Πολιτικό σαλόνι: «Τα πράσινα άλογα…..»




ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΒΕΤΖΑΣ Πότε μιλούσαμε για την μεταγραφή Μάκη Αξιώτη  στον συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου; Σήμερα όμως μιλάμε για τον ενδεχόμενο καθόδου του γνωστού γιατρού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ με τον συνδυασμό της νυν Περιφερειάρχη. Σε παρέα του ο Μιχάλης Σκουρκέας διορισθείς επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στην Λέσβο, θεωρεί ότι δεν θα κατέβει. Έλα ντε όμως που κανείς δεν στοιχηματίζει σ΄ αυτό το δεδομένο! Όλα τα πράσινα στελέχη είναι κουμπωμένα και απλώς περιμένουν τις αποφάσεις του. Κάποιοι σταυροκοπιούνται, κάποιοι θεωρούν ότι και να κατέβει μικρή ζημιά. «Και καλά πόσους ψήφους μπορεί να μεταφέρει σε δεξιό ψηφοδέλτιο;» αναρωτιούνται. Μόνο που οι τελευταίοι ξεχνάνε ότι οι ετικέτες έπεσαν και ο καθείς τραβά το δικό του, ενίοτε μοναχικό, δρόμο. Και ο γιατρός Προβέτζας, πρόεδρος μάλιστα του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και ψήφους παίρνει και φίλους πολλούς έχει και κλίμα θα δώσει στο ψηφοδέλτιο της Χριστιάνας. Αρκεί βέβαια να κατέβει και να μην κάτσει στην άκρη όπως έχει πει ο ίδιος σε φίλους του.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ Συνεχίζει ακάθεκτος διαβουλευόμενος  τον σχηματισμό του δικού του συνδυασμού για τον οποίον τρέφει ιδιαίτερες φιλοδοξίες μια και θα συμπεριλαμβάνει και πρόσωπα εκτός ΠΑΣΟΚ. Όπως π.χ. του Δημήτρη Βαρβαγιάννη με τον οποίον έχουν καλή χημεία. Στην σχετική φώτο τους βλέπετε δίπλα δίπλα στο Γηροκομείο Πλωμαρίου. Ήδη κατεβαίνει συχνά στην Μυτιλήνη και συναντάτε με γνωστά πράσινα στελέχη. Όπως με τον Γιάννη Βατό με τον οποίον εθεάθησαν σε κεντρική καφετέρια να συζητούν. Όχι βέβαια για το ματς Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού αλλά για το ντέρμπι με τον Κύτελη. Εκτός εάν τους την κάνει ο Σπύρος Γαληνός οπότε όλα τα δεδομένα αλλάζουν. Διότι τώρα με τον Κύτελη όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Ακόμα και την δημαρχία!




ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ. Αυτός ουδόλως ανησυχεί! Έριξε μια κανονιά ότι θα κατέβει για Δήμαρχος, κάποιοι τσίμπησαν, κάποιοι ανησύχησαν. Εκείνος πάντως διάγει βίον …καπιταλιστικόν δεδομένου ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ του Τράμπ προκειμένου όχι βέβαια να συναντήσει τον Πρόεδρο και την Μελανία. Απλώς να περάσει τις διακοπές του με την κόρη του και μακριά από τα δικά μας μικρά κι αλλότρια προβλήματα….


ΑΙΣΧΟΣ. Η νομοθετική πράξη του Αίσχους. Οι Ύπατοι Τοποτηρητές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου θα συστήσουν ειδική υπηρεσία, η οποία θα υπολογίζει τον αριθμό των μεταναστών ανά νησί. Αν ο αριθμός είναι αυξημένος και τους ικανοποιεί θα συνεχίσει να υφίσταται ο νησιωτικός ΦΠΑ. Αν αντίθετα κάποιο νησί δεν είναι υπερπλήρες, οι κάτοικοι θα τιμωρούνται με αύξηση στο φόρο που αποδίδουν κατά 7 μονάδες.




ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Μπορεί να πέρασε τις γιορτές μακριά μας, αλλά βρήκε τρόπο να μας έχει κοντά του. Δημιούργησε fb. Και το έφτιαξε μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων του! Στις 29 Δεκεμβρίου. Οσονούπω τον βλέπω να κάνε chat με τους φίλους του. Αυτό κακό δεν είναι. Μόνο να μην ξεχάσει τους φίλους του στο γνωστό προποτζίδικο γιατί αυτοί δεν καταλαβαίνουν από chat και άλλα τέτοια….


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ο γαλάζιος βουλευτής πάλι έκανε εδώ τις διακοπές του, γύρισε στα χωριά, είδε τους φίλους του, … ζύμωσε τους συνεργάτες του, πήγε σε γάμους και κηδείες, έφαγε καλά και λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα, έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα με τους συνεργάτες στο εδώ πολιτικό του γραφείο. Εξού και η σχετική φωτογραφία. Όλα αυτά ενόψει της άφιξης Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λέσβο στις 27 Ιανουαρίου όπου για τελευταία φορά θα προσπαθήσει να περάσει τον Κώστα Μουτζούρη ως τον πλέον ικανό υποψήφιο Περιφερειάρχη. Στη συνέχεια βέβαια όλοι στα μαντριά τους…




ΚΟΥΙΖ: 

Ποιο  γνωστό Νεοδημοκρατικό στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, τον βλέπουν με μισό μάτι επειδή δεν πήγε να ψηφίσει στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ;