Στις 3 Φεβρουαρίου ξανά οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης


μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου


Επαναλαμβάνονται στις 3 Φεβρουαρίου, οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του και σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε την εκλογή κατά τη διαδικασία της 26ης Νοεμβρίου 2017.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ελήφθη μετά από προσφυγή του δευτέρου σε ψήφους υποψηφίου προέδρου Νίκου Βλουτέλλη κατά της εκλογής του Δημήτρη Καλλία καθώς αυτός όπως υποστηρίχθηκε δεν είχε δικαίωμα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα γιατί είχε ήδη δυο συνεχόμενες θητείες στην ίδια θέση.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους υποψήφιους προέδρους ξεκίνησε στις 29 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βλουτέλλης, διαφωνώντας με τη διαδικασία των νέων εκλογών που επέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο και θεωρώντας ότι η διαδικασία θα έπρεπε να επαναληφθεί με μόνο υποψήφιο αυτόν, ετοιμάζεται να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, την επομένη κιόλας μέρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα της Μυτιλήνης "Δημοκρατής": "Θεωρώ και μπορώ άρτια να το τεκμηριώσω νομικά, ότι η διαδικασία των εκλογών, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία να πραγματοποιηθεί, δεν ευσταθεί και δεν είναι νόμιμη. Δεν θα είμαι υποψήφιος σ' αυτές τις εκλογές, επειδή αν το κάνω θα είναι σαν να νομιμοποιώ τη διαδικασία, που θεωρώ παράνομη κι έτσι δεν θα μπορώ να προσφύγω μετά τις εκλογές, στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, που θα συνεδριάσει μέσα σε δύο εβδομάδες".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ