Μαραθώνια.. εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας και διαβούλευση για το κυκλοφοριακό στην Δ/Κ Μυτιλήνης


Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας Δ/Κ Μυτιλήνης – ανοιχτή διαβούλευση για το “κυκλοφοριακό” της πόλης.           


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (3 Φεβρουαρίου 2019) στην αίθουσα συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής με αθρόα συμμετοχή δημοτών, η προγραμματισμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Δ/Κ Μυτιλήνης, που συνδυάστηκε με την έναρξη του ανοιχτού διαλόγου, για το “κυκλοφοριακό” του κέντρου & των προαστίων (θέμα διαβούλευσης: “Δεκαετία 2020: Συνέχιση εφαρμογής μελέτης Φραντζεσκάκη ή …. ”). 
  
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβου Πρωτοσύγκελος π. Ιάκωβος Καραμούζης, οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης π. Αντώνιος Αναστασέλλης, του Αγίου Νικολάου Επάνω Σκάλας π. Παναγιώτης Δήμου και του Αγίου Εφραίμ Καλλιθέας π. Γρηγόρης Μαριγλής, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της “98 ΑΔΤΕ”, η Αντιδήμαρχος Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη, ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Στεργίου, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Ζερδελής, πολλοί επιχειρηματίες διατροφικών επιχειρήσεων, εθελοντές δράσεων της Δ/Κ Μυτιλήνης, τα προεδρεία και μέλη των τοπικών – συνοικιακών συμβουλίων της Μυτιλήνης, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων, καθώς και πολλοί δημότες της πόλης.

Στο συντονιστικό panel της εκδήλωσης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, Γιάννης Τσεκούρας, και Άγγελος Μουζάλας, καθώς και ο Διευθυντής της Δ/Κ Μυτιλήνης Γιώργος Καρίνος.  

Α. EΥΛΟΓΙΑ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣΗ εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τους ιερείς της πόλης και την κοπή της συμβολικά προς τις 11 συνοικίες της Μυτιλήνη, με τα παρευρισκόμενα μέλη των Συμβουλίων τους να παραλαμβάνουν τα κομμάτια.

Ακολούθησε κλήρωση των λαχνών με τα δώρα (δωρεάν ταξίδια και διανυκτερεύσεις), που είχαν προσφερθεί από τον Όμιλο Ακτοπλοϊκών Εταιρειών “Attica Group” και τα ξενοδοχεία “Lemnos Village” της Λήμνου, “Viva Mare” της Εφταλούς και “Panselinos” της Εφταλούς, τα οποία κέρδισαν οι 4 τυχεροί της βραδιάς.

Β. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΧΟΡΗΓΩΝ & ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣΣτη συνέχεια και σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ακολούθησαν βραβεύσεις με απονομή τιμητικών διπλωμάτων, σε εθελοντές & επιχειρήσεις – χορηγούς, δράσεων εξωστρέφειας της Μυτιλήνης & του νησιού, καθώς και σε εθελοντές – μέλη συντονιστικών επιτροπών & ομάδων εργασίας εποχικών & θεματικών projects στη Μυτιλήνη (Νοέμβριος 2014 – Δεκέμβριος 2018).

Ο Πρόεδρος της Δ/ Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, προλογίζοντας την ενότητα αυτή, τόνισε: «Από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα, η Λέσβος έχει συμμετάσχει σε 24 εξωστρεφείς δράσεις (τουριστικές εκθέσεις, γαστρονομικά festivals, εκθέσεις τροφίμων & ποτών, κ.α.), με εξαιρετική επιτυχία και σχεδόν ανέξοδα (αλλά με ασύλληπτα σκληρή εθελοντική εργασία). Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη ιστορία του Δήμου Μυτιλήνης ή του Δήμου Λέσβου. Ποτέ στο παρελθόν, η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού δεν είχε δραστηριοποιηθεί  ούτε στο ελάχιστο, με την προώθηση του τουριστικού προϊόντος & της γαστρονομίας της Μυτιλήνης και του νησιού γενικότερα. Η Δ/Κ Μυτιλήνης & ο Δήμος Λέσβου, οφείλουν ως μία ελάχιστη αναγνώριση προς όλες τις διατροφικές & χειροτεχνικές επιχειρήσεις, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τα εξαιρετικά τους προϊόντα και προς όλους τους εθελοντές που εργάζονται ανιδιοτελώς και με αυταπάρνηση για την προώθηση του τόπου όλα αυτά τα χρόνια, την απονομή ενός μικρού τιμητικού επαίνου. Οι απόδημοι εθελοντές της διασποράς, που επίσης έχουν συμβάλλει τα μέγιστα σε όλες αυτές τις δράσεις εξωστρέφειας, θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια της 3ης Συνάντησης Αποδήμων , που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο 2019 στη Μυτιλήνη».

Οι εξωστρεφείς δράσεις προώθησης του τουριστικού προϊόντος και της γαστρονομίας του νησιού που συμμετείχε η Λέσβος, από τον Ιανουάριο 2015 έως σήμερα, με τη Δ/Κ Μυτιλήνης να έχει αναλάβει το κύριο βάρος της υλοποίησής τους, ήταν:  

1.    EMITT 2015 – Διεθνής Τουριστική Έκθεση Κωνσταντινούπολης” (Κωνσταντινούπολη, 22 – 25 Ιανουαρίου 2015).

2.    “London’s World Travel Market” (Λονδίνο, 2 – 5 Νοεμβρίου 2015).

3.    “11η HO.RE.CA.” (Εκθεσιακό Κέντρο “Metropolitan Expo”, Αθήνα, 12 – 15 Φεβρουαρίου 2016).

4.    “Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016” (Εκθεσιακό Κέντρο “Tae Kwon Do”, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα, 5 – 6 Μαρτίου 2016).

5.    “Ελλάδος Γεύση” (Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, Αθήνα, 15 – 18 Απριλίου 2016).

6.    “Καμπάνια Λέσβου στο Σύνταγμα” (Πλατεία Συντάγματος, 28 – 30 Ιουλίου 2016).

7.    WORLDCHEFS CONGRESS & EXPO 2016 – Συνέδριο Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων” (Εκθεσιακό Κέντρο “Δ.Ε.Θ. HELEXPO”, Θεσσαλονίκη, 24 – 27 Σεπτεμβρίου 2016).

8.    ATHENS CHEESE & FOOD FESTIVAL”, (Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Νέο Φάληρο, Αθήνα, 14 – 16 Οκτωβρίου 2016).    

9.    “1ο Ελληνοκινεζικό Forum” (Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2016).

10.              “12η HO.RE.CA.” (Εκθεσιακό Κέντρο “Metropolitan Expo”, Αθήνα, 10 – 13 Φεβρουαρίου 2017).

11.              “7ο Festival Ελαιολάδου & Ελιάς” (Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Νέο Φάληρο, Αθήνα, 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2017).

12.              "Ελλάδος Γεύση" (Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 18 – 21 Μαϊου 2017).

13.              Greek Travel Show – Ελληνικές Διακοπές” (Εκθεσιακό Κέντρο “Δ.Ε.Θ. – HELEXPO”, Μαρούσι, Αθήνα, 19 – 21 Μαϊου 2017).

14.              “Συνέδριο: Στη ρότα των πουλιών” (Συνεδριακό Κέντρο Α.Σ.Ο.Ε.Ε., Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2017).

15.              “25η KAVALAEXPO” (Νέα Καρβάλη Καβάλας, 6 - 11 Οκτωβρίου 2017).

16.              “ATHENS M.I.T.E. – Mediterranean International Tourism Exhibition” (Εκθεσιακό Κέντρο “M.E.C.” Παιανία Αττικής, 19 – 22 Οκτωβρίου 2017).

17.              “33η PHILOXENIA” (Εκθεσιακό Κέντρο “Δ.Ε.Θ. HELEXPO”, Θεσσαλονίκη, 10 – 12 Νοεμβρίου 2017).

18.              Yachting Festival – Θαλάσσιος Τουρισμός” (Μαρίνα Αλίμου, Αθήνα, 12 – 15 Απριλίου 2018)

19.              Greek Travel Show – Ελληνικές Διακοπές” (Εκθεσιακό Κέντρο “Δ.Ε.Θ. – HELEXPO”, Μαρούσι, Αθήνα, 4 – 6 Μαϊου 2018)

20.              “Ελλάδος Γεύση” (Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, Αθήνα, 10 – 13 Μαϊου 2018)

21.              “26η KAVALAEXPO” (Νέα Καρβάλη Καβάλας, 5 – 9 Οκτωβρίου 2018).

22.              Festival Πολιτισμού, Τουρισμού, Γαστρονομίας & Οίνου” (Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, 19 – 21 Οκτωβρίου 2018).

23.              “34η PHILOXENIA” (Εκθεσιακό Κέντρο “Δ.Ε.Θ. – HELEXPO”, Θεσσαλονίκη, 9 – 11 Νοεμβρίου 2018).

24.              “5th Athens International Tourism Expo” (Εκθεσιακό Κέντρο “Metropolitan Expo”, Αθήνα, 7 – 9 Δεκεμβρίου 2018).


Γ. ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ  Στη συνέχεια και σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ακολούθησε η τρίτη ενότητα, που αφορούσε στην έναρξη του δημόσιου ανοιχτού διαλόγου με τους δημότες και τους φορείς, για το πολύκροτο θέμα του “κυκλοφοριακού” του κέντρου της πόλης και των προαστίων, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια. Θέμα της διαβούλευσης, ήταν: “Δεκαετία 2020: Συνέχιση εφαρμογής μελέτης Φραντζεσκάκη ή …”.  

Ο Πρόεδρος της Δ/ Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, στην εισαγωγική του ομιλία για το θέμα αυτό, τόνισε: «Το πολύκροτο θέμα του κυκλοφοριακού της Μυτιλήνης, είναι ένα θέμα που απασχολεί χρόνια τους πάντες, αλλά κανένας δεν το αγγίζει. Διότι είναι ένα θέμα, που σχετίζεται άρρηκτα με τη γενικότερη χωροταξική & πολεοδομική ανάπτυξη της πόλης Μυτιλήνης. Διάφορα επιμέρους θέματα, όπως η μεταφορά του εμπορικού και του επιβατικού λιμένα από το κέντρο, πεζοδρομήσεις, διαμόρφωση ιστορικού κέντρου, κ.ο.κ., είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τις αποφάσεις σχετικά με το κυκλοφοριακό. Γι’ αυτό αποφασίσαμε, να ανοίξουμε αυτό το δύσκολο διάλογο, μετά από πάρα πολλά χρόνια, ο οποίος δεν θα εξαντληθεί φυσικά σήμερα, αλλά θα διαρκέσει κάποιους μήνες, αν όχι χρόνια. Έχω να παρακολουθήσω έναν τέτοιο διάλογο, από το 2003, αν θυμάμαι καλά, τότε που ξεκίνησε η εφαρμογή της περιβόητης μελέτης Φραντζεσκάκη, αλλά και άλλων μελετητών (Δέλη, Καρακλά, Τίλλη, κ.α.) στην πόλη. Μιλάμε για εφαρμογή κυκλοφοριακού συστήματος στους βασικούς άξονες – αρτηρίες της πόλης για την ερχόμενη δεκαετία και όχι φυσικά για το στενό της γειτονιάς ….». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνο Πίτσιο, μία ψηφιακή ανάλυση (με βιντεοπροβολές) του εφαρμοζόμενου νέου κυκλοφοριακού μοντέλου σε όλο το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης, ως μία αντίστοιχη περιπτωσιολογική προσέγγιση, που βασίζεται στη λειτουργία δέκα περίπου κυκλικών κόμβων (round abouts) στη σύγχρονη εκδοχή τους, ενώ εκφράστηκε η πεποίθηση ότι το ίδιο ακριβώς μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και ανεξάρτητα από τις άλλες παραμέτρους, στο κέντρο της Μυτιλήνης.          Η τοποθέτηση κυκλικών κόμβων “round abouts” σε 11 καταρχήν σημεία της Μυτιλήνης, ερχόμενοι από Βορρά προς Νότο, θα προσδώσει νέα διάσταση στον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης, ενώ με βεβαιότητα θα επιλύσει τα περισσότερα μείζονα κυκλοφοριακά της προβλήματα (χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα άλλο). Προτεινόμενα ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά) σημεία, είναι:

1.        Παραλία Επάνω Σκάλας (στο σημείο δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο)
2.        Παραλία Επάνω Σκάλας (στον ταρσανά)
3.        Μπροστά και αριστερά από το HotelBlue Sea
4.        Κουντουριώτη (μπροστά από τη στοά Γεραγωτέλλη – Café barRetro”)
5.        Κουντουριώτη – κόμβος Παλαιού Λιμεναρχείου
6.        Τομή Κουντουριώτη με Νιάνια (Τράπεζα Ελλάδος & Παλαιό Δημαρχείο)
7.        Κόμβος Αλυσίδας
8.        Έξοδος Μαρίνας
9.        Ν.Ο.Μ. – Οδός Παπαδιαμάντη
10.    Κόμβος Φόρου
11.    Κόμβος Βαρειάς – Status

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και τοποθετήσεις, ενώ κατατέθηκαν εγγράφως και προφορικά διάφορες απόψεις και προτάσεις εκπροσώπων φορέων και δημοτών, γύρω από το κυκλοφοριακό, οι οποίες καταγράφηκαν και θα ταξινομηθούν, μαζί με όσες θα υποβληθούν εγγράφως στο άμεσο μέλλον και θα προωθηθούν αρμοδίως στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου, ώστε να αξιοποιηθούν στη σχετική μελέτη που θα εκπονηθεί από τους εξειδικευμένους συγκοινωνιολόγους.Όλοι στις τοποθετήσεις τους υποστήριξαν την αναγκαιότητα επικαιροποίησης του υφιστάμενου κυκλοφοριακού μοντέλου, το οποίο πλέον δεν εξυπηρετεί τις σημερινές ανάγκες της πόλης, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα υπόλοιπα επιμέρους θέματα, των οποίων η επεξεργασία πρέπει να προηγηθεί. Παραδειγματικά αναφέρθηκε, ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του κέντρου της πόλης, εξαρτώνται απόλυτα από τη μεταφορά ή όχι των δύο λιμένων της Μυτιλήνης, καθώς και από άλλες παραμέτρους (π.χ. από το αν η Ερμού θα παραμείνει μόνιμος πεζόδρομος ή όχι, από το αν θα πεζοδρομηθεί όλο το ιστορικό κέντρο ή όχι, κ.ο.κ.). 

Η πρώτη αυτή διαβούλευση για το κυκλοφοριακό της ερχόμενης δεκαετίας, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, ενώ εκφράστηκε η πεποίθηση από όλους ότι ο ανοιχτός διάλογος θα συνεχιστεί άμεσα, ώστε λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των δημοτών και των εκπροσώπων φορέων, να εφαρμοστούν οι βέλτιστες λύσεις.    

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΣΒΟΥ – ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ FESTIVALS, ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ, κ.α.)

Οι διατροφικές & χειροτεχνικές επιχειρήσεις της Λέσβου, στις οποίες απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι, λόγω της πολυετούς και ανιδιοτελούς συνεισφοράς τους με τη χορήγηση των εξαιρετικών τους προϊόντων, στις συμμετοχές του νησιού σε διάφορες δράσεις εξωστρέφειας (τουριστικές εκθέσεις, γαστρονομικά festivals, εκθέσεις τροφίμων & ποτών, κ.α.), ήταν:  

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ,
 ΣΕ ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τα ομαδικά σχήματα, στα οποία απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι, λόγω της εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς σας σε εποχικές πολιτιστικές δράσεις στη Μυτιλήνη, που πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης σε στενή συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Λέσβου και άλλους τοπικούς φορείς (Νοέμβριος 2014 – Δεκέμβριος 2018), ήταν:

·         Μουσικό σχήμα – pop Group “ΕΦΑΠΑΞ” (Σίμος Ευθυμιάδης, Κατερίνα Βασιλείου, Αντώνης Κάντζος, Στρατής Αλτιπαρμάκης, Ειρήνη Στεφανοπούλου, Δημήτρης Σαλιαμπούκος): Εθελοντική συμμετοχή στα projects “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Λεσβιακή αποκριά 2018: Τα Γιούνια”, κ.α.

·         Μουσικό σχήμα – rock groupMAGMA” : Εθελοντική συμμετοχή στα projects “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, κ.α. 

·         Μουσικό σχήμα “ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΑΡΑΟΚΕ” (του Αρίστου Τόβα): Εθελοντική συμμετοχή στο project “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, κ.α.

·         LESVOS RIDEMOUNTAIN BIKE” (του Τίτου Χατζέλλη): Εθελοντική οργάνωση της δράσης “Moutsouna Challenge”, στο πλαίσιο τoυ project “Λεσβιακή Αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, κ.α.

·         “Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Λέσβου (Ο.Φ.Σ.Λ.)”: Εθελοντική συμμετοχή στις εκδηλώσεις των “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!!”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!!” & “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!!”

·         “Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θαλάσσης (Λ.Ο.Ι.Α.Θ.)”: Εθελοντική συμμετοχή στις εκδηλώσεις των “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!!”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!!” & “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!!”

·         “Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης (Ι.Ο.Μ.)”: Εθελοντική συμμετοχή στις εκδηλώσεις των “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!!”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!!” & “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!!”

·         “Χορευτικό Τμήμα του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητας” (της Μαρίας Καραλή):  Εθελοντική συμμετοχή στα projects “Χριστούγεννα 2015 – 16: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της” “Λεσβιακή Αποκριά 2016: Τα Γιούνια”, “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Λεσβιακή Αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, κ.α.

·         “Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Ψυχαγωγίας Δ/Κ Μυτιλήνης”: Εθελοντική συνδρομή – χορηγία, σε συμμετοχές γαστρονομικών festivals (HO.RE.CA., κ.α.).1. ΜΥΤΙΛΗΝΗ

·               “ΑΙΓΕΑΣ” Μ. ΓΑΝΕΛΛΗΣ – Τ. ΧΩΝΑΚΗ Ο.Ε.: ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ
·               “ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “MYTILANA” & “CRYSTAL” 
·               “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ” & “LESEL S.A.”:  ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ “LESVOS GOLD
 • “ΕΠΟΜ Α.Β.Ε.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΟ “ΜΙΝΙ”, “ΦΗΜΗ”, “LESVOS”.      
 • “ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ “BLACKBIRD
 • ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΛΑΒΑ
 • “ΛΕΒΑ Α.Ε.”:  ΕΛΙΕΣ, ΟΥΖΟ & ΑΛΙΠΑΣΤΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
·               “ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΟΡΗ” Δ. ΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ – Ι. ΦΩΤΙΟΥ Ο.Ε.:  ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “AEOLION” 
·               “ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΓΗ”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΟΝΔΡΟΜΠΗΛΑ  
·               “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΕΣΒΟΥ
·               “ΜΠΑΧΑΡΟΠΩΛΕΙΟ” ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΙΟΥ & ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ
·               “ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΓΗ”: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗ
·               “ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ & ΣΑΛΤΣΕΣ   
·               OLIVEWOOD HANDICRAFT” ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
·               ΠΑΝΤΑΖΗΣΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
 •  “ΣΠΕΝΤΖΑΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΟ “VETO”
 • “TERRA LESVIKA” ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ   
 • “ΦΛΟΚΑΚΙ” ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ  
 • “ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε.” ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  

2. ΘΕΡΜΗ & ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ

l  “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 
l  APIS FABRICCA”: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ, ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
l  “ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ” ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΗ: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ
l  “ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ” ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΜΒΕΤΣΟΥ: ΚΡΕΑΤΑ, ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚA ΠΡΟΪΟΝΤA ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
l  OILONOLIVE OIL: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΘΕΡΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ
l  SAPFO”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΘΕΡΜΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΔΕΛΛΗ 
l  “ΣΑΝΤΖΙΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΕΡΜΗΣ
l  ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

3. ΓΕΡΑ & ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑΣ

 • ΒΟΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΑΣΩΜΑΤΟΥ
 • GERAS”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΛΙΓΛΗ 
 • “MEROPI”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ
 • “ΜΟΔΟΥΣΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ     
 • “ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ Α.Β.Ε.Ε.”: ΟΥΖΟ ΣΑΜΑΡΑ
 • STALOS”: EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
 • “ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  
 • “ΤΕΠΕΣ”: ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΣΙΑ ΓΕΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΒΑΤΑΚΗ
 • “ΤΡΙΧΩΝΑΣ Π. & Θ Ο.Ε.”: ΟΥΖΟ “ΑΙΓΑΙΟ”    

4. ΠΛΩΜΑΡΙ

 • “ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΑΝΩΣΗ
 • “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 
 • ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΛΗΣ ΜΙΧ.ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
·        “ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
·        “ΡΑΦΤΕΛΛΗ – ΠΡΩΤΟΥΛΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “AEGEAN GOLD
·        “ΠΕΡΙ ΛΕΣΒΟΥ”: ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ & ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΝΤΩΝΑΚΑ 
·           “THE LESBIAN DONKEY”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΠΥΡΟΥ ΑΥΓΗΡΗ

5. ΑΓΙΑΣΟΣ & ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ  

·           “ΖΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
·           ΚΑΜΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΑΓΙΑΣΟΥ
·           “ΚΟΥΤΑΛΕΛΛΗΣ Π. – ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ Κ. Ο.Ε.”: ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ, ΕΠΙΠΛΑ & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
·           KRYSTAL”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ &  ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΑΕΡΙΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
·           LASIA”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΕΡΒΕΡΗ
·           “ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ”: ΟΥΖΟ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ
·           “ΣΟΥΛΑΚΕΛΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ”: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΙΑΣΟΥ
·           “ΣΟΥΣΑΜΛΗ Μ. Ο.Ε.”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ
·           “ΤΖΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΚΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ 
·           “ΤΟ ΠΥΘΑΡΙ”: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΚΑΜΑΤΟΥ
·           ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΒΡΥΣΑΣ
·           ΧΑΤΖΕΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΑΓΙΑΣΟΥ
·           ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

6. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ (ΚΑΛΛΟΝΗ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, κ.α.) 

·           ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ “Η ΣΕΛΑΔΑ”
·           “ΑΙΟΛΙΚΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Τ.” ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
·           “ΑΠΟΡΕΛΛΗΣ”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ 
·           LESVIGAL” ΑΦΟΙ Δ. ΡΟΔΟΥ Ο.Ε.: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ
·           “ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΚΡΟΝΟΣ”: ΟΥΖΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΠ. ΓΑΛΗΝΟΥ
·           “ΣΕΛΑΧΑΣ Α.Β.Ε.Ε.”: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΕΑΤΩΝ
·           “ΤΣΙΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΑΡΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΦΙΛΙΑΣ
·           FAENA PRODUCTS”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΣΑΠΟΥΝΙΑ & ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ 

7. ΠΕΤΡΑ & ΜΗΘΥΜΝΑ (ΜΟΛΥΒΟΣ) 

 • ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΗΘΥΜΝΗΣ “ΡΟΔΙ & ΣΤΑΧΥ”
 • BIO ARONIA LESVOS”: ΑΡΟΝΙΑ ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ
 • “ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΤΥΨΗΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “ΣΤΥΨΗ”
 • MAKARA GROVE”: ΤΥΠΟΠΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΤΑΣΙΟΥ
 • NISSOSGREEK FOOD: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ, ΣΟΦΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΕΖΗ
 • “ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΙΧΑΛΗ”: ΟΥΖΟ ΠΕΤΡΑΣ
 • ΣΑΡΡΗ ΟΛΓΑ: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΣΤΥΨΗΣ

8. ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ (ΕΡΕΣΟΣ, ΣΙΓΡΙ, ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ, ΑΝΤΙΣΣΑ, κ.α.)

·         “ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΣΟΤΟΠΟΥ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
·         “ΑΛΧΗΜΕΙΑ” ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑ
·         “ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ Α.Β.Ε.Ε.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΥΔΗΡΩΝ 
·         “ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΑΤΖΑΚΗ”: ΜΠΥΡΕΣ “ΝΗΣΙΩΠΗ” & “SEDUSA” ΣΙΓΡΙΟΥ
·         “ΘΥΜΕΛΗΣ Ε. Α.Β.Ε.Ε.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΤΙΣΣΑΣ
·         “ΜΕΘΥΜΝΑΙΟΣ ΟΙΝΟΣ”: ΟΙΝΟΙ ΧΥΔΗΡΩΝ, ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ
·         “ΜΕΛΙ ΕΝΑ”: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΚΟΡΔΟΥΤΗ, ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ
·         “ΜΕΣΑΝΤΡΑ”: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΣΥΚΑ & ΟΙΝΟΙ “ΜΥΤΙΛΟΣ” ΕΡΕΣΟΥ, ΦΩΤΗ ΞΕΝΕΛΛΗ
·         OLEVEFAMILY ESTATE & PRODUCTS: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
·         “ΤΑΣΤΑΝΗΣ Μ. & Δ.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΡΑΣ


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ,
ΣΕ ΠΡΟΣΚΕΛΗΜΕΝΟΥΣ & ΣΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Λέσβου, στις οποίες απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι, για τη χορήγηση δωρεάν φιλοξενίας σε προσκεκλημένους στη Λέσβο και σε νικητές διαγωνισμών, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των συμμετοχών του νησιού σε διάφορες τουριστικές εκθέσεις, ήταν: .  

·               HOTEL “ELYSION”, Νεάπολη Μυτιλήνης
·               HOTEL “HELIOTROPE”, Βίγλα Μυτιλήνης   
·               HOTEL “LESVION”, Προκυμαία Μυτιλήνης   
 • HOTEL “MIHAELIA”, Πέτρα
·               HOTEL “MYTILANA VILLAGE”, 6ο χλμ. Μυτιλήνης – Καλλονής
·               HOTELOIKIES”, Νεάπολη Μυτιλήνης
 • HOTEL “PANSELINOS”, Εφταλού Μήθυμνας 
 • HOTEL “PYRGOS MYTILINIS”, Ελ. Βενιζέλου 49, Μυτιλήνη     
 • HOTELSAPPHO”, Προκυμαία Μυτιλήνης
 • HOTEL “THEOFILOS PARADISE”, Πάρκο Χατζηδήμου
 • HOTEL “SUN SET”, Πέτρα
 • HOTEL “VICKY”, Άγιος Ισίδωρος Πλωμαρίου
 • HOTEL “VIVA MARE”, Εφταλού Μήθυμνας


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ
(ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ
FESTIVALS

Οι δημότες, στους οποίους απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι, λόγω της εθελοντικής προσφοράς τους στις συμμετοχές του νησιού σε διάφορες δράσεις εξωστρέφειας (τουριστικές εκθέσεις, γαστρονομικά festivals, εκθέσεις τροφίμων & ποτών, κ.α.), ήταν:  

·         Αντωνίου Περικλής: Εθελοντική συνδρομή στις εκθέσεις “KAVALA EXPO 2017” & “KAVALA EXPO 2018”.
·         Βόγλης Δημήτρης: Εθελοντική συνδρομή στις εκθέσεις “FESTIVAL ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ 2015”, “ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2016” & “HO.RE.CA. 2017”.

·         Γαληνός Μίμης: Εθελοντική συνδρομή στις εκθέσεις “ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2016”, “PHILOXENIA 2017” & “PHILOXENIA 2018”.   

·         Καλιάλης Μελανδινός: Εθελοντική συνδρομή στις εκθέσεις “KAVALA EXPO 2018” &  “PHILOXENIA 2018”.

·         Καψάλη Μιχαέλλα: Εθελοντική συνδρομή στην έκθεση “PHILOXENIA 2018”.

·         Μανιάτογλου Αρετή: Εθελοντική συνδρομή, στις εκθέσεις “PHILOXENIA 2017” & “PHILOXENIA 2018”.

·         Μιχαλέλλη Ασπασία - Γεωργία: Εθελοντική συνδρομή, στις εκθέσεις “KAVALA EXPO 2018”, “PHILOXENIA 2018” & “5th ATHENS INTRENATIONAL TOURISM EXPO 2018”.

·         Μούκα Άννα: Εθελοντική συνδρομή στις εκθέσεις “ΈΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΝΟΥ 2018” & “PHILOXENIA 2018”.

·         Ξενέλης Ταξιάρχης: Εθελοντική συνδρομή, στις εκθέσεις “GREEK TΡAVEL SHOW – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2017” & “ΈΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΝΟΥ 2018”.

·         Ξενέλης Φώτης: Εθελοντική συνδρομή, στις εκθέσεις “ATHENS MITE 2017”, “GREEK TΡAVEL SHOW – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2017”, “YACHTING FESTIVAL – ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2018”, “GREEK TΡAVEL SHOW – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2018”, “ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ 2018”. 

·         Ταράνης Χρήστος: Εθελοντική συνδρομή στην έκθεση “KAVALA EXPO 2018”.

·         Χαλδέζος Γαβριήλ: Εθελοντική συνδρομή, στις εκθέσεις “GREEK TΡAVEL SHOW – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2018”, “ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ 2018” & “5th ATHENS INTRENATIONAL TOURISM EXPO 2018”.


ΒΡΑΒΕΥΣΗ “ATTICA GROUP
& ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Ο Όμιλος Ακτοπλοϊκών Εταιρειών και τα λιμενικά πρακτορεία που τον εκπροσωπούν στη Μυτιλήνη, στους οποίους απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι, λόγω της χορηγικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί την τελευταία τετραετία και της ενεργού στήριξης που παρέχουν, σε όλες τις συμμετοχές του νησιού στις διάφορες δράσεις εξωστρέφειας (τουριστικές εκθέσεις, γαστρονομικά festivals, εκθέσεις τροφίμων & ποτών, κ.α.), καθώς και εποχικά – θεματικά projects (Σεπ. 2014 – Δεκ. 2018), ήταν:  

·         “ATTICA GROUP” (SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS)
·         “PICOLO TRAVEL”: Κεντρικό λιμενικό πρακτορείο “Blue Star Ferries”
·         “DIMAKIS TOURS”: Κεντρικό λιμενικό πρακτορείο “Hellenic Seaways” 


ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ – ΜΕΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
& ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΠΟΧΙΚΩΝ & ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ PROJECTS ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 – ΣΗΜΕΡΑ)


Οι δημότες, στους οποίους απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι, λόγω της εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς σας στις συντονιστικές επιτροπές & στις ομάδες εργασίας όλων των εποχικών και θεματικών projects, που πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης σε στενή συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Λέσβου και άλλους τοπικούς φορείς (Νοέμβριος 2014 – Δεκέμβριος 2018), ήταν:

1.    Αβαγιανός Δημήτρης: “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”, “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”

2.    Αναστασίου Αιμιλία: “Χριστούγεννα 2014 – 15: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”

3.    Αντωνέλλη – Κιτινή Χριστιάνα: “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”, “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”

4.    Αντωνίου – Σπέντζα Χρύσα: “Χριστούγεννα 2015 – 16: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”

5.    Αράπης Μπάμπης: “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”

6.    Αργυρόπουλος Άκης: “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”, “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”

7.    Αριστείδου Λυδία: “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”, “Λεσβιακή αποκριά 2018: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη”

8.    Βάγια Μαγδαληνή: “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!”

9.    Βάλβη – Μπέμπη Θεοδώρα: “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”

10.              Βαμβακίτη – Πανταζή Μαρία: “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”, “Χριστούγεννα 2015 – 16: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”, “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”, “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”, “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!”

11.              Βενέτας Μάκης: “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”,  “Λεσβιακή αποκριά 2018: Τα Γιούνια”

12.              Βερβέρης Δημήτρης: “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”

13.              Βέτσικα – Ζηλέλλη Μαριάνθη: “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”

14.              Βουδούκης Νίκος: “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Λεσβιακή αποκριά 2018: Τα Γιούνια”

15.              Βουνάτσου Μαρία: “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”

16.              Γαλετάκη Αγγέλα: “Χριστούγεννα 2015 – 16: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”, “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”, “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!”

17.              Γιαβρή Ελένη: “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”

18.              Γιαλούση – Τσακίρη Λιάνα: “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!”

19.              Γιαννοπούλου – Μυγιάκη Κλεοπάτρα: “Χριστούγεννα 2014 – 15: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”, “Χριστούγεννα 2015 – 16: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”

20.              Δαλέκου Σωτηρία: “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”

21.              Δαφιώτη Νάσια: “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”, “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”, “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Λεσβιακή αποκριά 2018: Τα Γιούνια”

22.              Δεβεράκη Μαρία: “Project μαθητικού τουρισμού 2018”

23.              Εγγλέζος Αντώνης: “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”

24.              Εγγλέζος Γιώργος: “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”

25.              Ελευθερίου Φωτεινή: “Χριστούγεννα 2014 – 15: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”

26.              Ζουμπούλη – Γιουσμά Νίκη: “Χριστούγεννα 2014 – 15: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”, “Χριστούγεννα 2015 – 16: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”, “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”, “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”

27.              Ιωσηφέλλης Νίκος: “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”

28.              Κακνή Εύη: “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Λεσβιακή αποκριά 2018: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!”

29.              Καπηλάρης Έκτωρ: “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Λεσβιακή αποκριά 2018: Τα Γιούνια”

30.              Καφές Παναγιώτης: “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”

31.              Καχριμάνη Ράνια: “Χριστούγεννα 2014 – 15: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”

32.              Κομνηνόγλου Μιχάλης: “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”, “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”

33.              Κυπαρίσσης Χριστόδουλος: “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”, “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!”

34.              Λημναίος Γιώργος: “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”, “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”, “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Λεσβιακή αποκριά 2018: Τα Γιούνια”

35.              Μαρμάρου Κλεονίκη: “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”

36.              Μολυβιάτης Γιάννης: “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”

37.              Μπάγια Ραλλού: “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”, “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”, “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”, “Λεσβιακή αποκριά 2018: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!”

38.              Μυγιάκη Ρόζα: “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”

39.              Μυρσινιάς Βαγγέλης: “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”

40.              Παπαδημητρίου Μάρω: “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”  

41.              Παρασκευαϊδης Παναγιώτης: “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”, “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”

42.              Παράσχου Ειρήνη: “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”, “Χριστούγεννα 2016 – 17: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”, “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!”

43.              Πετάι Κατερίνα: “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”, “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”

44.              Πουλέλλης Χρήστος: “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”

45.              Πριονάς Χρήστος: “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”, “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!”

46.              Σαλιαμπούκος Δημήτρης: “Χριστούγεννα 2014 – 15: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Χριστούγεννα 2015 – 16: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”

47.              Σταματάκη Μαίρη: “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”, “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”

48.              Σφαγμένος Βασίλης: “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Project μαθητικού τουρισμού 2018”

49.              Τζανέτου Χρυσή: “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”

50.              Τελωνιάτης Δημήτρης: “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”

51.              Τόπακα Ιόλη: “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”

52.              Τριβουλίδου Βικεντία: “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”

53.              Τσαμουράς Δημήτρης: “Χριστούγεννα 2014 – 15: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”

54.              Τσιμναδή Ευαγγελία: “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”

55.              Τσουκαλά Άννα: “Project μαθητικού τουρισμού 2018”

56.              Φραγκάτου Σοφία: “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2017 … στη Μυτιλήνη !!”, “Λεσβιακή αποκριά 2018: Τα Γιούνια”, “Πάσχα 2018 … στη Μυτιλήνη !!”

57.              Φραντζέσκου Γεωργία: “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”

58.              Χατζηγιαννάκης Νίκος: “Χριστούγεννα 2014 – 15: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”, “Χριστούγεννα 2015 – 16: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”

59.              Χατζηελευθερίου Βασίλης: “Χριστούγεννα 2014 – 15: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”, “Χριστούγεννα 2015 – 16: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”

60.              Χατζηελευθερίου Βύρων: “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”, “Project μαθητικού τουρισμού 2018” 

61.              Χατζηκυριάκος Παναγιώτης: “Λεσβιακή αποκριά 2016: Τα Γιούνια”

62.              Χατζημανώλης Βαγγέλης: “Χριστούγεννα 2014 – 15: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Λεσβιακή αποκριά 2015: Τα Γιούνια”, “Χριστούγεννα 2015 – 16: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2016”, “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη !!”, “Λεσβιακή αποκριά 2017: Τα Γιούνια”

63.              Χτενέλλης Μιχάλης: “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”

64.              Ψυρούκη Κωνσταντίνα: “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης,                        Ο Γραμματέας της Δ/Κ Μυτιλήνης
     

       Πάνος Μιχ. Πίτσιος                                                    Γιώργος Καρίνος