Στην Πυροσβεστική Μυτιλήνης το 1ο Σμήνος και η 1η ομάδα οδηγών Μυτιλήνης του Σ.Ε.Ο τ.τ. Μυτιλήνης



Επίσκεψη Οδηγών στην Πυροσβεστική Μυτιλήνης στα πλαίσια του προγράμματος <<ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ>>


Στην Πυροσβεστική Μυτιλήνης βρέθηκαν το 1ο Σμήνος Μυτιλήνης και η 1η ομάδα οδηγών Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού τ.τ. Μυτιλήνης στα πλαίσια του  φετινού προγράμματος χρονιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού <<ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ>> ένα Πτυχίο Πολιτικής Προστασίας για παιδιά και νέους από 5 έως 18 ετών. Για όσους δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με κάποιους οδηγικούς όρους, τα «πτυχία» είναι μικρά συμβολικά εμβλήματα που τοποθετούνται στην «στολή» των μελών και φανερώνουν μια συγκεκριμένη γνώση ή εξειδίκευση. Στην περίπτωση αυτή, το Πτυχίο Πολιτικής Προστασίας είναι ένα βιωματικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην πολιτική προστασία. Στόχος του είναι όχι μόνον να αναπτύξουν τα παιδιά και οι νέοι εθελοντική συνείδηση, αλλά να αποκτήσουν και τις αναγκαίες γνώσεις – μέσα από ειδικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια – ώστε να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους σε έκτακτες ανάγκες και καταστροφές.

Οι Οδηγοί ενημερώθηκαν σχετικά με τις δράσεις της πυροσβεστικής καθώς και για την πρόληψη σε έκτακτες ανάγκες και καταστροφές. 

Ευχαριστούμε πολύ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης για την φιλοξενία.