Σε 4 άξονες η στρατηγική της Pernod Ricard Hellas που εδρεύει στην Μυτιλήνη


Σήματα, τουρισμός, μερίδια και κόστος

Έχοντας κλείσει τη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2018 διατηρώντας τη δυναμική των μεγεθών της, η Pernod Ricard Hellas (ΕΠΟΜ ΑΒΕΕ), θυγατρική της ομώνυμης γαλλικής ποτοποιίας, που παρασκευάζει στη Μυτιλήνη, όπου και εδρεύει, το ούζα με τα σήματα «Μίνι», «Φήμη», «Λέσβος» και το λικέρ «Αιολική», επικεντρώνει τη στρατηγική της για την τρέχουσα χρονιά σε τέσσερις βασικούς άξονες. Συγκεκριμένα, η εταιρεία για τη χρήση που θα ολοκληρωθεί το φετινό Ιούνιο επικεντρώνεται: στην επένδυση σε εμπορικά σήματα προτεραιότητας με στόχο τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία, στην αύξηση των μεριδίων αγοράς, στην επένδυση στο τουριστικό κανάλι με έμφαση σε συγκεκριμένες περιοχές που έχουν επισημανθεί ως στρατηγικοί πυλώνες μελλοντικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα στο μικροσκόπιο τίθεται η παρακολούθηση του κόστους και του πιστωτικού κινδύνου.

Ενίσχυση κερδών

Σχετικά με την πορεία της χρήσης που ολοκληρώθηκε τον περσινό Ιούνιο, κινείται σε τροχιά σταθεροποίησης εσόδων, αλλά και ενίσχυσης κερδών.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στη χρήση 1/7/2017-30/6/2018 διαμορφώθηκε στα 78,6 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης - ΕΦΚ), παρουσιάζοντας οριακή μείωση κατά 0,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενώ χωρίς την προσμέτρηση του ΕΦΚ οι καθαρές πωλήσεις εμφάνισαν αύξηση 1,97%, καθώς ανήλθαν σε 41,4 εκατ. ευρώ, έναντι 40,6 εκατ. ευρώ το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα. Σημειώνεται ότι τα παραγόμενα προϊόντα της εταιρείας αντιπροσωπεύουν το 10,87%, ενώ το 89,13% αποτελούν εισαγόμενα ποτά.

Σε επίπεδο κερδοφορίας, το θετικό πρόσημο διατηρήθηκε, καθώς καταγράφηκε αύξηση στα προ φόρων αποτελέσματα, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 1,8 εκατ. ευρώ, έναντι 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ και τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν στα 0,98 εκατ. ευρώ, έναντι 0,77 εκατ. ευρώ.

Η θετική επίδοση της χρήσης που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε συνδυασμό με τις στοχευμένες κινήσεις ανάπτυξης και θωράκισης της χρηματοπιστωτικής εικόνας προκαλούν στη διοίκηση της εταιρείας τη βεβαιότητα για «μακροπρόθεσμη διατήρηση και ισχυροποίηση της θέσης της στην αγορά». Σημειώνεται ότι η προτεινόμενη διάθεση κερδών της μητρικής εταιρείας από το Διοικητικό Συμβούλιο προς την Τακτική Γενική Συνέλευση στις 31/1/2019 αφορά 935 χιλ. ευρώ.

 Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2018 καταβλήθηκε μέρισμα ύψους 739 χιλ. ευρώ, στο πλαίσιο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης στις 31/1/2018.
Τέλος, επισημαίνεται πως πέρα από τα εγχωρίως παραγόμενα αποστάγματα, η ελληνική θυγατρική κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά των αλκοολούχων, καθώς διαθέτει ισχυρά σήματα, όπως το Chivas Regal, την Absolut, το Jameson Irish Whiskey, το κουβανέζικο ρούμι Havana Club και διεθνή προϊόντα, όπως Ballantine's, Beefeater, Olmeca, Malibu και η σαμπάνια Mumm Cordon Rouge. Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 112 εργαζόμενους.  

Πηγή naftemporiki.gr