Στην τελική ευθεία η Αναβάθμιση της Ακαδημίας και έργα οδοποιίας από τον Δήμο Λέσβου στη Μυτιλήνη


Στην τελική ευθεία μπαίνουν δύο ακόμη έργα του Δήμου Λέσβου.


Το πρώτο αφορά την Αναβάθμιση του Σχολικού Συγκροτήματος της Ακαδημίας, στη Μυτιλήνη, προϋπολογισμού 2.590.000 Ευρώ (με ΦΠΑ), με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για την εκτέλεση του ορίζεται στις 30 Ιανουαρίου 2019 και στις 5 Φεβρουαρίου 2019, θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας θα γίνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες με βάση όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Στόχος –  σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαρό - είναι η αποκατάσταση της λειτουργικότητας του σχολείου, την αναβάθμιση των συνθηκών και της ασφάλειας της καθημερινότητας της σχολικής ζωής για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το δεύτερο έργο του Δήμου Λέσβου, αφορά πλακοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις οδών της πόλης της Μυτιλήνης.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για την εκτέλεση του ορίζεται στις 28 Ιανουαρίου 2019 και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, θα γίνουν πλακοστρώσεις των οδών: Βουτσινά, Λέοντος Σοφού, Αλ. Πάλλη στην περιοχή του Ακλειδιού και στην οδό της περιοχής του Χάλικα από το ύψος του Δεσποτικού έως περίπου τη συμβολή των οδών Βοστάνη και Παρασκευαϊδη. Τέλος, η οδός Χατζηγρηγόρη που είναι ιδιαίτερα ανηφορική θα στρωθεί με σκυρόδεμα τεχνοτροπίας «χτενιστού», αποκτώντας αντιολισθηρή επιφάνεια για την απρόσκοπτη και ασφαλέστερη διέλευση οχημάτων και πεζών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 508.000 Ευρώ (με ΦΠΑ), και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λέσβου.

«Με τις πλακοστρώσεις και τις τσιμεντοστρώσεις αλλάζει ριζικά η εικόνα σε δρόμους που η φθορά του χρόνου είχε αφήσει έντονα τα σημάδια της. Με τις παρεμβάσεις που έγιναν ή βρίσκονται στην τελική φάση υλοποίησης από το Δήμο Λέσβου αναβαθμίζεται ουσιαστικά η ποιότητα ζωής των πολιτών. Παράλληλα, σημαντικά έργα, μικρά και μεγάλα, έγιναν, βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζεται να γίνουν στον τομέα της αναβάθμισης της σχολικής στέγης, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, με στόχο ασφαλείς και παιδαγωγικά άρτιους σχολικούς χώρους», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.