Ήλθε, είδε και απήλθε και ουδείς τον είδε!- Στην Αντωνελλη ο Ολλανδός Υπουργός Μετανάστευσης Μαρκ Χάρμπερς


Με τον Ολλανδό Υπουργό Μετανάστευσης Μαρκ Χάρμπερς, συναντήθηκε σήμερα το πρωί η Δημαρχεύουσα Αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη.

Τον κ. Χάρμπερς συνόδευαν ο Ολλανδός Πρέσβης στην Αθήνα, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ολλανδικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο εκπρόσωπος τύπου, καθώς στελέχη του Υπουργείου και της Πρεσβείας.

Η κα Αντωνέλλη τόνισε ότι οι κάτοικοι της Λέσβου και ειδικότερα της Μόριας, σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού – μεταναστευτικού στις πλάτες τους.  Ζητούν άμεση αποσυμφόρηση και όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να μοιραστεί το βάρος της διαχείρισης του ζητήματος αναλογικά, όπως εξάλλου είχε προτείνει έγκαιρα ο Δήμος Λέσβου σε όλα τα Ευρωπαϊκά fora από το ξεκίνημα της προσφυγικής κρίσης. Επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υλοποιήσει την υποσχέσεις της για ενίσχυση της υπηρεσίας υποστήριξης ασύλου με επιπλέον προσωπικό, καθώς και για την ενίσχυση της δύναμης της Frontex. Παράλληλα, παρέδωσε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής στον Ολλανδό Υπουργό τα σχετικά υπομνήματα ζητώντας από την πλευρά του να κάνει ο,τι είναι δυνατό, ασκώντας τις ανάλογες πιέσεις.Ο  κ. Χάρμπερς, με τη σειρά του, είπε ότι η Ολλανδική κυβέρνηση και η χώρα του στηρίζει από την αρχή της κρίσης μια Ευρωπαϊκή – ρεαλιστική λύση στο θέμα. Τόνισε, επίσης, οτι κατανοεί απόλυτα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες των νησιών και γι’ αυτό το λόγο πιστεύει ότι η Ε.Ε. πρέπει να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της.