Πολιτικό σαλόνι: «Πως την….πάτησε ο Στρατής»





ΣΤΡΑΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ. Μην νομίζετε ότι προβλήματα και μουρμούρες υπάρχουν στα …. παλαιά κόμματα. Στο ….καινούργιο κόμμα να δείτε τι γίνεται. Διότι υποσχέθηκαν στον Στρατή Ζαφείρη ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης και ο άνθρωπος υπέβαλλε ως όφειλε την παραίτηση του από Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Βιομηχανίας.  Έλα ντε όμως που τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως τα υπολόγιζε. Διότι στη διαδρομή ενέσκηψε Γιάννης Σπιλάνης, το θέμα τέθηκε στην εδώ Νομαρχιακή, έγινε ψηφοφορία και ήλθαν ισόπαλοι 9-9 !!!

Τα … πέναλτι δόθηκαν στην Αθήνα όπου ο Σκουρλέτης υποχώρησε μπροστά στο εορταζόμενο σήμερα Φώτη Κουβέλη ο οποίος απαίτησε Σπιλάνη. Λογικό άλλωστε αφού και οι δύο στο πάλαι ποτέ ΔΗΜΑΡ,  είχαν φάει μαζί ψωμί κι αλάτι με δεξιούς και πασόκους. Παρεμπιπτόντως βέβαια ο εορταζόμενος αύριο Γιάννης διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής. Έτσι λοιπόν χρίστηκε επικεφαλής κι απέξω ο Ζαφείρης.

Τώρα που έμεινε στα κρύα του λουτρού, σκέπτεται στην περίπτωση που σπάσει ο Δήμος,  να κατέβει ως υποψήφιος του νέου Δήμου μια και η καταγωγή του είναι  από Νάπη. Θα έχει βέβαια και τη συμπαράσταση του άλλου Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Νίκο Φράγκου που κατάγεται από τον Πολιχνίτο ο οποίος θα … παραχωρηθεί στον νέο Δήμο. Εάν βέβαια τελικά σπάσει. .Τώρα με τον Βέρρο  απέναντι του  τα πράγματα για τον Στρατή Ζαφείρη δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Αλλά βέβαια άλλο είναι το ζητούμενο. Να δώσει παρών…

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ. Ο Βερρος με άψογο ντύσιμο συνεχίζει τις διαβουλεύσεις και ζυμώσεις με φίλους αλλά κι αντιπάλους. Το πρόβλημα του δεν είναι εάν θα εκλεγεί Δήμαρχος του νέου Δήμου κάτι για το οποίο θεωρείται από πολλούς ως φαβορί. Το πρόβλημα του είναι  τι θα κάνει εάν δεν σπάσει ο Δήμος. Με ποιόν θα πάει τότε; Και τι ρόλο θα έχει; Και κυρίως ποιους θα πληγώσει;  Εκτός να βγει λαγός στον Δήμο και  δώσει τη λύση. Στην Φώτο δίπλα ο Βέρρος περιμένοντας ν΄ αρχίσουν τα όργανα. Των εκλογών….


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΒΕΤΖΑΣ Στελέχη του πράσινου στρατοπέδου έσπευσαν να μας διορθώσουν για το σχόλιο μας σχετικά με τις προθέσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου. Μας διαβεβαίωσαν μάλιστα ότι θα κατέβει με τον συνδυασμό του Μιχάλη Μαμάκου. Αν έτσι προς τι η ανασφάλεια τους και η σπουδή τους να μας διαψεύσουν; Ας μας διαψεύσουν τα γεγονότα! Άλλωστε έτσι όπως πάνε τα πράματα, μέχρι ν΄  ανακηρυχτούν κι επίσημα  οι υποψηφιότητες, θα έχουν να δουν τα ματάκια μας ουκ ολίγα. Πάντως αναμφισβήτητα  ο Παναγιώτης Προβέτζας είναι ένα γερό χαρτί που σαφώς τον θέλουν όλοι. Γιατί λοιπόν να μην γίνεται το μήλον της έριδος;

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ   Θα πρέπει όμως να έχουν υπόψη πρωτίστως  τα γερά χαρτιά,  ότι το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί να λειτουργήσει και ως λαιμητόμος τους! Διότι παλαιότερα τα δυνατά ονόματα  πήγαιναν συνήθως στους δύο επικρατέστερους συνδυασμούς και οι περισσότεροι, εύκολα ή δύσκολα εκλέγονταν. Τώρα όμως με την απλή αναλογική, η σταυροδοσία των υποψηφίων θα γίνει με κανόνες ροντέο! Και το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα θα είναι «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!  Διότι η απλή αναλογική ωθεί εκ των πραγμάτων την δημιουργία πολλών συνδυασμών που αφαιρούν όμως έδρες από τους ισχυρούς. Έτσι οι εκλεγόμενοι ανά δημοτική περιφέρεια αφενός μεν μειώνονται λόγω του επικείμενου σπασίματος και αφετέρου ο καθένας θα έχει την δυνατότητα να εκλέγεται όχι με την συμμετοχή του σε συνδυασμό αλλά με την δημιουργία δικού του συνδυασμού! Ο οποίος βέβαια θα λειτουργεί στην απόσπαση ενός ή δυο εδρών.  Το ίδιο βέβαια θα ισχύσει και στην Περιφέρεια όπου επίσης κι εκεί θα γίνει χαμός με τα δυνατά ονόματα που θα βρεθούν να δίνουν μάχη για 2-3 θέσεις, άντε 4! Όλα αυτά βέβαια θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητά όσο πλησιάζουν οι εκλογές και εμφανίζονται οι συνδυασμοί.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Καλά καλά δεν επέστρεψε στην Αθήνα και άρχισε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στο αντικείμενο μάλιστα που ξέρει και παίζει καλά. Τα δικαστικά. Θέμα τι άλλο βέβαια η NOVARTIS και όλα όσα εξελίσσονται γύρω από αυτήν την δυσάρεστη αλλά και περίεργη ιστορία. Ετσι λοιπόν φιλοξενήθηκε στον Alpha και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή όπου ο βουλευτής Λέσβου εξέθεσε τις απόψεις του


ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Κόβει την Τετάρτη το πρωί την πίτα της Περιφέρειας. Για να δούμε πόσοι και ποιοι θα πάνε από την Νέα Δημοκρατία. Αλλά κυρίως ποιοι ΔΕΝ θα πάνε!



ΚΟΥΙΖ

Σε ποιόν πολιτιστικό παράγοντα του τόπου ανήκει αυτό το πανέμορφο σκυλί;