Συνέντευξη: Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Ζαφειρίου αποκαλύπτεται στο LesvosPost – Τι λέει για μεταναστευτικό, Χ.Α, αντιπάλους κ.α



Με τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 ξεκινά πλέον μια νέα εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση και το μέλλον του Δήμου Λέσβου η Μυτιλήνης η Καλλονής αν τελικά σπάσει ο δήμος.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ζαφειρίου μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του μιλάει αποκλειστικά στο LesvosPost σε μια πρώτη συνέντευξη γνωριμίας με τον ίδιο και τις βασικές αρχές του προγράμματος του......

Ο επικεφαλής του συνδυασμού  "Η Λέσβος όπως της Αξίζει"  ανοίγει τα χαρτιά του και απαντάει ευθέως  σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβάλαμε!!

***Η συνέντευξη του κ. Παναγιώτη Ζαφειρίου δόθηκε αποκλειστικά στο LesvosPost. Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά συνεντεύξεων που θα ακολουθήσουν με όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου η των Δημων και γενικώς με όλους εκείνους τους ανθρώπους που θα διεκδικήσουν την ψήφο των συνδημοτών μας στις εκλογές του Μαΐου του 2019 και θα θελήσουν να φιλοξενηθούν στις σελίδες της ιστοσελίδας μας

Η συνέντευξη δόθηκε στον δημοσιογράφο δ/ντη του LesvosPost Στεφάνου Γεώργιο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Ερώτηση: κ. Ζαφειρίου γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να θέσετε υποψηφιότητα για τον Δήμο Λέσβου, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά, ότι σήμερα ο Δήμος μας έχει να αντιμετωπίσει πλείστα προβλήματα, πολύ περισσότερα από κάθε άλλη φορά;

Απάντηση: Η υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Λέσβου, είναι μια επιθυμία μου που δημιουργήθηκε σταδιακά μέσα από την ενεργή μου ενασχόληση με τα κοινά και την συνολική προσφορά μου τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω λοιπόν, ότι πλέον η ενασχόλησή μου αυτή μετατράπηκε σε επιθυμία, που ωρίμασε την πιο κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να συνεχίσω να προσφέρω στο Δήμο μας, ιδιαίτερα τώρα που αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων. Θεωρώ και πιστεύω, ότι ο Δήμος είναι πρόσωπα και άνθρωποι, που αγαπούν τον τόπο τους, που οραματίζονται ένα μέλλον καλύτερο για όλους και όχι για τους λίγους και που θέλουν να δουλέψουν για το κοινό όφελος. Είναι λοιπόν τώρα η καταλληλότερη στιγμή για εμένα να βγουν μπροστά εκείνοι, που δέχονται να παλέψουν με τα προβλήματα του τόπου μας, παρά να μείνουν στην άκρη και να προβληθούν αργότερα, όταν θα έχει πια κοπάσει η θύελλα.
Ο Δήμος μας έχει ανάγκη κυρίως από νέους ανθρώπους, αδέσμευτους από κομματικές γραμμές, ανθρώπους που ταλανίζονται και οι ίδιοι από προβλήματα της καθημερινότητας και που δέχονται να συστρατευθούν μαζί μας για να ασχοληθούν με την βελτίωση ή και την επίλυση των προβλημάτων αυτών, τα οποία διαρκώς κάνουν τη ζωή των δημοτών μας δύσκολη και κουραστική.
Ο δικός μου συνδυασμός έχει τίτλο Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ και από τον τίτλο αυτό καταλαβαίνει κανείς, ότι η Λέσβος και οι δημότες της αξίζουν οπωσδήποτε ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους



Ερώτηση: κ. Ζαφειρίου γιατί οι δημότες της Λέσβου να επιλέξουν εσάς ως επόμενο Δήμαρχο και όχι κάποιον από τους αντιπάλους σας;

Απάντηση: Αρχικά θέλω να υπογραμμίσω, ότι σέβομαι κάθε αντίπαλό μου που συμμετέχει στην εκλογική «κούρσα» για τον Δήμο Λέσβου. Από εκεί και πέρα τα όπλα μου σε αυτή τη μάχη είναι τα πρόσωπα, οι στενοί συνεργάτες μου και γενικά όλο το δυναμικό του συνδυασμού, το οποίο επέλεξα με πολλή προσοχή και πάντα με γνώμονα την επιθυμία τους να προσφέρουν στο σύνολο, εφόσον και οι ίδιοι οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για το νησί μας.
Για το λόγο αυτό έχουμε καταρτίσει βήμα-βήμα ένα πρόγραμμα με αφορμή εκείνα τα προβλήματα της Λέσβου, τα οποία οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είτε απέτυχαν να επιλύσουν ή αδιαφόρησαν και δεν ασχολήθηκαν με αυτά. Βάζοντας ως προτεραιότητά μας τους δημότες μας και τα προβλήματά τους, επιθυμούμε να επιτύχουμε μια συνολική αλλαγή της τωρινής εικόνας της Λέσβου –γεγονός που αφορά όχι μόνο στην εσωτερική αλλά και εξωτερική της εικόνα- ξεκινώντας από τα απλά καθημερινά προβλήματα, μέχρι και τα πολύ σοβαρά, είτε αυτά αφορούν ένα ενιαίο δήμο είτε δύο ή περισσότερους. Βέβαια το «σπάσιμο» του Δήμου είναι μια άλλη συζήτηση, που θα ήθελα να την κάνουμε, εφόσον αυτό εν τέλει πραγματοποιηθεί.

Ερώτηση: κ. Ζαφειρίου μετά την παρουσίαση του υποψηφίου δημοτικού συνδυασμού σας τοπικά αλλά και αθηναϊκά ΜΜΕ σχολίασαν, ότι κατά τη διάρκεια αυτής είχατε «σκόνη» Χρυσής Αυγής. Δηλαδή, ότι άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή παραβρέθηκαν στην παρουσίασή σας. Τί απαντάτε σε αυτό;

Απάντηση: Αρχικά ευχαριστώ αυτά τα ΜΜΕ για τη δωρεάν διαφήμιση, χωρίς να την έχω ζητήσει. Είμαι όμως ήδη πεπεισμένος, ότι το ατυχές σχόλιο αυτό έγινε εντελώς στοχευμένα από συγκεκριμένα ΜΜΕ, που ακολουθούν επίσης συγκεκριμένη κομματική γραμμή. Σας επαναλαμβάνω λοιπόν και πάλι, ότι ο δικός μας υποψήφιος συνδυασμός αφενός μεν είναι αδέσμευτος και ανεξάρτητος από κόμματα, αφετέρου δε, δεσμεύεται από πρόσωπα με όραμα και όρεξη να προσφέρουν στον τόπο. Είναι βέβαιο πως τα πρόσωπα αυτά έχουν τη δική τους κομματική προτίμηση, ίσως και διαδρομή. Αυτό όμως δεν τα εμποδίζει να προσφέρουν, εφόσον το επιθυμούν και έχουν την ικανότητα, προς όφελος της Λέσβου. Εμείς το έχουμε ξαναπεί. Κομματικές ταμπέλες δεν τοποθετούμε σε κανένα. Αυτά είναι πρακτικές άλλων και δεν μας αγγίζουν. Επίσης αυτονόητο είναι, ότι έχουμε την απαίτηση να μην τοποθετούν κομματικές ταμπέλες στο δικό μας συνδυασμό.



Ερώτηση: Με αφορμή την παρουσία σας στη Συνέλευση κατοίκων Παναγιούδας, Αφάλωνα, Παμφίλων και Μόριας και την τοποθέτησή σας περί επιστροφής των δημοτικών ακινήτων (Καρά-Τεπέ), πώς προτίθεστε να χειριστείτε το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού;

Απάντηση: Όπως προείπα και την ημέρα της παρουσίασης του συνδυασμού μας, προτίθεμαι να διεκδικήσω την επιστροφή των δημοτικών ακινήτων –συμπεριλαμβανομένου και του Καρά-Τεπέ- τα οποία λειτουργούν ως δομές φιλοξενίας, χωρίς την συγκατάθεση των δημοτών, οι οποίοι στερούνται εν τοις πράγμασι τη χρήση τους. Μην ξεχνάτε, ότι στην περιοχή Καρά-Τεπέ λειτουργούσε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, προτού μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας προσφύγων. Εμείς επιθυμούμε, όπως άλλωστε και οι δημότες μας, την επαναλειτουργία του.
Από εκεί και πέρα σας δηλώνω ειλικρινώς, ότι η τοπική πολιτική γραμμή που ακολουθείται στο μεταναστευτικό ζήτημα, θα αλλάξει και το τονίζω αυτό για να το καταλάβουν όλοι. Σεβόμαστε απόλυτα κάθε πρόσφυγα, που εισέρχεται παράτυπα στο νησί μας και μέλημα μας είναι να τον μεταχειριστούμε με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και εκείνων του ήδη υφισταμένου νομικού πλαισίου, που διέπει το ελληνικό δίκαιο. Όμως όλα αυτά θα πρέπει να ισχύουν σε πλήρη αρμονία και όχι εις βάρος της καθημερινότητας των δημοτών μας, είτε αυτοί είναι κάτοικοι Μόριας ή Μυτιλήνης ή Μήθυμνας κ.λ.π. Δεν θα επιτρέψουμε τη Λέσβο μας να μετατραπεί σε μια απέραντη δομή φιλοξενίας προσφύγων προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κομματικών γραμμών και συμφερόντων, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν συμπλέουν με το συμφέρον των δημοτών μας. Η Λέσβος χαρακτηρίζεται ως νησί της αλληλεγγύης, αλλά παράλληλα και ως νησί αποθήκης ψυχών και αυτό θα πρέπει να πάψει να ισχύει.
Θα πρέπει λοιπόν να εφαρμοστεί κατά τη γνώμη μας -και θα το απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση και το Ευρωκοινοβούλιο- η ταχύτερη αξιολόγηση των αιτημάτων ασύλου των προσφύγων, που εισρέουν στη Λέσβο, ούτως ώστε να επιτευχθεί η άμεση και πολλά υποσχόμενη από κυβερνητικά χείλη αποσυμφόρηση του νησιού. Παράλληλα θα εφαρμοστεί από πλευράς μας η νομοθεσία του 2012, όπως αυτή ψηφίστηκε και ίσχυσε επί υπουργίας κ. Δένδια σε συνδυασμό με τον αυστηρότερο έλεγχο των ΜΚΟ, αποκλείοντας ενδεχόμενη ασυδοσία στον τρόπο δράσης και λειτουργίας τους, με σκοπό οι ίδιες να λειτουργούν εντός των πλαισίων του νόμου, δίχως να αντικαθιστούν τον κρατικό φορέα.



Στεφάνου: κ. Ζαφειρίου σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία, αναμένοντας να δούμε τις υποσχέσεις σας προς τους δημότες μας να πραγματοποιούνται.

Ζαφειρίου: Εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και το χρόνο σας.

Σημείωση: *Η προβολή παρατάξεων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Το LesvosPost.com ένα από τα λίγα ανεξάρτητα ΜΜΕ της Λέσβου προβάλλει έπειτα από συμφωνία κάθε παράταξη και υποψήφιο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προβάλλοντας τον υποψήφιο η την παράταξη συμμεριζόμαστε τις απόψεις και τις πολιτικές ιδεολογικές πεποιθήσεις κάθε παράταξης.