Η φωνή των αναγνωστών: «Ένα σοβαρό τροχαίο το 2016 στον Λεπετυμνο…. Και η εγκληματική αμέλεια των υπεύθυνων»


Η στήλη των πολιτών της Λέσβου στο LesvosPost. Η φωνή των αναγνωστών..

«Κύριε Διευθυντά,

Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα γεγονός.

Στις 22/9/2016, στο 2ο χλμ της Εθνικής Οδού (sic) Αργένου –Συκαμινέας, στο ύψος του χωριού Λεπέτυμνος, έγινε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Ο υιός μου οδηγούσε το αυτοκίνητό μου και επέβαιναν 2 ακόμη συμφοιτητές του από το Παν. Αιγαίου. Λόγω ολισθηρότητας του δρόμου, σε σημείο κατωφέρειας με επικίνδυνη στροφή δεξιά, το αυτοκίνητο γλίστρησε, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα, προσέκρουσε σε άκρη στηθαίου και από το άνοιγμα του στηθαίου έπεσε στον γκρεμό (βλέπε φωτογραφία).


Ήταν θαύμα που από αυτή την άμορφη μάζα βγήκαν σχεδόν άθικτα τα τρία παιδιά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που ήρθαν εκεί, είπαν ότι πρώτη φορά στη ζωή τους βλέπουν από τέτοιο ατύχημα να βγαίνουν ζωντανοί. Τα θαύμα βεβαίως καταγράφθηκε στη Μονή Ταξιαρχών Μανταμάδου. Τόσο οι κάτοικοι του χωριού Λεπέτυμνος (τους οποίους ευχαριστώ για μια ακόμη φορά δημοσίως για την αμέριστη συμπαράστασή τους στα παιδιά), όσο και περαστικοί την επομένη ημέρα (που έκλεισε για λίγο ο δρόμος μέχρι την ανέλκυση του οχήματος), δήλωναν ότι είναι θαύμα. Μετά την δοξολογία προς τον Θεό για το τι (δεν) συνέβη, άρχισα να ερευνώ το συμβάν, με κύριο σκοπό να διορθωθεί η όποια αμέλεια των υπευθύνων, τόσο στην τοποθέτηση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στο σημείο, όσο και στο παράλογο άνοιγμα που υπήρχε και εξ αιτίας του οποίου το όχημα βρέθηκε στον γκρεμό. Μάλιστα σε έγγραφο της Περιφέρειας, μου δηλώνουν ότι δεν υπήρξε καμμία τεχνική μελέτη και ότι τα κιγλιδώματα μπήκαν κατά την κρίση αυτών που τα έβαζαν, δηλαδή στην τύχη! Βεβαίως και το θέμα έχει πάρει την δικαστική οδό, η οποία, ως γνωστόν, είναι αργή. Ο λόγος που με έκανε να σας στείλω το παρόν είναι ότι μόλις ενημερώθηκα από ένα εκ των διασωθέντων ατόμων, ότι πέρασε πάλι από το σημείο χθες 10/2/2019 (δηλαδή 2,5 χρόνια μετά το συμβάν) και η κατάσταση είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως την άφησαν τότε. Δηλαδή, αναρωτιέμαι, ΚΑΝΕΙΣ από την Περιφέρεια ή την Αστυνομία, που γνωρίζουν το τι έγινε, δεν ευαισθητοποιήθηκε να κάνει κάτι; Και, αν κάποιος ευαισθητοποιήθηκε, γιατί δεν έχει γίνει κάτι; Ποιος το εμποδίζει; Ποιος αδιαφορεί; Μήπως περιμένουμε τους επόμενους νεκρούς για να φτιάξουν το κιγκλίδωμα, για να κλείσουν το κενό, για να προστατεύσουν όσους διέρχονται από εκεί;

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
Ευστράτιος Σημαντήρης»

H «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ» στο LesvosPost.com.....

Στην ενότητα «ΦΩΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ», αναρτούνται οι καταγγελίες, τα παράπονα και οι απόψεις σας.

Έχετε την δυνατότητα να μας αποστέλλετε ή να διαβάζετε σε καθημερινή βάση όλα όσα πέρνα ο Λεσβιακός λαός και όχι μονό..,.

Δυναμώστε την φωνή σας, μέσα από το μοναδικό SITE στην Λέσβο που ανήκει στον πολίτη.

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας, μπορείτε να τα στέλνετε στο e-mail: lesvospost@gmail.com.

(Υ.Γ Οι καταγγελίες να είναι επώνυμες, δεν θα δεχόμαστε μηνύματα με υβριστικό περιεχόμενο η μηνύματα που να φωτογραφίζουν κάποιον με ονοματεπώνυμο)

Μπείτε και εσείς στην παρέα μας!!!