλης (chef από το Μεσότοπο).

·      Λουκάνικα χωριάτικα με αυγά: Θωμάς Μπαρμπάκης & Χαράλαμπος Ρεϊσης (assistant chefs).

·      Γκιουσλεμέδες Ερεσού με πετιμέζι & μυζήθρα: Φώτης Ξενέλλης (παραγωγός Ερεσού).

Μετά τη live παρασκευή όλων των παραπάνω συνταγών, ακολουθούσε γευσιγνωστική δοκιμή από τους παρευρισκόμενους επαγγελματίες και το κοινό, ενώ κατά τακτά διαστήματα, με την επιμέλεια της Μυρσίνης Ανδριώτη και της Σοφίας Μεσσηνέζη, οι επισκέπτες μπορούσαν να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα – μπουκιές, που προερχόταν από τα εκλεκτά προϊόντα των διατροφικών επιχειρήσεων της Λέσβου.       

Οι 50 διατροφικές & χειροτεχνικές επιχειρήσεις του νησιού, που πλαισίωσαν το stand της Λέσβου στη 14η HO.RE.CA., με τα προϊόντα και τα εδέσματά τους, που είτε προσφέρονται απευθείας σ’ ένα μπουφέ λεσβιακού πρωινού, είτε τον υποστηρίζουν έμμεσα, ήταν:    

·      “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

·      ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ: ΦΕΤΑ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ

·      “ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Η ΣΕΛΑΔΑ”: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ  

·      “ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ”:  ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ  

·      “ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΗΘΥΜΝΗΣ: ΡΟΔΙ & ΣΤΑΧΥ”:  ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ

·      “ΑΙΓΕΑΣ” Μ. ΓΑΝΕΛΛΗΣ – Τ. ΧΩΝΑΚΗ Ο.Ε.: ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

·      “ΑΙΟΛΙΚΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Τ.” ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ: ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ & ΓΚΙΖΑ – ΜΥΖΗΘΡΑ

·      “ΑΛΧΗΜΕΙΑ” ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑ

·      “ΑΠΟΡΕΛΛΗΣ”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ

·      BIO ARONIA LESVOS”: ΑΡΟΝΙΑ ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ

·      “ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ Α.Β.Ε.Ε.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΥΔΗΡΩΝ 

·      GERAS”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΛΙΓΛΗ

·      “ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “MYTILANA” & “CRYSTAL

·      “ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ «ΛΟΥΤΡΑ»”: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΛΙΑΣ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΑΛΑΤΙ

·      “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ” & “LESEL S.A.”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ “LESVOS GOLD

·      “ΖΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ

·      “ΘΥΜΕΛΗΣ Ε. Α.Β.Ε.Ε.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΤΙΣΣΑΣ

·      “ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “BLACKBIRD

·      “ΚΛΑΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

·      “ΚΟΥΤΑΛΕΛΛΗΣ Π. – ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ Κ. Ο.Ε.”: ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ, ΕΠΙΠΛΑ & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

·      KRYSTAL”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ &  ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΑΕΡΙΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ

·      LASIA”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΕΡΒΕΡΗ

·      “ΛΕΒΑ Α.Ε.” ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

·      “ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΟΡΗ” Δ. ΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ – Ι. ΦΩΤΙΟΥ Ο.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “AEOLION

·      MAKARA GROVE”: ΤΥΠΟΠΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΤΑΣΙΟΥ

·      “ΜΕΛΙ ΕΝΑ”: ΜΕΛΙ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΡΔΟΥΤΗ

·      “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΕΣΒΟΥ

·      “MEROPI”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

·      “ΜΕΣΑΝΤΡΑ”: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΣΥΚΑ & ΟΙΝΟΙ “ΜΥΤΙΛΟΣ” ΕΡΕΣΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΞΕΝΕΛΛΗ

·      “ΜΟΔΟΥΣΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

·      “ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΓΗ”: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗ

·      NISSOSGREEK FOOD: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ, ΣΟΦΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΕΖΗ

·      OLIVEWOOD HANDICRAFT”: ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

·      OLEVEFAMILY ESTATE & PRODUCTS: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

·      “ΠΑΝΤΑΖΗΣ” ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ “ΓΕΜΑΤΑ” ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

·      “ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ” ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΡΑΚΗ

·      “ΠΕΡΙ ΛΕΣΒΟΥ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΑΘΗΝΑ)

·      “ΡΑΦΤΕΛΛΗ – ΠΡΩΤΟΥΛΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “AEGEAN GOLD

·      SAPFO”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΘΕΡΜΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΔΕΛΛΗ

·      “ΣΑΝΤΖΙΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΕΡΜΗΣ

·      “ΣΑΡΡΗ ΟΛΓΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΣΤΥΨΗΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

·      “ΣΕΛΑΧΑΣ Α.Β.Ε.Ε.”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΩΝ: ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ 

·      “ΣΟΥΛΑΚΕΛΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ”: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΙΑΣΟΥ

·       STALOS”: EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

·      ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

·      “ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

·      “ΤΖΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΚΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΑΓΙΑΣΟΥ

·      “ΤΟ ΠΥΘΑΡΙ”: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΚΑΜΑΤΟΥ

·      “ΦΛΟΚΑΚΙ” ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ “ΓΕΜΑΤΑ” ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

·      “ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε.” ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΛΕΣΒΟΥ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΓΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και συντονιστής της συμμετοχής – παρουσίας της Λέσβου στη “14η HO.RE.CA.”, Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, δήλωσε: 

«Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου, συμμετείχε στη σπουδαιότερη έκθεση της χώρας εντελώς δωρεάν, μετά την εξαιρετικά τιμητική πρόταση που λάβαμε από το Ξ.Ε.Ε. και την υπεύθυνη του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” Σίσσυ Αγγελοπούλου, να παρουσιάσουμε το “Πρωινό της Λέσβου” στους επαγγελματίες της φιλοξενίας και της μαζικής εστίασης, για ακόμη μία φορά τα τελευταία 7 χρόνια. Η τόσο μεγάλη ζήτηση των διατροφικών προϊόντων της Λέσβου, από επαγγελματίες και κοινό, ήταν ομολογουμένως πέραν πάσης προσδοκίας. Η ζήτηση αυτή έχει καταγραφεί και οι εκπρόσωποι των διατροφικών μας επιχειρήσεων – χορηγών της συμμετοχής, θα λάβουν εγγράφως όλα τα στοιχεία που τους ενδιαφέρουν, για την περαιτέρω προώθηση των εξαιρετικών τους προϊόντων εκτός νησιού. Θερμές ευχαριστίες, σε όλους αυτούς τους απόδημους εθελοντές της πρωτεύουσας, που για πολλοστή φορά συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξαιρετική παρουσίαση της Λέσβου».