ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: Ερωτήματα, διαβουλεύσεις, ζυμώσεις και άντε πάλι από την αρχή!


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΜΠΑΚΑΚΗΣ (1)   Και που λέτε ξαφνικά ο Διοικητής του Κέντρου Υποδοχής Μόριας ανακαλύπτει και κακές ΜΚΟ! Προφανώς δεν είχε δει και δεν είχε ακούσει τίποτα μέχρι τώρα. Και όσοι πήγαιναν να πουν κάτι για ΜΚΟ, τους ορμούσαν οι έχοντες το πρόσταγμα του ορθού πολιτικού λόγου και τους έβαζαν στην θέση τους. Ακροδεξιοί, σκατόψυχοι, υπερπατριώτες και τα λοιπά γνωστά για όσους τολμούν να έχουν μια διαφορετική θεώρηση του προβλήματος… Τέλος πάντων καλά έκανε και ανάρτησε όσα ανάρτησε στο facebook και αντέδρασαν όσοι αντέδρασαν. Το ζητούμενο τώρα είναι πέραν του θορύβου τι γίνεται επί της ουσίας; Θα μας απαντήσει; Διότι δεν φταίνε οι άλλοι, αλλά η κυβέρνηση που άφησε την υπόθεση ΜΚΟ να γίνει σκορποχώρι και ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων και κατασπατάλησης χρημάτων. Και το χειρότερο; Έχουν αμαυρωθεί ακόμα κι αυτές οι ΜΚΟ και οι απλοί εθελοντές που προσφέρουν πολλές φορές όχι μόνο αφιλοκερδώς αλλά βάζοντας και λεφτά από τις τσέπες τους. Και ήταν να μην ανοίξει η πόρτα. Τώρα που άνοιξε άντε να κλείσει….

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΜΠΑΚΑΚΗΣ (2)   Κι ενώ είχαμε πολλές αντιδράσεις για τις καταγγελίες που έκανε ο Διοικητής του Κέντρου Υποδοχής σχετικά με τις ΜΚΟ, άκρου του τάφου σιωπή σχετικά με τις καταγγελίες του στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (31/1)  για τις ευθύνες της κυβέρνησης και τις υποσχέσεις του Υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Βίτσα σχετικά με  την κατασκευή του Βιολογικού. Τόσο που το …κακό μας μυαλό πάει ότι οι καταγγελίες που αναρτήθηκαν από τον Διοικητή μία μόλις μέρα μετά το δημοσίευμα, έγιναν προκειμένου να αποπροσανατολιστούμε και  αποσιωπηθούν οι καταγγελίες που  … άτσαλα εκτόξευσε στην κυβέρνηση «που δεν φταίει για τίποτα»! Όχι τίποτα είναι και νεοεκλεγείς στην Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ! Κι εδώ περιμένουμε απαντήσεις από τον  Διοικητή. Τι παρεμβάσεις κάνει ο ίδιος για να προχωρήσει ο Βιολογικός. Αναμένουμε

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ VS ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ. Ο διαδικτυακός διάλογος των οπαδών των δύο πλευρών έχει μεγάλο ενδιαφέρον για μας τους απέξω αλλά και για το κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που κινδυνεύει να γίνει ρίγκ αλλοφρόνων οπαδών. Ιδού ένα μικρό δείγμα οπαδών ΟΠΑΔΟΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ προς οπαδό ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ:  «παίξε μπαλιτσα αγόρι μου ( που θα λέγε και ο γίγας Αλεφαντος)!!! Το καράβι σας πήρε μεγάλη κλίση...βαλε σωσίβιο!!!» ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ απαντώντας στον ΟΠΑΔΟ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ: «Τα μεγάλα καράβια είναι για τις Φουρτούνες. Μείνετε προσωρινά στον Τιτανικό σας και βλέπουμε. Γιατί έρχονται κύματα. Πρόσεξε μη σε πάρουν μέσα και εσένα.!!!» Γούστο δεν έχουν;  Περιμένουμε με αδημονία τις επόμενες ατάκες….

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ «Γιατί οι 3 ΝΟΔΕ γλυκοτοικάνε Μουτζούρη;» είναι το ερώτημα που έθεσε site της Χίου το οποίο αναφέρει ότι οι ΝΟΔΕ Σάμου, Λέσβου και Λήμνου κάνουν τα γλυκά μάτια στον πρύτανη! Ναι και τώρα φοβήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Ο οποίος καθήμενος στον τρίτο όροφο της Πειραιώς και αγναντεύοντας πλέον την Πρωθυπουργική καρέκλα, ουδόλως βεβαίως ανησυχεί. Διότι κι όταν ξεκινούσε τέλη του 2015 την προσπάθεια του ενόψει εσωκομματικών εκλογών, δεν είχε την συμπαράσταση όχι μόνο των ΝΟΔΕ αλλά και των βουλευτών. Στο τέλος όμως η βάση της ΝΔ τον παρέσυρε στην Προεδρία του κόμματος. Έτσι και τώρα δεν ανησυχεί. Ξέρει τις εστίες και τις αιτίες που τις δημιουργούν αλλά ξέρει επίσης ότι η μεγάλη βάση της ΝΔ δεν ασχολείται με τα παιχνίδια των στελεχών. Τώρα προ της εξουσίας, στο διμέτωπο αγώνα ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ, τα προσωπικά παιχνίδια μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Πάντως οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του δείχνουν την ψαλίδα της  Χριστιάνα Καλογήρου  με τον  Κώστα Μουτζούρη ν΄ ανοίγει το τελευταίο διάστημα. Και παράλληλα να εμφανίζεται δυναμικά ο Παναγιώτης Χριστόφας να διεκδικεί την δεύτερη θέση. Γι αυτό άλλωστε και η στήριξη Χαράλαμπου Αθανασίου όσο περνάει ο καιρός θα βαίνει μειούμενη έναντι του Πρύτανη.  Το δημοσίευμα πάντως αναφέρει πως η ΝΟΔΕ Χίου παραμένει πιστή στην νυν Περιφερειάρχη.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Κολλητός έχει γίνει με τον Βαγγέλη Μάκρα, γνωστό στέλεχος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και συνεργάτης του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου και οι οποίοι συσκέπτονται ενίοτε ολομερής. Συχνάζουν στον πολύτεκνο, στο Απάγκιο (απ  όπου και η φώτο) και σε άλλα μαγαζιά, όπου αναλώνουν το χρόνο τους σε πολλά κι ενίοτε περίπλοκα σενάρια εν όψει πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων. Ένα απο αυτά που σχεδιάζει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κι εφόσον σπάσει ο Δήμος Λέσβου, ειναι να κατέβει επικεφαλής ψηφοδελτίου όπου θα στελεχωθεί από Κυρατζή και άλλα γαλάζια στελέχη. Κι αυτό για να αποφευχθεί ξαφνική εμφάνιση υποψηφίου ΚΚΕ σε μια εκλογική περιφέρεια όπου διαθέτει ισχυρές βάσεις (Μανταμάδος, Ερεσός, Μεσότοπος κλπ)

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ανήσυχος είναι αυτές τις μέρες. Όχι μόνο με τους υποψηφίους που βλέπει ανησυχητικά σημεία στα … άλογα του, αλλά τον κάλεσε αύριο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης. Ανησυχεί μη τυχόν τον πληροφορήσει ότι δεν σπάει ο Δήμος Λέσβου ένεκα αντιδράσεων από άλλες περιοχές της χώρας. Κι αν τελικά δεν προχωρήσει η διάσπαση του Δήμου φτου και από την αρχή νέος σχεδιασμός!

ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ποιος τον πιάνει τον νεαρό υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ. Ο οποίος όχι μόνο καταγράφει ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις. Όχι μόνο βλέπει τα πράσινα στελέχη να συσπειρώνουν και να στελεχώνουν τον συνδυασμό του. Αλλά αύριο και ευρισκόμενος στην Χίο, μαζί με την αρχηγό του κόμματος Φώφη Γεννηματά θα παρευρεθούν σε ειδική τελετή για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου! Είναι βέβαιο ότι οι κοινές εμφανίσεις του με την Φώφη θα στείλει πολλαπλά μηνύματα  στο πράσινο στρατόπεδο, χώρια που θα βγάλει και σειρά φωτογραφιών! Πάντως η φώτο δίπλα είναι από συναντήσεις και διαβουλεύσεις παραγόντων στην Χίο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ. Έχει το πιο απρόβλεπτο facebook. Εκεί που τα ρίχνει στον …αιώνιο εχθρό του Κύτελη κάνει ανάρτηση για διαβητικούς! Εκεί που τα ρίχνει στους τέως συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ μας ξενερώνει με ανάρτηση για τις … θηλάζουσες γυναίκες! Έμπαινε Γιάννη….