Η “Πολιορκία” του Βασίλη Τσικαρά στο “Cine Αρίων” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κιβωτός του Γένους»Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη, και για 6 μοναδικές προβολές, η κινηματογραφική ταινία «Η Πολιορκία» του Βασίλη Τσικάρα στο “Cine Αρίων ” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κιβωτός του Γένους»


Χορηγός επικοινωνίας είναι το LesvosPost.com

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη, και για 6 μοναδικές προβολές, την κινηματογραφική ταινία «Η Πολιορκία» του Βασίλη Τσικάρα.

Η «Πολιορκία», βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δη στη μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.

Η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες του Cine Αρίων στη Μυτιλήνη από Παρασκευή 22 έως και Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 9:30 το βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο (23 & 24 Φεβρουαρίου) θα υπάρξει και δεύτερη απογευματινή προβολή στις 7:15. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Κιβωτό του Γένους» ευχαριστεί θερμά τόσο τους χορηγούς του για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προβολή αυτής της κινηματογραφικής ταινίας, όσο και όλους τους συντελεστές της όμορφης αυτής παραγωγής, για την εμπιστοσύνη τους και για την ευκαιρία που δίνουν σε όλους του κατοίκους του νησιού μας να απολαύσουν αυτό το αξιόλογο έργο τους.
Η «Πολιορκία», βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δη στη μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.

Η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες του Cine Αρίων στη Μυτιλήνη από Παρασκευή 22 έως και Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 9:30 το βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο (23 & 24 Φεβρουαρίου) θα υπάρξει και δεύτερη απογευματινή προβολή στις 7 30. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.


Λίγα λόγια για τη ταινία


Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά. Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την συζήτηση 2 αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941.

Η «Πολιορκία»,αποτελεί μέρος της τριλογίας της AratosFilmsγια το 1821. Υπενθυμίζουμε ότι η πολυσυζητημένη «Έξοδος 1826» του Βασίλη Τσικάρα, ήταν η πρώτη. Αποτέλεσε δε, την πρώτη ταινία με θέμα το 1821 μετά από 46 ολόκληρα χρόνια («Παπαφλέσσας», 1971).

Το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής χαρακτήρισαν την ταινία «υψηλής ποιότητας», στο κομμάτι της ιστορικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής αρτιότητας.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΩΝ

Άμφισσα, Δελφοί, Αράχωβα, Αγία Ευθυμία, Σιάτιστα, Ρούπελ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Τσικάρα.
Τη Διεύθυνση φωτογραφίας,είχε ο Γιώργος Βασιλειάδης.
Επιπρόσθετη κινηματογράφηση έκανε ο Δημήτρης Σταμπολής.
Η μουσική σύνθεση είναι της Έφης Ράτσου.
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Βλάχου, ΜαριαλέναΧρυσογονίδου.
Βοηθοί: Αθηνά Μπατσίλα, Σπυριδούλα Λιαράτσικα, Κλεοπάτρα Παλιαδέλη.
Μοντάζ: Γιώργος Σουμελίδης.
Supervisor VFX: Γιώργος Σουμελίδης.
VFX: Χρήστος Ορφανίδης, Γιώργος Σουμελίδης.
Οπερατέρ: Δημήτρης Μανουσιάκης.
Βοηθός οπερατέρ: Νεφέλη Ντακοζούδη.
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Σουμελίδης.
Σκριπτ: Αλέξανδρος Ζαμπέτας, Απόστολος Μπαρουξής.
Ήχος: Θάνος Πέτρου, Μυρτώ Χατζηανδρέου.
Επεξεργασία ήχου – μιξάζ: Θάνος Πέτρου.
Mastering – μιξάζ μουσικής: ΚρίτωναςΚιουρτσής.
Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά.
Βοηθοί μακιγιάζ: Τζένη Ευσταθιάδου, Ελένη Τσιάφκα.
Coloring: Γιώργος Φλέγγας.
Graphicdesign-φωτογράφιση: Νίκος Γκάρας, Δημήτρης Παγιάντζας.
Μεταφράσεις στην τουρκική – ηχογραφήσεις: Γιώργος Σινιόσογλου – Mediaworld.
Ανδρικές παραδοσιακές φορεσιές: Μανώλης Σαββίδης.
Επιδιορθώσεις κοστουμιών – μεταποιήσεις: Ελπίδα Βαρθολομάτου, Φούλη Βουτσά, Δέσποινα Ραπτοπούλου.
Φορεσιές – παραδοσιακό υλικό: Θέατρο Άρατος, Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσών, Μουσείο «Μιχάλη Τσαρτσίδη», Ελληνομνήμονες – Σπύρος Κατσίρας, Φώτης Λουριδάς, Γιάννης Μπάρλος, Πολιτιστικός Σύλλογος Νάουσας «Πυρσός», Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αλεξάνδρεια).
Σύμβουλος σε θέματα ιστορικού οπλισμού: Γιάννης Μπάρλος.
Σύμβουλος σε θέματα ξιφομαχίας: Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών «Λέοντες» & Γιώργος Γεωργάς.
Υπεύθυνος marketingΝ.Ελλάδος: Βασίλης Γεωργαντάς.
Unitpublicist: ΒάλιαΜπουγιουκλή.
Οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Σκάρπου – Γιώργος Τσακίρης.
Δημοσιότητα – επικοινωνία: BrainCo / Άννα Σταματιάδου.
Διανομή: Aratos Films / Κολοσσαίον

Ηθοποιοί (μεταξύ άλλων): Δημήτρης Παπαδόπουλος, ΝταίζηΣεμπεκοπούλου, Γιώργος Ζώης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Τατιάνα Μελίδου, Σοφία Μανωλάκου, Βασίλης Κανελλόπουλος, Αντώνης Σιώπκας, Μανώλης Σαββίδης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Θανάσης Μπριάνας, Χριστίνα Λιόλιου, Γιάννης Περδίκης, Δημήτρης Δήμου, Δημήτρης Κατσιδονιώτης, Κώστας Λιόλιος, Αριστείδης Σιναπίδης, Δημήτρης Κύρτσος, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Βαγγέλης Μάγειρος, Γιώργος Τούλης, Σάκης Κολότσιος, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Γιάννης Λαζαρίδης, Γιώργος Βαβούρας, Βασίλης Βεργινάδης, Γιώργος Κολοζάκης, Ζωή Γιαννέτα, Βασίλης Τελίδης, Φώτης Λουριδάς, Γιάννης Μπάρλος, Δημήτρης Ανδρόνογλου, Φώτης Βερβίτας, Μάκης Τάντσης, Σταύρος Βαφειάδης, Παναγιώτης Σαββίδης, Γιώργος Σουμελίδης, Χριστίνα Καραγρηγορίου, Δανάη Πολυκάρπου, Βάσω Βλασσίου, Γιάννης Νικήτας, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ράλλης, Παυσανίας Θεοδωρακόπουλος, Σπύρος Κατσίρας, Σοφία Δούση, Βασίλης Κουκούτσης, Βασιλική Δαφνά, Μιχάλης Αναγνώστου.

Guests: Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Τσικάρας.

Τα τραγούδια της ταινίας «Πέτρινος Σταυρός» και «Δύσκολοι καιροί»ερμηνεύει η Ειρήνη Τουμπάκη

*

Έπαιξαν οι Μουσικοί

Βιολί: Κυριάκος Γκουβέντας, Κώστας Καμπάνταης

Ούτι: Βασίλης Κασούρας

Βιολοντσέλο: Μυρτώ Ταλακούδη

Κοντραμπάσο: Δημήτρης Γουμπερίτσης

Πιάνο: Έφη Ράτσου

και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

‘MOYSA’.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Το τραγούδι ‘Νιος αγάπησε μια Νια’ ερμηνεύει το Παραδοσιακό Γυναικείο Φωνητικό σύνολο ‘Πλειάδες’.