Πτώχευσε η Germania- Πραγματοποιούσε απευθείας δρομολόγια το καλοκαίρι Ντίσελντορφ – Μυτιλήνη & Μόναχο – ΜυτιλήνηΑναστέλλονται όλες οι πτήσεις. Τι θα γίνει με όσους έχουν κλείσει εισιτήριο.


Η Germania το καλοκαίρι που μας πέρασε επέλεξε την Λέσβο για να κάνει απευθείας δρομολόγια Ντίσελντορφ – Μυτιλήνη &  Μόναχο – Μυτιλήνη, ενώ στις σκέψεις της εταιρείας σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και φέτος να συνεχιστούν αυτά τα δρομολόγια..αλλα…

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 4 Φεβρουαρίου 2019 και όπως ανακοίνωσε, ακυρώνονται όλες οι  πτήσεις που προβλεπόταν να εκτελέσουν τα αεροσκάφη της από το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου κι έπειτα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε, τόσο η Swiss airline Germania Flug AG όσο και η Bulgarian Eagle δεν επηρεάζονται.

Η εταιρεία χαμηλού κόστους, με 37 αεροσκάφη στον στόλο της και έδρα το Βερολίνο, εξυπηρετούσε κυρίως επιβάτες από τη Γερμανία και την Ελβετία οι οποίοι ταξίδευαν προς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Έκανε επίσης δρομολόγια από τη Γαλλία, με αναχωρήσεις από την Τουλούζη, καθώς και από τα αεροδρόμια Arlanda της Στοκχόλμης και Gatwick του Λονδίνου. Μετέφερε πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Η διεύθυνση της γερμανικής εταιρείας εξήγησε ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να «καλύψει τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της σε ρευστότητα».

«Η μοναδική δυνατότητα που είχαμε ήταν να κηρύξουμε πτώχευση«» τόνισε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κάρστεν Μπάλκε, ζητώντας συγγνώμη πάνω απ' όλα «από τους εργαζόμενους» της εταιρείας, καθώς και από τους επιβάτες που είχαν ήδη αγοράσει εισιτήριο για κάποια από τις πτήσεις της.

Όσοι είχαν αγοράσει εισιτήριο από ταξιδιωτικό γραφείο στο πλαίσιο κάποιου πακέτου που συμπεριλαμβάνει πτήση και διαμονή «μπορούν να έλθουν σε επαφή με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για να τους κλείσει άλλη πτήση», διαβεβαίωσε η Germania, αλλά για τους επιβάτες που «έκλεισαν εισιτήριο απευθείας» από την εταιρεία «δυστυχώς δεν υπάρχει» καμία δυνατότητα να εξυπηρετηθούν, διευκρίνισε.

Όσο για τους λόγους που οδήγησαν τον αερομεταφορές χαμηλού κόστους στην κίνηση αυτή ήταν διάφορες «απρόβλεπτες εξελίξεις» όπως «οι μεγάλες αυξήσεις της τιμής της κηροζίνης το περασμένο καλοκαίρι και η ταυτόχρονη υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι μεγάλες καθυστερήσεις της ένταξης αεροσκαφών στον στόλο μας και ο ασυνήθιστα υψηλός αριθμός συντηρήσεων που χρειάστηκαν τα αεροσκάφη της εταιρείας μας αποτέλεσαν βαρύ φορτίο για την επιχείρηση», εξήγησε στην ανακοίνωσή του ο Μπάλκε.