Αστυνομικός σκύλος Κ9 έρχεται στην Μυτιλήνη για το λιμενικό



Αστυνομικό σκύλο αποκτά και πάλι το λιμενικό σώμα στη Μυτιλήνη .


Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας χθες παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη απονεμήθηκαν  στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, πτυχία σε έξι (06) νέους συνοδούς – χειριστές αστυνομικών σκύλων Κ-9  ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση Σχολείου βασικής εκπαίδευσης που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού.

Οι νέοι συνοδοί – χειριστές ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών θα τοποθετηθούν σε Λιμενικές Αρχές της χώρας και συγκεκριμένα στις νεοσυσταθείσες Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών(Π.Ο.Δι.Ν) των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Μυτιλήνης καθώς επίσης και τα Γραφεία Δίωξης Ναρκωτικών των Κεντρικών Λιμεναρχείων Αλεξανδρούπολης και Ρόδου.

Το σχολείο βασικής εκπαίδευσης υποψηφίων συνοδών-χειριστών και αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ξεκίνησε στις 29/10/2018 και περατώθηκε στις 15/02/2019.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης στο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. υπογράμμισε:

«Το Σχολείο Εκπαίδευσης για τους συνοδούς-χειριστές αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, επενδύοντας τόσο στα μέσα όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού, με στόχο την αποφασιστική αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, με έμφαση στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, για την οποία το Λιμενικό Σώμα έχει να παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες, γνωστές σε όλους μας.
Με γνώμονα τον υφιστάμενο σχεδιασμό για την ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό, το Λιμενικό Σώμα αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δράση συγχρηματοδότησης του Εθνικού Πολυετούς Προγράμματος του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ), έχοντας παραλάβει οκτώ νέα οχήματα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων, προκειμένου να διατεθούν σε νέους συνοδούς-χειριστές.
Η παρουσία τους αναμένεται να ενισχύσει αποφασιστικά το έργο των Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και των Γραφείων Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών, σε όλη τη χώρα».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου Πλοίαρχος ΛΣ Σπυρίδων Ευαγγελίδης, σημείωσε:

« Η επιδίωξη συμμετοχής σε αυτές τις δράσεις, σε συνάρτηση με την τεχνογνωσία και επάρκεια που έχει αναπτύξει η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου να εκπαιδεύει δικά της στελέχη στις εκπαιδευτές ομάδες Κ-9 οδηγεί σήμερα στην ενίσχυση των υφιστάμενων και νεοσυσταθέντων Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Μυτιλήνης, καθώς επίσης και των Γραφείων Δίωξης Ναρκωτικών των Κ.Λ. Αλεξανδρούπολης και Ρόδου.