Με ηλιοφάνεια και πλήθος κόσμου ο εορτασμός τον Θεοφανίων σε Χαραμιδα και Σκάλα Λουτρών (ΦΩΤΟ)


Με την παρουσία πλήθος κόσμου καθώς και των τοπικών αρχών της Λέσβου

Με απρόσμενη λιακάδα, με τσουχτερό κρύο και με την παρουσία του αντιδημάρχου αυτεπιστασίας του Δήμου Μυτιλήνης κ. Αμπουλού Ιωάννη, του συντονιστή δικτύου κοινοτήτων κ. Προκόπη Σινάνη, του προέδρου της τοπικής μας κοινότητας κ. Μαμώλη Βασίλη, του προέδρου του Αετού Λουτρών κ. Σπανού Νικολάου, του κ. Δημήτρη Μπουρνού εκ μέρους του Συλλόγου αιμοδοτών Μυτιλήνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρών «Το Λιοστάσι» και του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι», πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στην προβλήτα του Αγίου Γεωργίου στη Σκάλα Λουτρών και εν συνεχεία  στη Χαραμίδα.
 
 Μετά το  πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λουτρών, όλο το εκκλησίασμα ξεκίνησε για τον αγιασμό των υδάτων στην προβλήτα της Σκάλας Λουτρών όπου διαβάστηκε το ευαγγέλιο πάνω στην εξέδρα που γι αυτό το σκοπό είχε στηθεί και μόλις ο ιερέας είπε το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…»  τρεις νεαροί, αλλά και θαρραλέοι κολυμβητές βούτηξαν στα κρύα νερά του κόλπου Γέρας.     

Αυτός που έπιασε πρώτος τον Σταυρό τον οποίο και ανέσυρε στην επιφάνεια, ήταν ο Άκης Κολέας από την Σκάλα Λουτρών, ο οποίος έλαβε και το δώρο του από τον πρόεδρο των Λουτρών, το οποίο ήταν μία χειροποίητη εικόνα του Αγίου Νικολάου. Αμέσως μετά το Τοπικό Συμβούλιο Λουτρών έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα προσφέροντας συγχρόνως και από ένα ποτό στους παρευρισκόμενους. Το φλουρί εδώ έπεσε στην κ. Θεοδώρα Γκλάβα η οποία παρέλαβε το δώρο της που ήταν μια εικόνα της Παναγίας.
   
 Μετά τον Αγιασμό των υδάτων που έγινε στη Σκάλα Λουτρών ο ιερέας και οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους, ξεκίνησαν για να παρευρεθούν στον Αγιασμό των υδάτων στην Χαραμίδα όπου περίμεναν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, καθώς και αρκετοί Μυτιληνιοί.
    
Η καθιερωμένη τελετή πραγματοποιήθηκε και εδώ χωρίς προβλήματα και τον Σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα ο νεαρός Ταξιάρχης Γκαγκάνης μαζί με τον κ. Σωτήρη Μαμουνή. Αμέσως μετά ακολούθησε το κόψιμο της βασιλόπιτας των κατοίκων της περιοχής και το σχετικό κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Και του χρόνου με υγεία.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΛΟΥΤΡΑ, ΧΑΡΑΜΙΔΑ