Ημερολόγιο για παιδιά πρόσφυγες και την εκπαίδευση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου


Κάθε ημερολογιακός μήνας προβάλλει εικόνες με παιδιά πρόσφυγες, από το Κονγκό του 1943 έως το νηπιαγωγείο του Καρά Τεπέ στη Λέσβο το 2018

Αφιερωμένο στην εκπαίδευση των προσφύγων του χθες και του σήμερα είναι το ημερολόγιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου για το 2019, το οποίο φέτος εκδόθηκε με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Κάθε ημερολογιακός μήνας προβάλλει εικόνες με παιδιά πρόσφυγες στη διάρκεια της πρόσφατης ιστορίας, από το Κονγκό του 1943 έως το νηπιαγωγείο του Καρά Τεπέ στη Λέσβο το 2018.
Η Ύπατη Αρμοστεία διέθεσε 600 ημερολόγια, τα οποία θα παραδοθούν σε όλα τα σχολεία και τις υπηρεσίες εκπαίδευσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

«Η εκπαίδευση και η γλώσσα συμβάλλουν στην προσέγγιση των λαών αλλά και των πολιτισμών στην πολυπολιτισμική κοινωνία μας. Ταυτόχρονα, η εκπαίδευση του παιδιού αποτελεί ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Κατοχυρώνεται δε νομικά τόσο από το Σύνταγμα, όσο και από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού», τόνισε ο Αριστείδης Καλάργαλης, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου με αφορμή την έκδοση του ημερολογίου.

Πηγή tanea.gr