Δωρεάν Συσσίτιο Απόρων από τον Ο.Κ.Π.Α του Δήμου Λέσβου- Έως 08/02 η υποβολή δικαιολογητικών



Επίθεση της Αντωνελλη στην Κυβέρνηση για την κυβερνητική πολιτική που ακολουθεί


Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου εκδόθηκε γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

Προσκαλούμε όσους από τους κατοίκους τόπου μας είναι άποροι και ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Δωρεάν Συσσίτιο Απόρων, να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους Διεύθυνση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, (Διευθύντρια: Κουρουβακάλη Αθηνά)  από την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 έως και την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

Το πρόγραμμα «Σίτιση Απόρων Δημοτών Δήμου Λέσβου», εφαρμόζεται με δαπάνες του Οργανισμού της τάξης των 207.119,25 € για το 2019. Ωφελούμενοι μπορούν να  είναι όσοι έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα: Μεμονωμένο άτομο με ετήσιο δηλωμένο εισόδημα έως 3.000 ευρώ. Ζευγάρι με ετήσιο δηλωμένο εισόδημα έως 4.500 ευρώ. Τα εισοδηματικά κριτήρια προσαυξάνονται κατά 900 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος το οποίο αναγράφεται στο εκκαθαριστικό.

Τα δικαιολογητικά τα οποία προσκομίζονται είναι: εκκαθαριστικό τρέχοντος έτους, δήλωση ΕΝΦΙΑ, ταυτότητα, πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, κάρτα ανεργίας & πιστοποιητικό αναπηρίας(τα δύο τελευταία αν υπάρχουν).

 «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να αυξάνουμε τον προϋπολογισμό της δωρεάν σίτισης απόρων που πραγματοποιούμε ως  Οργανισμός, θέλοντας  να ανταπεξέλθουμε στην αυτονόητη κάλυψη της ανάγκης ακόμα και για τροφή που υπάρχει σε μια κατηγορία συνανθρώπων μας. Έτσι από τις  114.318.000 ευρώ που διαθέσαμε το 2014, βλέποντας ότι δυστυχώς η ανάγκη καθημερινά αυξάνεται, παρά τις Κυβερνητικές  πρωτοβουλίες (ΚΕΑ κ.λ.π) και την υλοποίηση εκ μέρους μας του μεγάλου προϋπολογισμού Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ (1.200.00) διανομής τροφίμων κ.λ.π., αλλά και των παροχών εκ μέρους του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, φθάσαμε στο σήμερα, που αν και διαθέτουμε σχεδόν διπλάσιο ποσόν (207.119,25), δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε πλήρως την ανάγκη. Παρά του ότι   επιπλέον του συσσιτίου αυτού ,  με την βοήθεια της Μητρόπολης αλλά και επιχειρήσεων εστίασης, πραγματοποιούμε και παράλληλο συσσίτιο, για όσους από τους συμπολίτες μας είναι υπεράριθμοι των προβλεπόμενων ωφελούμενων της σύμβασης. Δυστυχώς η 30% απώλεια εισοδήματος που επέφεραν τα 8 χρόνια μνημονίων, εξαΰλωσαν και τις πενιχρές αποταμιεύσεις των οικονομικά αδύναμων κατοίκων του τόπου μας.

 Έτσι, το «ένα πιάτο φαί» είναι μια ανάγκη η οποία καλπάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και  στον τόπο μας και η οποία καθημερινά αυξανόμενη, μας ξεπερνά!  Οπόταν, μέχρι  να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας  που θα είναι η λύση στο πρόβλημα, μήπως η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να κάνει (μερική έστω)  παρακράτηση της κρατικής επιχορήγησης προς  κάποια  κόμματα (διαχρονικούς μπαταξήδες….), προκειμένου τα χρήματα αυτά να διατεθούν στην στήριξη των απόρων;;;;;;;;;; Στην τελική γιατί τα έξοδα των κομμάτων να τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και όχι τα μέλη τους σε μια χώρα που το 1/3 των κατοίκων της ζει στο όριο της φτώχιας;; Άραγε ακούει κανένας την κοινωνία που λέει αυτά;;;;;;;», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ, Αναστασία Αντωνέλλη.