Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων στην Μυτιλήνη


Οι δικηγόροι κατηγορούν συγκεκριμένη πρωτοδίκη για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της

Την άμεση απομάκρυνση πρωτοδίκη της Μυτιλήνης από τις αίθουσες των δικαστηρίων του νησιού ζητούν από τον Άρειο Πάγο οι δικηγόροι της Λέσβου και για το λόγο αυτό, από χθες, έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά τους...

Οι δικηγόροι κατηγορούν τη συγκεκριμένη πρωτοδίκη για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της, αλλά και για κακή συμπεριφορά απέναντι στους εμπλεκόμενους στις διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης, δικηγόρους και άλλους διάδικους.

Η απόφαση της διήμερης αποχής ελήφθη από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, ενώ την παράτασή της για αύριο Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή, την αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με παλιότερη απόφαση όποτε η συγκεκριμένη δικαστής θα ανέβαινε στην έδρα για να δικάσει, οι δικηγόροι δεν θα δεχόταν να παρασταθούν στις δίκες. Όπως, δε, έχει προταθεί, την Παρασκευή, σε περίπτωση μη αποδοχής του αιτήματός τους για απομάκρυνσή της, οι δικηγόροι της Μυτιλήνης πρόκειται να κηρύξουν αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους.

Η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους είχε ήδη ως αποτέλεσμα την αναβολή δεκάδων υποθέσεων, οι οποίες είχαν προγραμματισθεί να δικαστούν χθες, Τρίτη, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης. Πολλές ακόμα υποθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για αύριο Πέμπτη στο Τριμελές Πρωτοδικείο οδηγούνται κι αυτές σε αναβολή.

Πηγή newsit.gr