Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα ζητούν από την Μέρκελ να επισκεφθεί τη Λέσβο



Ανοιχτή επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ - με αφορμή την επίσκεψή της στην Αθήνα - για τη δραματική κατάσταση με τους μετανάστες στη Μυτιλήνη έστειλαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.


«Κυρία Μέρκελ επισκεφτείτε τη Λέσβο» είναι ο τίτλος της επιστολής που υπογράφει η νοσηλεύτρια Κορντούλα Χέφνερ.

Στην επιστολή η οργάνωση προσκαλεί τη Γερμανίδα Καγκελάριο να επισκεφτεί τα νησιά που δοκιμάζονται από το προσφυγικό προκειμένου να διαπιστώσει η ίδια τις κακές συνθήκες διαβίωσης. «Μπορείτε να φανταστείτε ένα νεογέννητο να ζει σε σκηνή σε χειμωνιάτικες θερμοκρασίες; Μπορείτε να φανταστείτε ανθρώπους να περπατούν με καλοκαιρινές σαγιονάρες με αυτό τον καιρό;» αναφέρεται στην επιστολή.

Η συντάκτης της επιστολής περιγράφει τα καθημερινά περιστατικά νοσηλείας παιδιών με λοιμώξεις του αναπνευστικού, διάρροιες, δερματικές παθήσεις και ψυχολογικά προβλήματα εκφράζοντας τη ντροπή που νιώθει για την κατάσταση που βιώνει.

Η επιστολή αυτή εστάλη την ίδια ημέρα που το υπουργείο Μετανασευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία για τις - αυξημένες κατά 40% σε σχέση με το 2017 - αφίξεις μεταναστών το 2018 στην Ελλάδα που ειδικά από τον Έβρο ήταν αυξημένες κατά 248% σε σχέση με το '17.

Ειδικά, δε, στη Μόρια, σε έναν χώρο που ήταν προορισμένος για να ζουν 3.100 άνθρωποι, ζουν περίπου 5.700 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 1.800 παιδιά.

Πηγή newmoney.gr