Πολιτικό σαλόνι: «Ο Γάμος…..»





ΓΑΜΟΣ. Ο γάμος είχε τη δική του ιστορία. Ο γαμπρός γιός γνωστού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας πρώην Αντιδημάρχου Στρατή Τζιμή ο οποίος εκτός από την μεγάλη χαρά στους γονείς, έδωσε την ευκαιρία να συγκεντρωθούν  ουκ ολίγα στελέχη του χώρου. Με ότι βέβαια αυτό συνεπάγεται. Ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, η (εορτάζουσα) Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, οι Αντιπεριφερειάρχες Θόδωρος Βαλσαμίδης και Στρατής Κύτελης,  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στρατής Καραγεωργίου, πρώην και νυν Αντιδήμαρχοι (Βέρρος, Αστυρακάκης, Κατράνης, Βατός)  πολλά κομματικά στελέχη και συγνώμη αν παραλείψαμε κάποιους. Γενικά ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία για πολιτικές ζυμώσεις και διεργασίες, λίγο καιρό μάλιστα πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδο. Κι όλα αυτά υπό το βλέμμα του πρώην Αντιδημάρχου Παντελή Πατερέλλη καθότι όλα αυτά διαδραματίστηκαν στον φιλόξενο Οινοφόρο όπου δόθηκε και η γαμήλια δεξίωση.  Εννοείται ξεχωριστό τραπέζι  για Αθανασίου(με δικαστικό και δημοσιογράφο)  και ξεχωριστό για Καλογήρου (με το ζεύγος Βαλσαμίδη. Όπου Βουλευτής και Περιφερειάρχης  όχι μόνο αποφεύγουν να χαιρετηθούν, αλλά προσέχουν μην πέσει η ματιά του ένα πάνω στον άλλον! 

Ε ρε Κυριάκο τι έχεις να τραβήξεις μ΄ αυτούς εδώ… Ξεχωριστό λοιπόν τραπέζι γι αυτούς, ξεχωριστό και για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, ξεχωριστό για τον Κύτελη, ξεχωριστό για τον Βέρρο. Ο οποίος είχε καθίσει στο ίδιο τραπέζι με Γιάννη Βατό, Νίκο Κατράνη, Στρατή Γόμο και Δημοσθένη Χαατζηγιάννη. Μια γεύση από την παρούσα φώτο. Σε παρακείμενο τραπέζι ο Στρατής Κύτελης απαντούσε στο πότε θα εξαγγείλει την επίσημη κάθοδο του. Η αναγγελία αναμένεται πολύ σύντομα ενώ ήταν εμφανής η αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Φαντάζομαι τι θα τράβηξε ο πατήρ του γαμπρού προκειμένου να χωροθετήσει τραπέζια και καλεσμένους. Πάντως όλα πήγαν καλά, τα παιδιά και οι γονείς διασκέδασαν, τα δε στελέχη βρήκαν την ευκαιρία για ζυμώσεις και διεργασίες.  Κεντρικό θέμα οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τώρα βέβαια τι θα βγει με τόσες ζυμώσεις, ούτε ο Φρανκεστάιν δεν ξέρει…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ Ο οποίος εκτός από το κάνει πλάκα  γνωστούς (και αγνώστους)  για ενδεχόμενο υποψηφιότητας του, τους έχει πάρει όλους …αμπάριζα όπου με το διαβολικό όργανο της παγκοσμιοποίησης ονόματι facebook και με το γνωστό του πνευματώδης χιούμορ που διαθέτει, μας χαρίζει στιγμές πραγματικής απόλαυσης. Όπως αυτό που σατιρίζει τη Μετρό Θεσσαλονίκης: «Ο σύλλογος εργαζόμενων στο Μετρό Θεσ/νίκης με δελτίο τύπου, εκφράζει την διαμαρτυρία του γιατί δεν προσκλήθηκε στα εγκαίνια του Μετρό».

ΜΑΚΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ Αυτός όμως που δεν παίζεται είναι ο συνταξιούχος πλέον  γιατρός ο οποίος δηλώνει παντού ότι θα κατέβει υποψήφιος με την Χριστιάνα Καλογήρου. Αυτό κι αν είναι μεταγραφή! Που βάζει μάλιστα φωτιά στους άλλους καθαρόαιμους δεξιούς υποψηφίους. Διότι με ένα π.χ. ποσοστό γύρω στο 20% οι έδρες από την Λέσβο θα είναι μόλις τρεις! Ποιος θα πρωτοεκλεγεί; Επιστρέφουμε όμως στον πολυσχιδή Μάκη ο οποίος μέσω FB τα ρίχνει στους πρώην συντρόφους του. Δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο βέβαια είχε κατέβει με το ψηφοδέλτιο του στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές και σάρωσε σε ψήφους. Και ιδού η ανάρτηση του: «Στον συνάδελφο, πάλαι ποτέ συναγωνιστή, τώρα πια....βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,ΝΙΚΟ ΜΑΝΙΟ! Επειδή έτυχε στην Κρατική τηλεόραση να δω την συνέντευξη σου (εκλογές γαρ και το σιτίζεσθαι στο ΄πρυτανείον λίαν επικερδές) βρε Νικολάκη, κάνε λίγο κράτει!! Ποιοί "εμείς οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ,οι εναπομείναντες αριστεροί!!!" Έχεις συναίσθηση, ή το μαντρί ελέγχει τις δηλώσεις υποταγής;;;; Πόσοι είστε που νομίζετε ότι είστε ακόμα αριστεροί;;;;το χεράκι σου δεν ψήφιζε μνημόνια, φόρους, πλειστηριασμούς, ξεπουλήματα και άλλα τόσα "αριστερά" δημιουργήματα;;;;;»

 
ΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ. Αυτός έχει άλλα προβλήματα και το δείχνει. Μέσα από το FB ξαναβάζει θέμα διάσπασης Δήμου Λέσβου θέτοντας μάλιστα θέμα ονομασίας το νέου Δήμου ρωτώντας «Πώς σας φαίνεται η ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό?» Κι από κάτω μαζεύτηκαν καμιά πενηνταριά σχόλια με κάποιους να προτείνουν μεταξύ σοβαρού κι αστείου να ονομαστούν οι νέοι Δήμοι Νότια και Βόρεια Λέσβος!




ΠΟΙΟΣ; Ποιος υποψήφιος βουλευτής όχι μόνο τύπωσε καρτούλες αλλά τις μοιράζει κιόλας; 


ΚΛΗΡΩΣΗ

Αναστασία Αντωνέλλη: «Και τώρα παιδάκια θα ρίξουμε. Θα κατέβει δεν θα κατέβει στις εκλογές ο Σπύρος»