Δεύτερος “γάμος” με μεγάλη “προίκα” στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής με “κουμπάρο” τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κ. Μουτζουρη



Αποφασίστηκε να διαμορφωθεί πόρισμα το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, προκειμένου το Σχέδιο του “γάμου” μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων να ενταχθεί στο “πολυνομοσχέδιο” που έρχεται εντός του Μάρτη.


Γραμμή να τελεστεί και δεύτερος “γάμος” στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (μετά τη συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας Πειραιά) με την ΑΣΠΑΙΤΕ , και μάλιστα μέσα στο Μάρτιο, έλαβαν   στο υπουργείο Παιδείας, οι τριμελής Επιτροπές των δύο Ιδρυμάτων, οι οποίες συσκέφθηκαν σε   πολύ καλό κλίμα.

Την ερχόμενη Τετάρτη στη νέα συνεδρίαση , παρουσία του Κ. Γαβρόγλου, θα οριστικοποιηθεί το Σχέδιο τέλεσης της νέας “συνένωσης” με “κουμπάρο” τον πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ και νυν πρόεδρο της Διοικούσας του ΠΑΔΑ  Κ. Μουτζούρη (σ.σ. Ο Κ.Μουτζούρης είχε ρίξει την ιδέα της συγκεκριμένης συγχώνευσης ένα χρόνο πριν).

Ενα από τα κυρίαρχα του “προξενιού” είναι η μεγάλη “προίκα” που διαθέτει η ΑΣΠΑΙΤΕ (μεγάλη έκταση και κτήρια, δίπλα στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι) την οποία καλό βλεπαν οι μέχρι σήμερα υποψήφιοι “μνηστήρες”, το Γεωπονικό, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στον Πρύτανη  και “κουμπάρου” του συνοικεσίου Κώστα Μουτζούρη ότι η “προίκα” αυτή θα μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Ειδικότερα στη σύσκεψη:

Α. Η ΑΣΠΑΙΤΕ πρότεινε το Παιδαγωγικό Τμήμα   να μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής με αντικείμενο πολιτική και παιδαγωγικής εκπαίδευσης.

Β. Το Παιδαγωγικό τμήμα να αναλάβει την εκπαίδευση και χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας σε όσους φοιτητές του ΠΑΔΑ το επιθυμούν. Η απόκτηση διδακτικής επάρκειας σημαίνει δυνατότητα διδασκαλίας στην εκπαίδευση (σ.σ. κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Κ. Μουτζούρης και στο ΕΜΠ ως Πρύτανης).

Γ. Συζητήθηκε η   συγχώνευση  των υπολοίπων τριών τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών με τα αντίστοιχα τμήματα του ΠΑΔΑ.

Δ.  Συμφωνήθηκε εάν τελικά προχωρήσει η συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων, η ΑΣΠΑΙΤΕ να μη δεχθεί  φέτος εισακτέους.

Ε. Αποφασίστηκε να διαμορφωθεί πόρισμα το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, προκειμένου το Σχέδιο του “γάμου” μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων να ενταχθεί στο “πολυνομοσχέδιο” που έρχεται εντός του Μάρτη.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κώστας Μουτζούρης συγκαλεί την Τρίτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος για να διαμροφωθούν οι τελικές προτάσεις από την πλευρά του ΠΑΔΑ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν
Από το ΠΑΔΑ η τριμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από :
1. Τον Πρύτανη Κώστα Μουτζούρη
2. Το μέλος της Διοικούσας  Δ. Τσελέ, και
3. Τον Κοσμήτορα Π. Μαλατέστα.
Από την ΑΣΠΑΙΤΕ η τριμελής Επιτροπή, που αποτελείται  από τους  :
1. Σαριδάκη Ιωάννη , Καθηγητή , Πρόεδρο  ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ.
2. Παγιατάκη  Γεράσιμο  , Καθηγητή , Πρόεδρο  Τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ.
3. Κουνενού Καλλιόπη του Εμμανουήλ,  Αν. Καθηγήτρια, Πρόεδρο  Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Πηγή www.esos.gr