Και επίσημα υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου η Μυτιλήνης ο Στρατής Κυτελης- Η δήλωση του


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητοί μου δημότες και συνδημότισσες εύχομαι σε όλους και όλες το 2019 να είναι έτος ειρήνης και δημιουργικότητας για το νησί μας.

Από το έτος 1990 δίνω το παρόν στην αυτοδιοίκηση του τόπου μας, προσφέροντας, με αφοσίωση, τις υπηρεσίες μου για την πρόοδο του. Παράλληλα και ως γιατρός βρίσκομαι καθημερινά κοντά σας.

Η πολιτική ιδεολογία μου ξεκάθαρη. Πιστός στα δημοκρατικά ιδεώδη, στις ανθρωπιστικές αρχές και στις παραδόσεις τις πατρίδας μας, σεβόμενος όμως πάντα και την ελεύθερη έκφραση της διαφορετικότητας.

Έτσι πιστεύω, ότι τυγχάνω της εκτίμησης και του σεβασμού, όσων είχαν και έχουν διαφορετική θεώρηση των πράγματων.

Σήμερα η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Λέσβος, διέρχεται μια παρατεταμένη κρίση.
Κρίση οικονομική, πολιτική και κυρίως αξιακή. Κρίση, που επέτειναν συσσωρευμένα άλυτα προβλήματα, τα οποία οδήγησαν, αναπόφευκτά σε αδιέξοδα.

Η Ιδεοληπτική και ως εκ τούτου αναποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος είχε ως συνέπεια τη δυσφήμιση του νησιού μας και το οικονομικό μαρασμό του.

Αδιαπραγμάτευτη θέληση μου είναι να αντιστραφεί αυτή η δυσμενής κατάσταση και να οδηγήσω το νησί μας σε θεσμική αναβάθμιση και οικονομική ανάπτυξη σε συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς του τόπου μας.

 Έτσι σήμερα επίσημα ανακοινώνω την εδώ και καιρό εκφρασμένη θέληση μου να υπηρετήσω την αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος Λέσβου και αν διασπαστεί αυτός, κάτι που το εύχομαι, αφού θα εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, ως δήμαρχος του νέου Δήμου Μυτιλήνης. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η διακήρυξη του συνδυασμού μου, το έμβλημα του, οι προγραμματικές μας θέσεις και τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Με εκτίμηση και αγάπη,
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ