Η επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας Γαληνού.. - Μιλάει για Υπερκομματικό κάλεσμα και ανεξάρτητο συνδυασμό

Όλοι ξέρουμε ότι στις 9 Μαρτίου του 2018 ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνος είχε δηλώσει σε ΜΜΕ ότι δεν θα ξανά είναι υποψήφιος (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)..


Από τότε μέχρι τώρα άλλαξαν πολλά καθώς με τις πιέσεις που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και ειδικά τον βουλευτή Γ. Παλλη αποφάσισε τελικά να ξανά είναι υποψήφιος για τον Δήμο Μυτιλήνης η Λέσβου….

Σε ανακοίνωση του όμως δηλώνει ότι θα κατέβει σαν ανεξάρτητος με Υπερκομματικό συνδυασμό και όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου ενώ μέσα στο ψηφοδέλτιο του σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται οι περισσότεροι υποψήφιοι θα προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου…

Αναλυτικά η ανακοίνωση υποψηφιότητας:

Υπερκομματικό κάλεσμα Γαληνού για τις επόμενες εκλογές, σε όλους τους πολίτες και όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου. “Γιατί εμείς δεν  τραγουδάμε για  να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου απ το κόσμο. Εμείς τραγουδάμε να ενώσουμε τον κόσμο”!

Στην καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής πίτας των Δημοτών, σ’ ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο και παρουσία περίπου 700 πολιτών της Λέσβου, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, απηύθυνε υπερκομματικό κάλεσμα ενότητας προς όλους. Ο κ. Γαληνός στην ομιλία του τόνισε ότι μας ενώνουν περισσότερα από ότι μας χωρίζουν και ότι μόνο ενωμένοι ενάντια σε αυτούς, που στόχο έχουν να διχάσουν μπορούμε να κάνουμε έργο. Μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα και να δουλέψουμε για τη πρόοδο του τόπου μας.   

Ο Δήμαρχος Λέσβου ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

«Καλούμε όλους τους πολίτες και όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου να στηρίξουν εκ νέου την πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα μας. Σκόπιμα κατά καιρούς μας εμφάνιζαν και συνεχίζουν να μας εμφανίζουν με το ένα ή το άλλο κόσμο. Δηλώνουμε ότι είμασταν είμαστε και θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι. Πιστεύαμε και πιστεύουμε στην ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση. “Γιατί εμείς δεν  τραγουδάμε για  να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου απ’ το κόσμο. Εμείς τραγουδάμε να ενώσουμε τον κόσμο”!
Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε την προσπάθεια που αναλάβαμε πριν τέσσερα χρόνια για  ένα νησί καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε. ‘Έχουμε υποχρέωση αυτούς που στα δύσκολα κρύβονταν, αυτούς που περίμεναν χαιρέκακα να παρουσιαστούν όταν τα πράγματα είχαν βελτιωθεί να συκοφαντήσουν εμάς που δουλεύαμε και αντιμετωπίζαμε τις κρίσεις τη μια μετά την άλλη, οφείλουμε να τους κρατήσουμε στο περιθώριο. Αυτούς που χαϊδεύουν ιδέες ρατσιστικές και φλερτάρουν με το φασισμό θα τους βάλουμε στο περιθώριο. Γιατί η Λέσβος είναι ένα νησί με πλούσια δημοκρατική ιστορία και με ανθρώπους που τους θαυμάζουν σε όλο το κόσμο. Όλοι οι πολίτες της Λέσβου το έχουν πετύχει αυτό.»