ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: Κεντροδεξιοι, Κεντροαριστεροί και στο μέσον το ΚΙΝΑΛ...


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ …Ξεσκίστηκε το τελευταίο διάστημα οργώνοντας τη Λέσβο και παρευρισκόμενη σε διάφορες μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις. Προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, να κλείσει επικοινωνιακές τρύπες, να επαναφέρει φιλίες, να εξηγήσει τη στάση της στο προσφυγικό, τη σχέση της με τον Χαράλαμπο Αθανασίου  και γενικά να  δώσει την αίσθηση μιας πανταχού παρούσας περιφερειάρχη. Ας πρόσεχε βέβαια να μην έφθανε να τρέχει τώρα να καλύψει τα όποια κενά είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Είναι τυχερή που έχει κοντά της ανθρώπους που τραβούν ψήφους, Βαλσαμίδης, Γόμου αλλά θα πρέπει να δώσει σκληρή μάχη προκειμένου να στελεχώσει τον συνδυασμό της. Διότι το 2014 ήταν η μόνη εκπρόσωπος της Ν.Δ. ένας δρόμος, μια πόρτα και τα στελέχη έρρεαν!  Τώρα υπάρχει και ο Κώστας Μουτζούρης που ενδεχομένως να έχει δυσκολίες να φέρει ανθρώπους από άλλες παρατάξεις αλλά σίγουρα θα της πάρει έναν ικανό αριθμό κεντροδεξιών στελεχών. Και προφανώς τα άτομα που θα στελεχώσουν τους δύο κεντροδεξιούς συνδυασμούς θα παίξουν καταλυτικό ρόλο. Εχουμε δρόμο μπροστά μας για να δουμε πρόσωπα να παζαρεύονται στους δυο επικεφαλής!



ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ & ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Τι παρατηρείται στην φωτογραφία από την κοπή της πίτας των δυο φορέων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο; Ότι εάν δεν υπήρχαν οι επίσημοι, οι στρατιωτικοί εκπρόσωποι, κάποιοι υποψήφιοι, οι δύο άνθρωποι της τοπικής τηλεόρασης, η αίθουσα θα ήταν άδεια! Και εδώ είναι το μεγάλο θέμα για το οποίο πρώτοι οι εκπρόσωποι των δυο αυτών φορέων θα πρέπει να προβληματιστούν. Γιατί  σε μια τέτοια εκδήλωση να μην υπάρχει η αρμόζουσα προσέλευση των μελών του; Και πέρα από την πίτα είναι γεγονός ότι πολλά μέλη είναι απογοητευμένα κι έχουν αποστασιοποιηθεί. Άρα πρώτος και βασικός ρόλος να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον των μελών και ν΄ αρχίσουν να δίνουν το παρών.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ Εν γνώσει του ήταν η προχθεσινή συνάθροιση των διαφόρων αυτοδιοικητικών στο ΡΕΜΠΕΤΗ. Ένας από τους συμμετέχοντες τον ενημέρωσε αλλά ο υποψήφιος Δήμαρχος εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη σιγουριά του ότι θα είναι πρώτος και με διαφορά! Δηλώνει έτοιμο τον συνδυασμό του όπου ξεχωρίζουν και έντεκα γυναίκες σύμφωνα άλλωστε με το πλαφόν που απαιτείται. Τον μόνο που περιμένει είναι τον φίλο του Παναγιώτη Παρασκευαίδη ο οποίος όμως δείχνει ακόμα την διάθεση του να κατέβει επικεφαλής ξεχωριστού ψηφοδελτίου.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.  Έντονες οι  διεργασίες που γίνονται το διάστημα αυτό  σε καφέ, ταβέρνες και γραφεία. Οι συναντήσεις αυτές  αφορούν κατά βάση γνωστά άτομα της Κεντροαριστεράς του τόπου μας και κάπου εισχωρούν και από την Νέα Δημοκρατία. Άτομα που τους συνδέουν δύο κοινά χαρακτηριστικά. Είναι Αντι/Γαληνικοί και Αντι/Συριζαίοι! Το θέμα είναι να βγάλουν γρήγορα άκρη αλλιώς θα πάνε από μεθύσι! Διότι η συνάντηση της Κυριακής για την οποία ενημερωθήκατε από ρεπορτάζ του Στρατή Τσιντώτα, έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες αφού είχαν καταναλωθεί αρκετά λίτρα αλκοόλ!




ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ Διάλειμμα από τα μικροπολιτικά για την καρδιά! Συνέντευξη του συμπατριώτη μας καρδιοχειρουργό φιλοξενήθηκε στα ΝΕΑ με τίτλο που σαφώς εντυπωσιάζει. «17.500 εγχειρήσεις καρδιά μετά μουσικής»! Ο συμπαθής γιατρός απέφυγε να αναφερθεί στην τρέχουσα πολιτική, προτίμησε να σχολιάσει κοινωνικά ζητήματα με το θάρρος και την τόλμη της γνώμης.  Καυτηρίασε τον διχασμό της κοινωνίας που εξαπλώνεται σε πολλά πεδία, για τον ευτελισμό των τηλεοπτικών προγραμμάτων αλλά και για την ανάγκη μεγάλων Νοσοκομείων. Του έχουν γίνει κατ  επανάληψη προτάσεις από κόμματα αλλά σώφρων ποιών, τις απέρριψε όλες.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Δεν είναι και λίγο να συναντιέσαι δυο φορές σε μια εβδομάδα με την Φώφη Γεννηματά! Την προηγούμενη ήταν στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ ενώ τώρα συναντήθηκαν στην Χίο στο μνημόσυνο του Ανδρέα Παπανδρέου. Μίλησαν για τις εκλογές της Περιφέρειας όπου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του κόμματος επεσήμανε στην πρόεδρο του ότι παρατηρείται συσπείρωση δυνάμεων τέτοια που τον κάνει να αισιοδοξεί. Στη συνέχεια ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε με φορείς του νησιού ενώ δεν παρέλειψε να τρέξει και μερικά χιλιόμετρα το πρωί για ζέσταμα!



ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ (1): Με συνέντευξη της σε τοπικό site η πρώην Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ προδιέγραψε τη στρατηγική του κόμματος της αλλά και της παράταξης  …. Σπύρου Γαληνού στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.«Η επίθεση θα είναι λυσσαλέα» δήλωσε με πόνο ψυχής σε συνέντευξη της. Προφανώς δεν μπορεί ν΄ αντιληφθεί ότι στις αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες υπάρχει η κυβέρνηση, υπάρχει και η αντιπολίτευση. Υπάρχει η Δημοτική Αρχή υπάρχει και η Αντιπολίτευση. Και ρόλος της αντιπολίτευσης, της εκάστοτε αντιπολίτευσης  είναι να κάνει αντιπολίτευση, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή. Κι όχι βέβαια σαν την αντιπολίτευση που υπάρχει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι για γέλια. Γιατί διαφορετικά κάτι δεν πάει καλά. Επεσήμανε πως «Συγκροτούμε μέτωπο και το ονομάζουμε δημοκρατικό «(!) Δηλαδή οι άλλοι είναι οι κακοί.  Και ποιοι θα κάνουν τον διαχωρισμό; Προφανώς οι … καλοί Συριζαίοι! Τόνισε επίσης: «Όχι συνεργασίες προσώπων αλλά θέσεων και αρχών. Θα είμαστε απέναντι στον ρατσισμό, θα έχουμε αναπτυξιακό  σχεδιασμό, θα δώσουμε έμφαση στο  περιβάλλον και συνεργασίες με ανθρώπους που δεν εμπλέκονται σε συνδιαλλαγές».

ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ (2)  Και εάν από πλευράς Συριζαίων ακούγονται όλα αυτά ηδονικά, μάλλον θα λειτουργήσουν  ανασταλτικά στην παράταξη του Σπύρου Γαληνού. Ο οποίος ναι μεν ενδέχεται να μετονομάσει την παράταξη του έτσι ώστε να δώσει μια άλλη διάσταση σύμφωνα με τις λογικές των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά από την άλλη κόβονται οι δεσμοί με τις ομάδες των ψηφοφόρων που τον στήριξαν στην νικηφόρα του πορεία το 2014. Ομάδες δεξιών, Πασόκοι, μικροαστοί του νησιού με ειδικές σχέσεις. Αυτοί οι δεσμοί διακόπτονται όταν το πράγμα πάει μετωπικά πολιτικά. Και ποιους Νεοδημοκράτες θα μπορεί να προσελκύσει το «Δημοκρατικό Μέτωπο» σ΄ ένα τέτοιο κλίμα; Να μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες εκλογές πρώτος σε σταυρούς στον συνδυασμό του Γαληνού είχε βγει ο Στρατής Τζιμής, ένας Νεοδημοκράτης! Να μην ξεχνάμε και την υπόγεια στήριξη Παύλου Βογιατζή για πολλούς και διαφόρους λόγους. Τώρα; Οι απώλειες αυτές θα συμψηφισθούν από Συριζαίους, αλληλέγγυους, πενταμηνίτες και άλλες ειδικές κατηγορίες; Εάν τα καταφέρει μπράβο του θα επανεκλεγεί Δήμαρχος. Και σύμφωνα με πληροφορίες,  υπάρχει συμφωνία σε περίπτωση επανεκλογής του, σ΄ ένα χρόνο να παραιτηθεί προκειμένου  να δοθεί η δημαρχία στην Εριφύλλη Χιωτέλλη.

ΦΩΤΟΣΧΟΛΙΑ:


Βουνατσος- Γαληνός 2015


Βουνατσος- Γαληνός 2019