Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου..."Μπανάνες για συλλαλητήρια.." | Διαβάστε τις σημερινές μπανάνες


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλώς τα παιδιά. Φουριόζο έχει μπει το 2019, χαμός γίνεται και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερος μέχρι το καλοκαίρι.

Για πάμε:

+ Επιτέλους νίκη εύκολη και με μόνο θετικά για τον Αιολικό την Κυριακή. Εντάξει, η Κόρινθος ήταν τραγική, ομάδα τοπικού, αλλά πόσες φορές δεν την έχει πατήσει ο Αιολικός με τέτοιες ομάδες? Το ματς ήταν εύκολο, ο Στύλος έκανε και τις «δημόσιες σχέσεις» βάζοντας Λαλά και Καπταγιάννη θέλοντας να τους δείξει πως τους υπολογίζει και όλα κύλησαν εξαιρετικά. Ήρθε και η ισοπαλία στου Ζωγράφου και πολλαπλασίασε τα χαμόγελα στον Ταρλά. Μεταγραφές δύσκολα βλέπω πάντως να κάνει άλλες η ομάδα. Άντε κανά Γιουκαρή να πάρει και μέχρι εκεί. Εξάλλου με 8 παιχνίδια να απομένουν δεν έχει και νόημα να φέρεις παίκτη. Μέχρι να ρθει, να μπει στο κλίμα πάει, τέλειωσε το πρωτάθλημα. Πάντως η 2η θέση για να μην κρυβόμαστε είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το μόνο θετικό είναι πως έχεις εδώ μέσα και Ηλυσιακό και Πανθηραικό. Αλλά έχεις και Αγ. Ιερόθεο έξω, Αγ. Αναργύρους έξω, Αιγάλεω έξω, Καμάρι έξω. Δύσκολα… Πάντως προέχει αύριο να περάσεις στον τελικό του κυπέλλου. Γιατί ο Παπαλόπουλος δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Να το θυμάστε…



+ Αυτό που έπαθε ο Κουτρομπίλας προχθές στον Παπάδο ούτε στον εχθρό σου. Να κερδίζεις 3-0 μέχρι το 70 και να χάσεις. Και μιλάμε για μια ήττα που «πόνεσε» πολύ τους Γεραγώτες. Γιατί αν κέρδιζαν θα ήταν πρώτο φαβορί. Τώρα ξεκίνησαν τα προβλήματα και ήδη ένας παίκτης σήμερα κούνησε μαντήλι. Γενικά το κλίμα είναι βαρύ και δεν ξέρω αν θα έχουμε άλλες εξελίξεις.

+ Από την άλλη ο καραφλός είναι όχι απλά επτάψυχος. Κάτι παραπάνω. Εκεί που πήγαινε για συντριβή, κέρδισε και αν κάνει 1-2 προσθήκες στην άμυνα θα πάρει το πρωτάθλημα. Γιατί είναι και ο Σπανός που τα χει μπερδέψει εκεί στα Λουτρά. Και εκεί θα χουμε αποχωρήσεις αφού ο Πρόεδρος παίρνει παίκτες συνεχώς άρα κάποιοι θα φύγουν. Ή δεν θα ξανά παίξουν…

+ Πάντως ο Τζέκα την έκανε από την Αγ. Παρασκευή. Πήρε μια ελευθέρας από το συρτάρι, έβαλε και μια υπογραφή δική του και πήγε να παίξει στη Λάρισα. Και τρέχει τώρα ο Τομ να κάνει καταγγελίες για πλαστογραφία. Ας πρόσεχε όμως. Τότε που είχε φύγει στα κρυφά τον γύρισαν πίσω.

+ Από κει και πέρα ο Μεσότοπος πάει τρένο και νομίζω πως ο Γιακαλής αδικεί τον εαυτό του. Γιατί είναι από τους εξελίξιμους και πολύ καλούς προπονητές, αλλά χάνει στο ότι έχει νεύρα. Και δεν λέω για προχθές. Γενικότερα. Αν φτιάξει αυτό, θα κάνει καλά πράγματα. Έχει και το γονίδιο.

+ Ο Μουντανάρης όσο τρώει γκολ, τόσο παίρνει παίκτες. Τώρα έμαθα θα πάρει και άλλον από Πλωμάρι μεριά. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο Μητρέλλος, αλλά λογική σε αυτά που κάνει δεν βλέπω. Θα του πρότεινα να κρατήσει τα λεφτά για τον προεκλογικό του αγώνα εκεί στο Π. Φάληρο που θα πιάσουν και τόπο.



+ Τα φέσια σε προπονητές πάνε και έρχονται. Για αυτό οι πιο «έξυπνοι» τα παίρνουν όλα μπροστά και ξεμπερδεύουν. Καλύτερα να χρωστάνε αυτοί μετά παρά να τους τα χρωστάνε. Άλλαξαν οι εποχές…

+ Ο «Μέσι» ήρθε αλλά η ομάδα έχασε και δεν σώνεται. Στα χω πει Πρόεδρε, όσους και να φέρεις, θα σε κυνηγάνε οι «κατάρες» κάποιων που τους «πούλησες».

+ Τελικά ο «γάμος» Αετού – Βάλεση θα γίνει…. Έχουμε και εκλογές τώρα, όλα μετράνε…

+ Και μιας και είπα εκλογές. Τον Ψαρρόπουλο δεν τον είδα στην κοπή πίτας του Δήμου. Ολόκληρη θέση του έδωσε ο Γαληνός, έκανε άνω – κάτω την παράταξη για να του την δώσει και εκείνος να μην τον στηρίξει? Δεν νομίζω να είναι τόσο αχάριστος, ίσως ήταν άρρωστος. Λέω τώρα εγώ…

+ Ο Κυριάκος πάντως ήταν και ανέβηκε και στην… πίστα. Μόνο που δεν τον βλέπω να κατεβαίνει με τον Γαληνό. Και επειδή του χει υποχρέωση, δεν θα πάει και απέναντι. Είναι πολύ ηθικός ο Κυριάκος για να παίξει «βρώμικα» και αχάριστα.

+ Και μιας και είπα πίτα. Εκεί στην ΕΠΣΛ θα κόψετε πίτα φέτος? Πέρυσι στα 70 χρόνια που ήταν και οι επετειακές εκδηλώσεις σας, δεν κόψατε ούτε πίτα σουβλάκι. Φέτος?



+ Εγώ πάντως αυτό που δεν θέλω με τίποτα να χάσω είναι το δίδυμο των «έργων». Θα πρέπει οπωσδήποτε να κατέβουν Κατσαρός και Καρασάββας για να συνεχιστούν τα αθλητικά έργα στο νησί. Έτσι και αλλιώς τι ΠΑΣΟΚ, τι ΚΙΝΑΛ, τι ΣΥΡΙΖΑ. Τα έργα δεν έχουν κόμματα ούτε χρώματα. Να τελειώσουν και το κολυμβητήριο, να κάνουν και το Κλειστό στην Παναγιούδα, να «πρασινίσουν» και τα υπόλοιπα γήπεδα. Και ποιος ξέρει τι άλλο. Τι? Όχι?

+ Να ξέρετε πάντως ένα πράγμα. Θα εκλεγεί κάποια στιγμή ένας «κανονικός» άνθρωπος, με λογική και θα κάνει τα αυτονόητα και θα «ξεβρακώσει» όλους τους προηγούμενους. Γιατί με ελάχιστες εξαιρέσεις, τούτοι όλοι εδώ που βρίσκονται στα πράγματα, έχουν την λογική του παραλόγου και εξακολουθούν να χαρίζουν καθρεφτάκια. Και δεν είναι μόνο «πονηροί». Είναι και ανίκανοι. Ναι, ανίκανοι. Και όποιος έχει αμφιβολία και αντίρρηση, ντιμπέι που λέει και ο Αλέφαντος.

+ Αυτά για σήμερα. Και επειδή οι μέρες είναι πονηρές, μην ακούτε και μην πιστεύεται πολλά αν δεν τα δείτε…