Ολοκληρώνεται η έκθεση «ΤΟ ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» στο Επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη

Ολοκληρώνεται η έκθεση «ΤΟ ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ»

Το μοναδικής επιστημονικής και εκπαιδευτικής αξίας Δεινοθήριο της Λέσβου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά της Ακαδημίας Αιολικού, οι γονείς τους καθώς και μέλη του Αθλητικού Συλλόγου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση «ΤΟ ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ».

Τα παιδιά του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους γνώρισαν το αντίγραφο εκθέματος του Δεινοθηρίου της Λέσβου, ένα από τα παλαιότερα απολιθώματα θηλαστικών της Ελλάδας ηλικίας 19 - 18,4 εκατ. ετών καθώς και τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου που ζούσαν στην περιοχή της σημερινής δυτικής Λέσβου πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια. Μετά το πέρας της επίσκεψης τα παιδιά δήλωσαν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένα και έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του Απολιθωμένου Δάσους και τα ζώα που ζούσαν σ’ αυτό.

Ολοκληρώνεται η έκθεση «ΤΟ ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ»

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες η παρουσίαση της έκθεσης «ΤΟ ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, η οποία φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Οι επισκέπτες της έκθεσης και ιδιαίτερα οι μαθητές και οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία για λίγες ακόμη ημέρες να γνωρίσουν το μοναδικής επιστημονικής αξίας απολίθωμα Δεινοθηρίου του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθώς και πολλά ακόμα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους, τα οποία αποτελούν μοναδικά τεκμήρια του γεωλογικού χρόνου και μας αποκαλύπτουν την ιστορία του Απολιθωμένου Δάσους ενώ παράλληλα αποτελούν μοναδικούς μάρτυρες της γεωλογικής εξέλιξης του Αιγαίου Πελάγους.

Η έκθεση «Το Δεινοθήριο της Λέσβου» οργανώνεται με αφορμή την παρουσίαση για πρώτη φορά στο κοινό του πιστού αντιγράφου εκθέματος του Δεινοθηρίου της Λέσβου.

Παράλληλα με την έκθεση ολοκληρώνεται και η επιστημονική ενημέρωση για μαθητές κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Δεινοθήριο και τα ζώα που ζούσαν στο στο υποτροπικό δάσος της Λέσβου της δυτικής Λέσβου όπως αλιγάτορες, τρωκτικά και μικροθηλαστικά.


Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής στην εκπαιδευτική δράση οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr