«Προκλητικές» προσλήψεις ειδικών συμβούλων στο Δήμο Λέσβου λίγους μήνες πριν τις εκλογές



Γράφει ο Στρατης Τσιντωτας


Τρεισήμισι μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές και ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός φαίνεται πως θα κάνει τα πάντα για να ξανά εκλεγεί, προσφέροντας θέσεις και αξιώματα.

Έτσι μετά την «ανακάλυψη» ξαφνικά της αντιδημαρχίας Αλιείας και Γεωργίας την οποία ανέλαβε ο κ. Καρπέλης από το Ακράσι, ο Δήμος θα προσλάβει και ειδικό σύμβουλο για θέματα συγκοινωνιών και διαχείρισης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα μία (01) θέση Ειδικού Συμβούλου σε θέματα που σχετίζονται με την προώθηση βιώσιμων συγκοινωνιακών συστημάτων, διαχείρισης οδικής κυκλοφορίας, βελτίωσης οδικών δικτύων και ανάπτυξης συγκοινωνιών .

Το συμβουλευτικό έργο απευθύνεται στο Δήμαρχο , το Δημοτικό Συμβούλιο και τις επιτροπές του Δήμου (Οικονομική, Εκτελεστική , Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) .

Η πλήρωση της θέσεως του Ειδικού Συμβούλου θα διενεργηθεί με απόφαση του Δημάρχου , ο οποίος θα προσλάβει τα πρόσωπα που κατά την κρίση του είναι κατάλληλα για την παραπάνω θέση.

Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή από τους προσλαμβανόμενους ειδικής σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Λίγους λοιπόν μήνες πριν τις εκλογές ο κ. Γαληνός θα βάλει στην φαρέτρα της δημοτικής αρχής και θα «χρεώσει» στους δημότες άλλον έναν ειδικό σύμβουλο, ο οποίος αν είχε προσληφθεί νωρίτερα ίσως και να υπήρχε μια λογική εξήγηση.

 Γιατί τώρα, όσο και αν κάποιος θέλει να είναι καλοπροαίρετος και να δει με καλό μάτι μια τέτοια πρόσληψη, μάλλον δεν μπορεί αφού θυμίζει περισσότερο προεκλογική κίνηση.

 Πόσο δε μάλλον όταν έχει ήδη διαρρεύσει πως ο ειδικός σύμβουλος που θα προσληφθεί θα προέρχεται από τον χώρο με τον οποίον πλέον η δημοτική αρχή έχει έρθει σε πλήρη και φανερή ταύτιση.

Μένει να δούμε αν αυτό θα επιβεβαιωθεί… Μέχρι τότε ας μετράμε… «προβατάκια».