Πολιτικό Σαλόνι:«Κυριάκος Μητσοτάκης. Βουλευτής Νομού Λέσβου;»… και άλλα πολλά



Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)


Σας είχαμε γράψει ότι υπάρχουν σκέψεις για κάθοδο στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Λέσβου από τους Δημήτρη Κουτσούμπα  και Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο καθένας βέβαια για τη δική του στρατηγική. Άλλωστε η δυνατότητα που δίνει πλέον ο εκλογικός νόμος να έχουν  οι πολιτικοί αρχηγοί το δικαίωμα να επιλέγουν τρείς εκλογικές περιφέρειες για να εκλεγούν, είναι ένα σημαντικό θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό έχει πέσει στο τραπέζι η σκέψη ώστε ο αρχηγός της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στον Νομό Λέσβου! Η πρόταση αυτή βεβαίως που έχει τις δικές της σκοπιμότητες,  επαυξάνεται ιδιαίτερα μάλιστα εάν οι εκλογές συμπέσουν με αυτές τις τοπικής αυτοδιοίκησης. Και όλα αυτά  όχι τυχαία.

Για τους εξής λόγους:

1)    Αναδεικνύει την νησιωτικότητα σε μια κρίσιμη εθνική περίοδο η οποία θα παίξει ρόλο στην μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ αλλά και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της .

2)    Το νησί πλήγεται από την προσφυγική κρίση και η εκλογή του μελλοντικού Πρωθυπουργού δίνει μια επιπλέον διάσταση από την οποία θα απαιτηθούν από τους Ευρωπαϊκούς και άλλους θεσμούς ουσιαστικότερες παρεμβάσεις.

3)    «Μαντρώνει» τον νυν βουλευτή Χαράλαμπο Αθανασίου στο χρίσμα Χριστιάνας Καλογήρου. Γνωστή η κόντρα της Περιφερειάρχη με τον Κώστα Μουτζούρη και οι όποιες  προεκτάσεις της  μέσα στο κόμμα της Ν.Δ. Το ερώτημα που θα τεθεί ευθέως στον βουλευτή της ΝΔ που στηρίζει (ακόμα) τον πρύτανη θα είναι ξεκάθαρο. «Η στηρίζεις Χριστιάνα και παίρνεις την έδρα  διαφορετικά  ναι μεν μπορεί να κερδίσει ο Μουτζούρης αλλά χάνεις την έδρα»! Τι απαντάς εκεί πέρα; Το αυτονόητο. Όπως μαζί με τον βουλευτή θα  ... συμμορφωθεί και ο εδώ κομματικός μηχανισμός που δείχνει σημάδια αυτονόμησης του. Η Ν.Δ. έχει αρχίσει να αγριεύει σε φαινόμενα εσωκομματικών ανταρτών που εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κάποια βέβαια είναι προϊόν προσωπικών αντιπαραθέσεων, πλην όμως το κόμμα κάποια τα θεωρεί ως προϊόν …αντίστασης εσωκομματικής συνιστώσας. Δεν θα κάτσει ο πείσμων Κυριάκος Μητσοτάκης να του ροκανίζουν την θέση όταν μάλιστα έχει εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία από τον απλό οπαδό του κόμματος με εντολή να τραβήξει η ΝΔ έναν διαφορετικό δρόμο.

4)    Ενισχύεται επιπλέον και το λεγόμενο αντι-Γαληνικό μέτωπο το οποίο μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Δημάρχου Λέσβου περί ακροδεξιών κλπ, βρίσκει το κόμμα στα κάγκελα! Διότι ο Γαληνός όσο και να θεωρεί ότι είναι υπερκομματικός, θα στηριχθεί κατά βάση στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο στην ψήφο αλλά και στον μηχανισμό που θα … τρέξει τον συνδυασμό του. Αυτό εάν το αναδείξει σωστά η κομματική οργάνωση της Ν.Δ. , προφανώς και θα αποβεί σε κέρδος της γαλάζιας υποψηφιότητας. Έστω κι αν κάποιοι γκρινιάζουν ότι είναι «αδύνατη», δεν παύει ο Στρατής Κύτελης να είναι ο βασικός υποψήφιος της παράταξης. Και εάν μάλιστα  διεξαχθούν από κοινού αυτοδιοικητικές και εθνικές, το «μάντρωμα» αλλά και το «ομοιογενές βάδισμα»  θα είναι σημαντικός παράγοντας νίκης της Ν.Δ  σε διαφορετικά πεδία ταυτοχρόνως.

Όλα αυτά όσα απίθανα κι αν φαίνονται κρατήστε τα στο πίσω μέρος της κεφαλής σας. Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι τον περιμένει στις  Συριζαίικες εποχές!

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ Ξεκίνησε ο αγώνας του Δημάρχου Λέσβου για την επανεκλογή του. Θα είναι σκληρός αλλά ως παλιός αθλητής αντέχει στα δύσκολα και είναι έτοιμος να δώσει σκληρό αγώνα. Θεωρεί ότι έχει σταθεί σε ένα δύσκολο θέμα που του έλαχε …λαχείο, δηλαδή το προσφυγικό το οποίο όμως το διαχειρίστηκε, όπως ο ίδιος θεωρεί, με τρόπο που δεν διαλύθηκε η τοπική κοινωνία. Αντίθετα μπορεί να καταστεί επωφελής εάν γίνουν οι πρέπουσες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση.  Θα δώσει μεγάλη έμφαση στο τρέξιμο όλων των έργων σε κάθε χωριό, σε κάθε γωνιά του νέου σπασμένου Δήμου. Γιατί ο Δήμος Λέσβου θα σπάσει κάτι που θεωρεί ότι θα τον ευνοήσει περισσότερο απ΄ όταν θα ήταν ενιαίος. Αρκεί κανείς να προσέχει τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, της σελίδας του facebook που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί πλέον ακατάπαυστα και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις στην καθημερινότητα του πολίτη. Ειδικά στο θέμα της καθαριότητας εκεί πέρα ο Γιώργος Κατζανός δεν παίζεται με τίποτα. Παράλληλα η Αναστασία Αντωνέλλη τρέχει τα δικά της προγράμματα σε ηλικιωμένους και ανήμπορους ανθρώπους, ενώ ο Κώστας Κατσαρός θα ρίχνει τόνους άσφαλτο. Παράλληλα είναι και οι προσλήψεις, τα πεντάμηνα κι όλα αυτά που μια εξουσία εάν τα διαχειριστεί κατάλληλα, αντί να γίνουν μπούμεραγκ, θα την ευνοήσουν σημαντικά. Θα υποβαθμίσει την όποια ενδεχόμενη πολιτική αντιπαράθεση που θα έλθει με τους αντιπάλους, ρίχνοντας το βάρος στην καθημερινότητα.  Κάποιοι θεωρούν ότι θα κριθεί από το προσφυγικό. Θα δείξει πως και που θα στοχεύσει ο κάθε συνδυασμός.  Πάντως ο  στόχος του Σπύρου Γαληνού είναι ένας. Να περάσει στον δεύτερο γύρο. Εκεί πλέον θεωρεί  ότι εκείνος και η παράταξη του, έχουν  κερδίσει το παιχνίδι. Εκτός βέβαια εάν υπάρξουν άλλα απρόβλεπτα και άλλες καταστάσεις . π.χ. σαν αυτές που σας αναφέραμε όπου το παιχνίδι θα αγριέψει.

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Ιδιαίτερα ικανοποιημένος επέστρεψε από το ταξίδι στην Σάμο ο πράσινος υποψήφιος. Όχι μόνο γιατί βλέπει να συσπειρώνεται το κόμμα στο πρόσωπο του, Όχι μόνο  γιατί στο ενδιάμεσο συναντήθηκε με την Φώφη Γεννηματά με την οποία και αντάλλαξαν απόψεις τις περιφερειακές εκλογές. Ενδεικτικά μάλιστα στις 5 Φεβρουαρίου που η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα επισκεφθεί την Χίο, θα είναι μαζί της και ο Παναγιώτης Χριστόφας κάτι που ο ίδιος το θεωρεί σημαντικό. Αισθάνεται αισιόδοξος για το δημοσίευμα αθηναϊκής ιστοσελίδας που τον φέρνει δεύτερο πίσω από την Καλογήρου!


ΦΩΤΟ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΓΑΛΗΝΟΣ: Πάμε μετά το τάβλι Γιώργο να παίξουμε μια εκλογή Δημάρχου;

ΠΑΛΛΗΣ: Κοίταξε μόνο να φέρεις ντόρτια γιατί μετά μας πήραν και μας σήκωσαν



Όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφει το δημοσιογραφικό επιτελείο του LesvosPost.com,  Για επικοινωνία lesvospost@gmail.com ..ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ