Βραβεύσεις των προσκόπων της Λέσβου από το Δήμο Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου Λέσβου

Ιδιαίτερα τιμητική η μέρα χθες για τους προσκόπους της Μυτιλήνης.


Το πρωί, στο Σίγρι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου βράβευσε σήμερα με ειδικά διπλώματα την Περιφερειακή Εφορεία, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Μυτιλήνης, το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης και το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.

Η βράβευση έγινε στη διάρκεια  της κοπής της βασιλόπιτας και του απολογισμού δράσης του Μουσείου, για τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ανάδειξης της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου.
Η απονομή των βραβείων έγινε από τον καθηγητή του Τμήματος γεωλογίας και γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και παλιό Πρόσκοπο Γιώργο Αναστασάκη και τον Πρόεδρο του Μουσείου Καθηγητή του Τμήματος γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκο Σουλακέλλη.


Ενώ ο Διευθυντής του Μουσείου καθηγητής του Τμήματος γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκος Ζούρος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα τιμητικά λόγια στα Προσκοπικά Συστήματα της Λέσβου, τη συμμετοχή τους όλα αυτά τα χρόνια σε εθελοντικές δράσεις στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αλλά και σε όλο το παγκόσμιο Γωπάρκο της Ουνέσκο, τη Λέσβο.



Το απόγευμα στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ο Δήμος Λέσβου βράβευσε κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιττας του Δήμου, την Περιφερειακή Εφορεία προσκόπων Λέσβου. Για την ενίσχυση στις δράσεις του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου και συγκεκριμένα τις δράσεις ενίσχυσης του Κοινωνικού παντοπωλείου, του κοινωνικού φαρμακείου και του κοινωνικού φροντιστηρίου. 


Επίσης για την εθελοντική προσφορά των Προσκόπων σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας και πρασίνου. Η απονομή των βραβείων έγινε από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.


Και στις τρεις περιπτώσεις τα διπλώματα παρέλαβαν νέοι βαθμοφόροι και Ανιχνευτές των Προσκοπικών Συστημάτων.