Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λέσβος- Το αίτημα του δήμου στην Περιφέρεια


Αίτημα να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα υποβάλει σήμερα στην Περιφέρεια ο δήμος Λέσβου


Αίτημα να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα υποβάλει σήμερα στην Περιφέρεια ο δήμος Λέσβου καθώς καθημερινά διαπιστώνονται μικρής έκτασης μεν πολλές δε ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές των προηγούμενων ημερών, δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καρασάβας. Πλημμυρισμένες εκτάσεις που δημιουργήσαν προβλήματα σε σπίτια και υπόγεια σπιτιών, κυρίως στο Λεκανοπέδιο  Καλλονής, στη Θερμή και στη Γέρα, ζημιές σε περιφερειακά έργα υποδομών σε περιφερειακούς δρόμους και μικρά γεφύρια και φυσικά στο αγροτικό δίκτυο που έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία. Το αίτημα θα αφορά ολόκληρο το νησί και υποβάλλεται προκειμένου και οι ιδιοκτήτες που υπέστησαν ζημιές να τύχουν αποζημίωσης αλλά και ο δήμος να εξασφαλίσει κονδύλια και να επιταχύνει διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές.

Προβλήματα από εισροή υδάτων παρουσιάστηκαν και στο 5ο γυμνάσιο Μυτιλήνης όπου τα νερά δημιούργησαν πρόβλημα στο λέβητα του καλοριφέρ του σχολείου, στα λυόμενα του μουσικού σχολείου αλλά και στον Πολιχνίτο ενώ μικρότερα προβλήματα αναφέρονται και από άλλα σχολεία του νησιού.

Οι αγρότες στην Ανεμώτια συγκέντρωσαν υπογραφές οι οποίες υποβλήθηκαν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να αποκατασταθεί το κατεστραμμένο αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής τους και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χωράφια και στις δουλειές τους ωστόσο μιλώντας στο σταθμό μας ο Αντιδήμαρχος Αυτεπιστασίας Γιάννης Αμπουλός , ο οποίος ασχολείται και με την αγροτική οδοποιία τόνισε ότι «εκτεταμένα είναι τα προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο σε όλο το νησί αλλά με αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν μπορούμε να κάνουμε καμία παρέμβαση. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή να στεγνώσουν τα εδάφη» . Προβλήματα από τη βροχή και στους δρόμους της Μυτιλήνης και χθες δύο συνεργεία του δήμου έκλειναν τρύπες  σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Μυτιλήνης.


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ